Dit is de spirituele betekenis van de vos, het luipaard en de dolfijn

Dit is de spirituele betekenis van de vos, het luipaard en de dolfijn Dit is de spirituele betekenis van de vos, het luipaard en de dolfijn Dit is de spirituele betekenis van de vos, het luipaard en de dolfijn

Dieren die verschijnen in je dromen of tijdens een meditatie, hebben ieder een eigen betekenis. In het artikel welk krachtdier helpt jouw verder ontdek je jouw krachtdier. Lees hier vervolgens meer over de spirituele betekenis van de vos, het luipaard, de eenhoorn, de dolfijn en de dondervogel. 

In het boek van David Carson De kracht van dierengeesten, worden de vijftig krachtdieren onderverdeeld in drie categorieën: innerlijke wijsheid, innerlijke kwaliteiten en innerlijke schoonheid.

Maak kennis met de totemdieren die staan voor innerlijke schoonheid: vos, dondervogel, luipaard, eenhoorn en dolfijn.

Staat jouw krachtdier er niet bij? Kijk dan eens bij de krachtdieren voor innerlijke wijsheid of de krachtdieren voor innerlijke kwaliteiten.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?

  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging

  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

Spirituele betekenis vos

In westerse legendes is de vos vaak de slechterik. Gevreesd én benijdenswaardig door de handige manier waarop hij misleidt. De sjamanen beschrijven vossenkracht, juist door de slimme manoeuvres, als bovennatuurlijk. De spirituele betekenis van de vos als krachtdier kun je om die reden goed inzetten wanneer je problemen op moet lossen. Dat kan in je werk zijn, maar ook privé. De vos leert je te kijken naar wat mensen doen, niet naar wat ze zeggen. Hij helpt je nuances aan te brengen en te zien. Stel sluwheid in dienst van een goede zaak, zo raadt de vos je aan.

Spirituele betekenis luipaard

Kenmerkend voor het luipaard is zijn gedrag dat razendsnel kan veranderen. De soepele en ontspannen bewegingen van het elegante dier kunnen plotseling omslaan naar een explosieve aanval. Het luipaard kan zijn prooi razendsnel en met dodelijke precisie in het nauw drijven. Strijdbaarheid en besluitvaardigheid zijn eigenschappen van het luipaard als krachtdier. Herken jij jezelf in het snel kantelende gedrag van het luipaard? Dan helpt dit dier je agressie te mijden en je vurige kracht positief in te zetten. Door de spirituele betekenis van het luipaard wordt dit dier ook gezien als bondgenoot die je begeleidt tijdens astrale reizen en je spirituele ontdekkingstocht.

Spirituele betekenis dolfijn

Dolfijnen zijn sociale dieren die van oudsher een bijzondere band met mensen hebben. Deze dieren worden in verschillende culturen vereerd om hun intelligente en plezierige karakter. Een dolfijn heeft grote en complexe hersenen en kan daarom nauw samenwerken met mensen en gewiekst op ze reageren. Wilde je als kind dolfijnentemmer worden of heb je in je droom of meditatie een dolfijn gezien? De spirituele betekenis van dit dier draait om plezier, liefde en geluk vinden in alles wat je doet. En die innerlijke vreugde is aanstekelijk voor je omgeving.

Spirituele betekenis dondervogel

De dondervogel is een fabeldier dat onweer en regen veroorzaakt. In periodes van grote droogte wordt de dondervogel door sjamanen aangeroepen. Het dier leeft hoog boven de aarde op een berg en kan zo alles overzien. Om die reden wordt de dondervogel geassocieerd met de waarheid (spreken). Het gigantische dier met bliksemschichten die uit zijn ogen schieten, staat voor de reizende ziel door verschillende dimensies. Kom je een dondervogel tegen in je droom? Dan is het voor jou de uitdaging om uit te zoomen van een situatie, die te leren begrijpen en in te grijpen als dat nodig is.

Spirituele betekenis eenhoorn

Het bekendste fabeldier is de eenhoorn. Het slanke paard met de hoorn op zijn voorhoofd staat symbool voor verlichting en verfijnde schoonheid. Dromen waarin een eenhoorn voorkomt, brengen groot geluk op je pad dat van allerlei aard kan zijn. Eenhoorns zijn antigif tegen ziekten en angsten. Wanneer een eenhoorn in een meditatie of een droom verschijnt, kun je zachtheid, tederheid en schoonheid in je leven gebruiken. Vraag je af: waarom heb ik daar behoefte aan? Wat levert het me op? Het zien en berijden van de eenhoorn tijdens meditaties en dromen vergroot innerlijke rust.

Beeld: illustratie door Geertje Aalders

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Sjamanisme en totemdieren: dit dier hoort bij jouw geboortemaand
Sjamanisme en totemdieren: dit dier hoort bij jouw geboortemaand