Terug naar overzicht

Ontdek de symbolische betekenis van krachtdieren

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Ontdek de symbolische betekenis van krachtdieren

Krachtdieren ondersteunen je op je levenspad, zo geloven Indianen, sjamanen en andere natuurvolken. Het zijn dieren die je tegenkomt, waar je een speciale band mee hebt of dieren die je bijvoorbeeld als beeltenis om je heen verzamelt. Aan welk dier denk jij meteen?

Krachtdieren hebben een symbolische betekenis. Ontdek wat de dieren op jouw pad je te vertellen hebben. In dit artikel maak je kennis met krachtdieren: zwaan, libel, tijger en kraanvogel.

Zwaan

De sierlijke zwaan stimuleert je te luisteren naar jezelf. Waar heb jij behoefte aan, waar liggen jouw grenzen en hoeveel ruimte bouw jij in voor jezelf? Dat zijn vragen die de zwaan je stelt. De zwaan geeft kracht op momenten van diep verdriet. Dit krachtdier helpt je verdriet te verwerken zodat je energie weer vrij kan stromen. Verbind je met het leven, zegt de zwaan, dan kom je vanzelf waar je het liefste wilt zijn.

Libel

Zien doe je met je ogen, maar écht zien doe je met je derde oog, met je ziel of hoe je het ook noemen wilt. Echt zien is niet afhankelijk van tijd en plaats, maar van hoe goed jij naar jezelf kunt luisteren. Keer naar binnen, vraagt de libel je. Door stil te worden, komen de antwoorden op vragen die je hebt vanzelf naar je toe. Ook stimuleert de libelle je te vertrouwen op de aanwezigheid en bescherming van wat niet fysiek en zintuiglijk waarneembaar is.

Tijger

Autonomie; daar staat de tijger voor. Op de harmonie tussen fysiek, spiritueel en geestelijk heeft dit krachtdier betrekking. Jij neemt waar op veel vlakken en de tijger daagt je uit deze kracht op de juiste wijze in te zetten. Toon moed op passende momenten, spreid je passie tentoon wanneer nodig en deel wat je weet als het nuttig is voor je omgeving. De tijger staat voor vuur, maar niet voor impulsiviteit. Hij vraagt je bij jezelf te blijven en aan te voelen wat nodig is.

Kraanvogel

De kraanvogel moedigt je aan om stil te staan. Geduld, trouw en discipline zijn belangrijke eigenschappen van dit krachtdier. Houd je creativiteit vitaal, maar onderneem geen actie als de tijd nog niet rijp is. Hoe je weet of de tijd rijp is? Geduldig zijn, focussen en vertrouwen op je gevoel. De kraanvogel staat ook voor bescherming en geluk en ondersteunt je bij het authentiek tot uitdrukking brengen van je emoties (door middel van creativiteit).

Kom naar de Happinez Giftshop!

Van 10 december tot en met 22 december openen we de deuren van de allereerste rituelenshop van Nederland. Hier kun je terecht voor betekenisvolle en eerlijke cadeaus, zoals prachtige kristallen, betoverende sieraden, essentiële oliën en alles wat je nodig hebt voor jouw rituelen practice.

Speciaal voor de feestdagen hebben we drie prachtige kristallensets samengesteld: Peace of mind, Clear your energy en Magic of love. Bij elke box hoort een krachtdier: de zwaan voor liefde, de libel voor rust en de tijger voor positieve energie. Welke giftbox past bij jou? Doe de test.

Meer weten?

  • Ontdek jouw totemdier, en wat dit voor jou betekent
  • Droom je vaak over een specifiek dier? Dit is de achterliggende betekenis

Door anderen gelezen