Wat is mijn krachtdier? Doe de test!

Wat is mijn krachtdier? Doe de test! Wat is mijn krachtdier? Doe de test! Wat is mijn krachtdier? Doe de test!

Als je je afvraagt ‘wat is mijn krachtdier? Dan kan deze test meer inzicht bieden.

In natuurreligies is het de normaalste zaak van de wereld dat je in verbinding staat met de natuur om je heen, en dat via alles wat levend is, planten en dieren, het goddelijke met je spreekt. Oude stammen en clans namen vaak een dier of vogel waarvan ze de eigenschappen bewonderden als symbool voor hun stam. Dieren werden gezien als spirituele gidsen die onze verborgen eigenschappen en krachten symboliseerden. Als helper, beschermer of begeleider kwamen deze krachtdieren een specifieke wijsheid, raad of bemoediging brengen.

Test: wat is mijn krachtdier?

Misschien is er een bepaald dier waartoe je je aangetrokken voelt – dat al bij je is vanaf je kindertijd, een dier dat je regelmatig tegenkomt in het dagelijks leven, in dromen of bij meditaties: die heeft je dan waarschijnlijk iets te vertellen. Ook het krachtdier dat naar voren komt uit deze test heeft een boodschap voor je. Misschien is het niet het dier dat je had verwacht of zou willen: hoop je op een sterke wolf, maar trek je een sierlijke spin. Probeer er liefdevol voor open te staan, dit is een boodschap voor jou.

Als een dier je in eerste instantie niet aanspreekt, vraag je dan af of het dier misschien een schaduwkant in jezelf vertegenwoordigt. Logisch dat dat weerstand oproept: hij laat je zien waar nog werk te doen is. Juist dat loont de moeite om naar te kijken.

Doe de onderstaande test en ontdek het antwoord op de vraag: wat is mijn krachtdier?

Krachtdier kaarten

Voor deze test zijn zeven krachtdieren geselecteerd uit het Happinez krachtdierendeck. Het deck bestaat in totaal uit veertig krachtdier kaarten met prachtige illustraties van dieren die je binnen Europa tegen kunt komen.

Tekst: Nicole van Borkulo
Illustraties uitslagen: Margot Holtman

Over auteur
Megan Van Slooten is sinds 2021 werkzaam bij Happinez en sterrenbeeld Tweelingen. Als teamlead van de online redactie stuurt ze het online team aan, coördineert ze projecten zoals Leef met de seizoenen en bewaakt ze de online strategie. Ze was nauw betrokken bij het opzetten van de Leef met de Maan- training, die in 2019 werd bekroond met een Mercur. Tijdens haar opleiding journalistiek maakte ze zich vooral hard voor een duurzamere én eerlijkere wereld. Een onderwerp dat haar nog steeds na aan het hart gaat.
Volgend artikel
De boodschap van krachtdieren volgens Susan Smit
De boodschap van krachtdieren volgens Susan Smit