Dit is de spirituele betekenis van de libelle

Dit is de spirituele betekenis van de libelle Dit is de spirituele betekenis van de libelle Dit is de spirituele betekenis van de libelle

Droom je regelmatig over een libelle of verschijnt hij op een andere manier op je pad en ben je benieuwd naar de spirituele betekenis van dit dier? Sta je open voor de kracht, betekenis of gave van een dier, kan dit je bijzondere inzichten opleveren. We leggen je uit wat voor bijzondere, verborgen betekenis er achter de libelle schuilt.

In natuurreligies is het de normaalste zaak van de wereld dat je in verbinding staat met de natuur om je heen, en dat via alles wat levend is, planten en dieren, het goddelijke met je spreekt. Oude stammen en clans namen vaak een dier of vogel waarvan ze de eigenschappen bewonderden als symbool voor hun stam. Dieren werden gezien als spirituele gidsen die onze verborgen eigenschappen en krachten symboliseerden. Als helper, beschermer of begeleider kwamen ze een specifieke wijsheid, raad of bemoediging brengen.

De spirituele betekenis van de libelle

Libelle: lichtheid

Aanpassing, vernieuwing, ontstijgen

De libelle ziet eruit als een teer wezen, maar sommige soorten hebben de kracht om een oceaan over te vliegen of kunnen een snelheid halen van vijftig kilometer per uur, daarmee zijn zij een van de snelste insecten. Haar vier vleugels kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen, en daarmee kan ze dus alle kanten op, zelfs achteruit. Met haar felle kleuren en glinsterende vleugels wordt ze in vele culturen gezien als brenger van vrolijkheid en lichtheid. In Japan brengt ze geluk. Ze zou een boodschapper zijn uit de geestenwereld, en mensen verbonden houden met de magie van het leven. Vanwege haar korte levensduur, leert ze je te genieten van het moment.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?
  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging
  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

De libelle komt wat luchtigheid je leven in wapperen. Heb je last van zwaarmoedigheid? Neem je het leven iets te serieus? Zie je ergens enorm tegenop? Zit je vast in een verhaal – of dat van iemand anders? De libelle daagt je uit je vastgeroeste patronen te ontstijgen, de situatie van een andere kant te bekijken en je vreugdevolle zelf te hervinden. De libelle kan zich razendsnel aanpassen. Hoe donker een situatie ook lijkt: probeer het te zien in een ander licht. Verandering is altijd mogelijk, als je maar flexibel genoeg bent. De libelle stimuleert je te vertrouwen op de aanwezigheid en bescherming van wat niet fysiek en zintuiglijk waarneembaar is.

Verlichting

Ze voelt zich aangetrokken tot water, het is dus een wezen dat je verlichting kan komen brengen in zowel je emoties als in je denken. Als je je zinnen verzet, kun je je emotioneel ook beter gaan voelen. Misschien is het tijd voor een feestje? Een dankbaarheidsdagboek bijhouden is ook een goed idee. Het is bewezen dat als je dagelijks drie dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent – dat mogen kleine dingen zijn – het leven lichter gaat voelen. Om de energie van libelle te activeren, kun je ook voelen welke kleur er bij dit moment past. Is er een kleur te koppelen aan hoe je je voelt, dan kun je die eren door die kleur kleding te dragen of je aura er mee schoon te spoelen.

Deze tekst komt deels uit de handleiding van het Magische Krachtdieren deck, geschreven door Nicole van Borkulo. Wil jij meer weten over krachtdieren en hun boodschappen? Bestel het deck en ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren.

Meer lezen?

Dit moet je weten over krachtdieren.

Over auteur
Maya ter Steege is stagiaire van de online redactie en sterrenbeeld Steenbok. Ze helpt bij het maken van artikelen voor op de website, zorgt voor inspirerende Instagramposts en bedenkt de meest creatieve DIY's.
Volgend artikel
Dit is de spirituele betekenis van de spin
Dit is de spirituele betekenis van de spin