Terug naar overzicht

Lessen uit het leven van Mirjam Lieffering

Categorie
Lessen uit het leven van Mirjam Lieffering

Zeven mensen over hoe een artikel in Happinez voor hen de aanzet was om anders te gaan denken, anders te doen, anders in het leven te staan. Mirjam Lieffering vertelt hoe een interview met Jill Satterfield het vuur in haar aanwakkerde: “ik wist ineens wat mijn levenstaak was”.

Mirjam Lieffering (43) vond het interview met de rebelse spiritueel pionier Jill Satterfield een feest van herkenning. Die had net als zij ervaring met pijn. Mirjam begeleidt persoonlijke ontwikkelingstrajecten, is yoga-docent en moeder van Indy (15) en Keanu (12).

Eigenwijsheid

“‘Je moet met de pijn leren leven,’ zei de revalidatie-arts. ‘Accepteer dat je in een rolstoel terecht komt.’ Dat accepteerde ik dus niet. Ik had in de jaren negentig vlak na elkaar een snowboardongeluk én een auto-ongeluk gehad. Mijn nek was aan diggelen en de linkerkant functioneerde niet: mijn gezicht hing, mijn arm deed het niet, ik kon niet tegen licht en geluid, en lopen ging moeilijk.

Jarenlang heb ik fulltime gerevalideerd, maar toen dat niet hielp en de artsen het opgaven, ging ik zelf op zoek naar de oplossing. Dat was eigenwijs, maar ik was ervan overtuigd dat mijn leven niet zou lopen zoals de artsen voorspelden.”

Lees het volledige interview met Mirjam in de jubileumeditie van Happinez ‘Are you happy?’, dat nu in de winkels ligt. Of lees het artikel, inclusief de 6 andere levenslessen, online via Blendle.

Het interview met spiritueel pionier Jill Satterfield vind je hier.

Door anderen gelezen