Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid

Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid

In het artikel Welk krachtdier helpt jou verder? ontdek je wat jouw krachtdier is. Dit dier staat je bij op een bepaald moment in je leven en geeft jou dan de kracht die je nodig hebt. Zo moedigt de spin je aan je eigen levensweb te weven en de krokodil om geduldig te zijn.

Vijftig krachtdieren worden in het boek De kracht van dierengeesten van David Carson in drie categorieën verdeeld: innerlijke kwaliteiten, innerlijke wijsheid en innerlijke schoonheid.

Maak kennis met vijf krachtdieren van innerlijke wijsheid: paard, coyote, zeehond, haas en octopus.

Paard: hervind je kracht

Sjamanen en paarden zijn van oudsher een goede match. Deze edele dieren worden vereerd om hun kracht en gracieuze uiterlijk. De legendes rondom deze dieren kennen geen grenzen: het universum als paard, paarden die in pompoenen verborgen zitten, sjamanentrommels die tijdens rituelen in paarden veranderen. Fysieke paardenkracht is voor mensen al eeuwenlang een groot goed en die kracht is ook symbolisch gezien met het paard verbonden. Kun jij wel wat kracht gebruiken? Heb je een zware periode achter de rug of een nieuw avontuur voor de boeg? Het paard als krachtdier helpt om jouw innerlijke kracht te vergroten.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?

  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging

  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

Coyote: orden chaos

Een overlever, dat is de coyote. Het dier roeit met de riemen die hij heeft. In zijn eentje een kleine prooi besluipen, in een groep een edelhert opjagen, overleven op de Noordpool of in Mexico; de coyote vindt zijn weg. Het dier is flexibel en handig, maar ook onbetrouwbaar en onnavolgbaar. Een coyote doet zijn intrede als krachtdier als je in een chaotische situatie verkeert. Hij daagt je dan uit om je leven weer op de rit te krijgen. Of de coyote verschijnt juist als je alles op orde hebt. Vraag je af: bied deze structuur mij voldoende? De coyote als krachtdier confronteert en daagt uit.

Zeehond: durf te veranderen

De zee staat voor emotie, mysterie, oneindigheid en verbinding. In inwijdingsrituelen is de symbolische betekenis van water onze realiteit die steeds verandert. Het leven is niet rechts of links, zwart of wit; het is het allemaal. De zeehond – die grotendeels onder water leeft – weet dat. Betrap jij jezelf op vastgeroeste gewoontes, starre denkbeelden of angst voor verandering? Dan is de zeehond het krachtdier dat bij je past. Hij biedt flexibiliteit en souplesse omdat hij meebeweegt op het ritme van de zee.

Haas: blijf bij jezelf

Hazen zijn prooidieren met een uiterst goed gehoor. Als geen ander kunnen ze geluiden onderscheiden en aan de hand daarvan bepalen of de kust veilig is. Ze zijn meesters in manoeuvreren en brengen hun achtervolgers zo op een dwaalspoor. Hazen zijn gevoelige dieren met een scherp waarnemend en oplossend vermogen. De haas als krachtdier houd je op je levenspad. Heb je er moeite mee om evenwicht te behouden en bij jezelf te blijven? Dan staat de haas je bij. Hazen en konijnen hebben beide deze kracht.

Octopus: verminder stress

Acht tentakels heeft de octopus. Dat getal staat spiritueel gezien voor evenwicht en voltooiing. Dit dier is slim, flexibel en solitair. Bij gevaar maken ze zichzelf onzichtbaar of gaan ze over tot een gifaanval. De octopus is oplossings- en doelgericht. Dit krachtdier motiveert je om meerdere dingen tegelijk succesvol te volbrengen, stress te verminderen, niet te veel op te vallen en bekwaam te worden in het omgaan met lastige situaties. Met een octopus als krachtdier maak je een innerlijke groei door die je tot diep in je kern verstevigt.

Meer weten?

  • De kracht van dierengeesten van David Carson
  • Ontdek jouw totemdier, en wat dit voor jou betekent
  • Droom je vaak over een specifiek dier? Dit is de achterliggende betekenis
Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Wat is het Beste Spirituele Boek van 2019
Wat is het Beste Spirituele Boek van 2019