Heeft jouw ziel heling nodig? Zo kom je erachter

Heeft jouw ziel heling nodig? Zo kom je erachter Heeft jouw ziel heling nodig? Zo kom je erachter Heeft jouw ziel heling nodig? Zo kom je erachter

Sommige zware levensgebeurtenissen vragen om een overlevingsmechanisme. De scheiding van je ouders, overlijden van een dierbare, gepest worden, misbruik, geweld, ontslag; ze zorgen voor emotionele schade die je niet (in een keer) kunt behappen.

Daarom schiet je in een overlevingsstand van bijvoorbeeld niet of juist wel opvallen, in jezelf keren of controle houden. En in die manier van overleven, word je heel erg goed. Een deel van je kracht bevindt zich daar, maar er is ook een deel van jezelf waar je door dit mechanisme geen zicht meer op hebt.

Terugkeren van zielsdelen

Volgens het sjamanisme kan de ziel er in het geval van een moeilijke gebeurtenis voor kiezen om tijdelijk op afstand te komen, zodat je ondanks de pijn door kunt leven. Een mooi mechanisme als dat deel van de ziel ook weer terugkeert. Als dat niet gebeurt, krijg je daar last van. Van niet terugkeren, is sprake als er geen moment komt om stil te staan bij een gebeurtenis die een diepe indruk op je heeft gemaakt. Bijvoorbeeld omdat die gedurende lange tijd heeft plaatsgevonden of zoveel pijn doet dat je er niet meer naar wilt kijken.

Ontdek wat soul loss en soul retrieval inhouden en of er stukken van jouw ziel zijn waar je geen zicht op hebt.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Soul loss: kenmerken

Als je ziel op een bepaald punt in je leven op afstand is gekomen door een moeilijke gebeurtenis, werkt dat door. Je kunt last krijgen van depressieve gevoelens, bindings- of verlatingsangst, verslavingen, piekeren, weinig zelfvertrouwen, angsten en lichamelijke klachten die met stress samenhangen. Maar het meest kenmerkende is dat je je altijd wat verloren voelt; waar je ook bent, wat je ook doet. Momenten waarop je hier keihard tegenaan loopt, zijn bijvoorbeeld het aangaan van een serieuze relatie of het krijgen van een kind. Situaties die jou vragen: wie ben jij als je volledig in het licht staat? Als je dat zelf niet precies weet, veroorzaakt dat stress en paniek. Het juiste moment om het aan te kijken.

Soul retrieval: wat kun je doen?

Geen nood, want je kunt de delen van je ziel terughalen. Daarvoor hoef je niet eindeloos diep in traumatische gebeurtenissen te duiken door erover te praten of erover na te denken. Door middel van een trancereis die een sjamaan doet en begeleidt met drums en chants, is je ziel weer in evenwicht te brengen. Een prettig ritueel waarna je je lichter, vrijer en steviger in je lichaam voelt. Soms kan het ook zijn dat verloren zielsdelen verband houden met een eerder leven. Ook dan kan een sjamanistische sessie helpen je zielsdelen weer samen te brengen.

Meer weten?

Interesse in een sjamanistische sessie? Bezoek de website van Spiritueel Werkers Nederland.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over de ziel?

Ben jij een oude ziel? Dan herken je je hierin.

Volgend artikel
Familieopstellingen: dit is waarom ze zo bijzonder zijn (en hoe ze werken)
Familieopstellingen: dit is waarom ze zo bijzonder zijn (en hoe ze werken)