Terug naar overzicht

Schrijfoefening om emoties los te laten

Categorie
Tekst
Happinez redactie
Schrijfoefening om emoties los te laten

Woorden hebben een geweldige kracht: schrijven in vrije vorm helpt bijvoorbeeld enorm om negatieve energie uit je geest en lichaam weg te drijven. Goop deelde een schrijfoefening die je kan helpen om emoties los te laten.

Zo werkt het:

De lading positieve of negatieve energie die een emotie met zich meebrengt, heeft impact op je lichaam. Door te schrijven kun je (een deel van) deze lading loslaten, net zoals we dit bijvoorbeeld doen met spanning tijdens seks.

Door de pagina waar je je emoties op hebt geschreven te verbranden, kun je nog meer van die lading verwijderen en dient het als een symbool van loslaten, Als je dit regelmatig doet, hoopt negatieve energie zich niet op. Je kunt deze oefening zien als een handeling van vrijheid. Iedere keer dat je je emoties loslaat, verlicht je je last, zodat je deze niet verder met je mee hoeft te slepen.

De oefening

Deze schrijfoefening werkt het beste wanneer je gewoon gaat schrijven. Denk dus niet na over de woorden die je op papier zet. Je schrijfstijl of de mooiheid van je handschrift is nu even niet belangrijk.

Je kunt zelfs tot een punt komen dat je emoties zodanig voortvloeien dat je niet eens echte woorden kunt schrijven. Dat is goed. Houd je pen gewoon op het papier en laat je gedachten uit je voortrollen. Dit is niet de tijd om beleefd of fair te zijn. Dit is jouw kant van het verhaal. Aan het einde van de oefening ga je de pagina’s waar je nu je verhaal op gaat zetten toch verbranden, dus je hoeft je niet druk te maken over of andere mensen je woorden gaan lezen.

Stappen

1: Pak een notitieboekje en een pen en ga zitten op een stille plek waar je niet gestoord kunt worden.

2: Zet een timer voor 12 minuten.

3: Open je notitieboekje en begin simpelweg met het opschrijven van wat ook maar je vrede heeft verstoord (en nog steeds doet). Dit kan je gezondheid, je werk, je financiën, relaties of wat dan ook maar zijn. Denk er niet teveel over na; just start.

4: Stop met schrijven na 12 minuten.

5: Neem je pagina’s mee naar een veilige, niet-ontvlambare plek. Dit kan bijvoorbeeld je oprit, een vuurplaats of een barbecue zijn.

6: Verscheur je pagina’s niet alleen, maar verbrand ze. Vuur is transformatief en reinigend. Je doel is om de negatieve energie te neutraliseren, en vuur doet dat door de chemische compositie te veranderen van papier tot as.

Tips

1: Als je klaar bent met je schrijfsessie, lees dan niet wat je hebt opgeschreven! Als je dit doet, infecteer je jezelf weer met de negatieve energie.

2: Doe deze oefening niet op een computer of een ander elektronisch apparaat. Je wilt een fysieke energetische connectie tussen jou en de materialen die je gebruikt – de pen en het papier – zodat je zoveel mogelijk emoties kunt verdrijven.

3: Je kunt tijdens deze oefening krachtige, negatieve woorden gebruiken om de pijn te verzachten, maar richt deze nooit direct tot jezelf. Wees lief voor jezelf en weet dat je alle recht hebt om je te voelen zoals je je nu voelt.

4: Deze oefening is geweldig om te verweven in je ochtendritueel, of als een manier om regelmatig negatieve energie weg te drijven en helderheid te behouden. Zie het als een manier om je spirituele zelf ‘schoon te maken’, op dezelfde manier dat je je fysieke zelf schoonmaakt door in bad te gaan of je tanden te poetsen.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen