Dit is de spirituele betekenis van het paard

Dit is de spirituele betekenis van het paard Dit is de spirituele betekenis van het paard Dit is de spirituele betekenis van het paard

Droom je regelmatig over paarden of verschijnt een paard op een andere manier op je pad en ben je benieuwd naar de spirituele betekenis van dit dier? Sta je open voor de kracht, betekenis of gave van een dier, kan dit je bijzondere inzichten opleveren. We leggen je uit wat voor bijzondere, verborgen betekenis er achter het paard schuilt.

In natuurreligies is het de normaalste zaak van de wereld dat je in verbinding staat met de natuur om je heen, en dat via alles wat levend is, planten en dieren, het goddelijke met je spreekt. Oude stammen en clans namen vaak een dier of vogel waarvan ze de eigenschappen bewonderden als symbool voor hun stam. Dieren werden gezien als spirituele gidsen die onze verborgen eigenschappen en krachten symboliseerden. Als helper, beschermer of begeleider kwamen ze een specifieke wijsheid, raad of bemoediging brengen.

Dit is de spirituele betekenis van het paard

Paard: vrijheid

Energie, kracht, samenwerking

Mens en paard hebben van oudsher een bijzondere relatie: het paard stelde de mens in staat te reizen en goederen te vervoeren. Hij gaf hen vrijheid en kracht. Daarom zie je hem waarschijnlijk ook vertegenwoordigd in verschillende mythologische dieren: de pegasus, de eenhoorn en de hippogrief. Wij zijn hem veel verschuldigd, noemen het ook een edel dier – een paard heeft benen, een hoofd en een mond, geen poten, kop en bek. Het paard is zachtaardig en hulpvaardig, maar heeft tegelijkertijd zijn trots. Hij verleent zijn medewerking alleen als er sprake is van respect en vertrouwen. Hij laat zich weliswaar be- teugelen, maar heeft ook de vurige kracht om los te breken. Paarden zijn kuddedieren, bijzonder sociaal, erg op elkaar gericht en zich bewust van de kleinste signalen van onrust en ongemak bij de ander. Daarom worden ze ook ingezet voor coaching: het paard heeft het vermogen te voelen wat er in iemand omgaat en spiegelt elke vorm van disbalans. Het hoefijzer van een paard brengt geluk: met de uit- einden naar boven is het een kelk die vol voorspoed kan stromen.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?
  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging
  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

Vrijheid

Zie je plots een paard in het echt en voel je er iets bij? Of komt een paard je droom of meditatie in galopperen? Dan vraagt je ziel om vrijheid. Het is tijd om in je kracht te gaan staan. Want dat is waar paard symbool voor staat, de kracht van het leven zelf. Zelfverwezenlijking. Hij komt je energie brengen, om uit een bestaande situatie te breken, nieuwe hordes te nemen, je vrijheid tegemoet te treden. Hij inspireert je om op avontuur te gaan, de horizon te verkennen en jezelf tot het uiterste uit te dagen.

Heb je een zware periode achter de rug of sta je voor een uitdaging? Heb je een hindernis op je levenspad? Roep gerust paardenkracht aan: hij komt je zelfvertrouwen brengen en uithoudingsvermogen, zodat je kunt doorgaan tot je doel bereikt is. Daarbij is het belangrijk om verbonden te blijven met je naasten. Hoe maak je contact met degenen die je dierbaar zijn? Blijf voorspelbaar en onderken het belang van wederzijds vertrouwen en respect. Herstel de harmonie waar nodig. Al deze stappen zullen uiteindelijk leiden naar het ervaren van meer vrijheid. Voorwaarts!

Over auteur
Robin is online redacteur en sterrenbeeld Maagd. Ze voorziet de Instagramfeed van prachtige posts en zorgt dat de website gevuld wordt met inspirerende artikelen over spiritualiteit en zingeving.

Meer lezen over krachtdieren?

Dit moet je weten over krachtdieren.

Volgend artikel
Dit is de spirituele betekenis van de kat
Dit is de spirituele betekenis van de kat