Sjamanisme en totemdieren: dit dier hoort bij jouw geboortemaand

Sjamanisme en totemdieren: dit dier hoort bij jouw geboortemaand Sjamanisme en totemdieren: dit dier hoort bij jouw geboortemaand Sjamanisme en totemdieren: dit dier hoort bij jouw geboortemaand

Net als dat we ze zelf hebben, bestaan er ook totemdieren in het sjamanisme. Dit zijn allemaal dieren die je met hun eigenschappen en symbolische betekenis ondersteunen tijdens je levensreis. In het sjamanisme zijn deze totemdieren gekoppeld aan je geboortemaand. 

Zoek jouw totemdier uit het sjamanisme op en leer de eigenschappen kennen.

Totemdieren in het sjamanisme

Valk (21 maart – 19 april)

Net zoals de vogel zelf is ook het valk-type niet bang om spannende vluchten te maken en op grote hoogte te vliegen. Hoe hoog hun positie of sprong in het diepe ook is, ze hebben hun prooi binnen no-time in het vizier en duiken erop af. Verder zijn valken direct en hebben ze moeite met getreuzel.

Bever (20 april – 20 mei)

Bevers bouwen aan een goede carrière, fijn gezin, veilige relatie en warme thuisbasis. En in dat bouwen, zijn ze vastberaden en hoef je ze niets – maar dan ook niets – te vertellen. Bever-types stralen vertrouwen, warmte en stabiliteit uit.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Hert (21 mei – 20 juni)

Veelzijdig, sociaal, charmant en geïnteresseerd is het hert. Dit type doet het liefst duizend dingen tegelijk. Het zijn mensen die zich snel vervelen en graag voortdurend in goed gezelschap vertoeven. Taal en communicatie vormen meestal een groot talent van deze types.

Specht (21 juni – 21 juli)

Spechten voelen zich op hun best als ze kunnen zorgen. Het zijn uiterst emotionele en gevoelige mensen die zich graag hechten en het moeilijk vinden om los te laten. Een specht heeft verwerkingstijd nodig en moet ervoor waken niet teveel in piekermodus te schieten.

Zalm (22 juli – 21 augustus)

Voor de zalm is groot niet groot genoeg. Deze mensen ademen levenslust, passie en ambitie. Ze vinden het belangrijk om gezien te worden voor wat ze waard zijn. Hoge verwachtingen van zichzelf en anderen kunnen de zalm soms teveel worden.

Bruine beer (22 augustus – 21 september)

De bruine beer staat als een huis. Zijn voorkomen imponeert, maar in werkelijkheid is hij zacht en liefdevol. Deze mensen werken hard en houden van routine en afspraken. Ze zijn trouw en loyaal en hebben niets met sentiment en melodrama.

Kraai (22 september – 22 oktober)

Vriendelijk, gezellig en kleurrijk; kraaien vormen goed gezelschap. Ze zijn van buiten sociaal makkelijk, maar kunnen van binnen strijden met besluiteloosheid en onrust. Een kraai is heel kritisch, maar uit dat niet altijd openlijk.

Slang (23 oktober – 22 november)

Diepe emoties, herhaaldelijke transformaties en een mysterieus voorkomen kenmerken de slang. Deze mensen kennen de hoogste hoogten en diepste dalen van het leven en schuwen oppervlakkigheid. Het zijn spannende mensen die net zo makkelijk in de schaduw staan als in het licht.

Uil (23 november – 21 december)

Geestdrift kenmerkt de uil. Deze mensen houden van uitdaging en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en kansen. Er is niets waarover een uil geen goed doordachte mening heeft. Deze mensen staan avontuurlijk in het leven en behouden altijd hun onafhankelijkheid.

Gans (22 december – 19 januari)

Ganzen werken hard en doen dat vol overgave. Het zijn mensen die niet van opsmuk houden, omdat ze aan dat wat praktisch gezien noodzakelijk is, genoeg hebben. Ganzen gaan niet veel vriendschappen aan, maar degene die ze aangaan, zijn voor het leven.

Otter (20 januari – 18 februari)

Op verrassingen kun je rekenen als je omgaat met een otter. Deze mensen zien het leven als één groot experiment. Ze onderzoeken en maken plannen om hun ideeën te manifesteren, maar voeren die niet altijd uit. Hun excentrieke en onvoorspelbare karakter is hun handelsmerk.

Wolf (19 februari – 20 maart)

Sensitief en artistiek; dat zijn wolven. Deze mensen hebben afzondering nodig om zich op te laden, ze zijn namelijk een spons voor emoties van anderen, sferen en indrukken. Dit maakt dat ze goed zijn in sociaal werk als medium, coach of therapeut.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over astrologie?

Maak kennis met de Vedische astrologie.

Volgend artikel
Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid
Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid