Dit is de spirituele betekenis van de vleermuis

Dit is de spirituele betekenis van de vleermuis Dit is de spirituele betekenis van de vleermuis Dit is de spirituele betekenis van de vleermuis

Ieder jaar vindt in het laatste weekend van augustus (dat volledig in augustus valt) de Nacht van de Vleermuis plaats. Dit jaar valt de Nacht van de Vleermuis dus in het weekend van 26, 27 en 28 augustus. En het is al de 26e editie! Ga jij ook vleermuizen spotten? Vleermuizen hebben een prachtige spirituele betekenis.

De Nacht van de Vleermuis

De Nacht van de Vleermuis is een initiatief van Eurobats. Tijdens de Nacht van de Vleermuis worden in meer dan 30 Europese landen excursies georganiseerd voor jong en oud. Ook in Nederland vinden door het hele land excursies plaats, georganiseerd door lokale vrijwilligers en vaak in samenwerking met natuurorganisaties.

Bij een vleermuis-excursie ga je samen met een vleermuisexpert op zoek naar vleermuizen en kom je tegelijkertijd meer te weten over deze bijzonder nuttige dieren. Meestal ga je in de avondschemering een wandeling maken door de natuur. De vleermuisexpert heeft een vleermuisdetector bij zich, die de ultrasone geluiden van vleermuizen omzet in (voor mensen) hoorbare geluiden. Daarmee kun je dus de vleermuizen horen, en misschien zelfs zien!

In Nederland komen 18 verschillende soorten vleermuizen voor; de vleermuisexpert kan je precies vertellen welke soort het is en hoe deze leeft.

Benieuwd? Op de website van De Vleermuisnacht kun je zien bij welke activiteiten je je kunt aansluiten. Nog een reden nodig om vleermuizen te gaan spotten? De beestjes hebben een hele mooie spirituele betekenis.

De spirituele betekenis van de vleermuis

Een vleermuis staat in de spiritualiteit symbool voor wedergeboorte. Vleermuizen hangen met hun kop naar beneden; dezelfde houding als die van een baby voordat het geboren wordt. Je laat als het ware je oude zelf achter, en daarbij je oude manier van leven, inclusief al je oude ideeën, overtuigingen en zienswijzen.

Het kan moeilijk zijn om iets achter te laten, maar er komt weer iets moois voor terug. De vleermuis laat je zien dat je daarop kunt vertrouwen.

Meer lezen over krachtdieren?

De symbolische betekenis van dieren: wat wil jouw krachtdier je vertellen?

Volgend artikel
Dit is de boodschap van jouw totemdier
Dit is de boodschap van jouw totemdier