Helderwetendheid. Ongrijpbaar? Ja. Eng? Nee!

Helderwetendheid. Ongrijpbaar? Ja. Eng? Nee! Helderwetendheid. Ongrijpbaar? Ja. Eng? Nee! Helderwetendheid. Ongrijpbaar? Ja. Eng? Nee!

Is er leven na de dood? Zijn er geesten, gidsen, engelen? En als dat zo is, kunnen we daar dan contact mee maken?

Mysterieuze muziek, flikkerende kaarsvlammen, de klok slaat twaalf. Want als dit onderwerp ter tafel komt, is het tijd voor spookverhalen. Seances, schilderijen die van de muur vallen, schimmen die door de kamer dansen. Communiceren met de geesteswereld werd lange tijd als een duivelse praktijk gezien, want het was ongrijpbaar en gevaarlijk. In deze maatschappij, waarin spiritualiteit, intuïtie en bewustzijn de nieuwe norm zijn, is het tijd om dit onderwerp uit de taboesfeer te halen.

Zesde zintuig

Bijna iedereen heeft wel eens een onverklaarbare situatie meegemaakt. Dat kan een paranormale ervaring zijn, een voorspellende droom, visioen of intuïtieve waarschuwing. De mens voelt situaties instinctief en intuïtief aan. Sommige mensen sterker dan andere, dat is een kwestie van ervaring, bewustwording en oefening. Een medium, paragnost en energetisch therapeut bijvoorbeeld, zijn helderwetenden die ervoor kiezen om beroepsmatig met het zesde zintuig te werken. Door contact te maken met de geesteswereld en bovenal gebruik te maken van hun intuïtie.

Stilte vinden

Iemand die helderwetend is en deze vaardigheid beroepsmatig inzet, kan op veel gebieden helpen. Zo kwam ik bij energetisch therapeut Conny van der Blom met een adviesvraag over de professionele richting die ik moet kiezen. Conny wist niet van mijn vraag, het enige wat ze vooraf wist, was mijn voornaam. Ze had voorafgaand aan mijn bezoek intuïtief een brief voor me geschreven die precies inging op mijn vraag: stilte vinden in chaos van keuzes en dingen die op mijn pad komen, en zo nagaan wat ik het allerliefst wil doen. Mediteren dus, naar binnen keren. Ze had ook een steen voor me gependeld: groene toermalijn. Ik grijp naar de ketting om mijn nek en laat haar de steen zien: groene toermalijn. Synchroniciteit waarvan mijn hart een sprong maakt.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Openstellen en afstand houden

Intuïtie, energie en dromen zijn onderwerpen die voor de meeste mensen aannemelijk en voorstelbaar zijn. Maar zijn geesten, gidsen en engelen dat ook? Kun je die echt zien? En kun je er ook last van hebben? Ja en ja. Mediums en paragnosten zien meestal mentale beelden die voortkomen uit het onderbewustzijn. Maar mentale en tastbare beelden kunnen door elkaar lopen. Dat kan bewust en onbewust gebeuren. Als dat laatste het geval is, is dat onprettig. Je hoort dan te pas en te onpas stemmen, ziet overledenen in je huiskamer en ervaart emoties die de jouwe niet zijn. Het is de kunst om je ervoor open te stellen op een manier die voor jou prettig is. Net zoals je je openstelt voor je medemens. Mensen bij wie je je minder prettig voelt, houd je op afstand. Dat werkt in de geestenwereld net zo.

Hulp nodig?

Heb je last van je helderwetendheid? Of wil je er bewuster mee omgaan? Vraag hulp. Zowel aan de geesteswereld als aan een medium, paragnost of andere professionele helderwetende. Zoek op internet naar iemand die je aanspreekt, of vraag het na in je omgeving. Er zijn meer mensen met dit onderwerp bezig dan je denkt. Een paar namen:

Meer lezen

Dacht je dat je vijf zintuigen had? Je hebt er nog veel meer! 

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Drie lessen die we van de indianen kunnen leren
Drie lessen die we van de indianen kunnen leren