Dit is de spirituele betekenis van de eekhoorn

Dit is de spirituele betekenis van de eekhoorn Dit is de spirituele betekenis van de eekhoorn Dit is de spirituele betekenis van de eekhoorn

Heb je een eekhoorn gespot en ben je benieuwd naar de spirituele betekenis van dit dier? Sta je open voor de kracht, betekenis of gave van een dier, kan dit je bijzondere inzichten opleveren. We leggen je uit wat voor bijzondere, verborgen betekenis er achter de eekhoorn schuilt.

In natuurreligies is het de normaalste zaak van de wereld dat je in verbinding staat met de natuur om je heen, en dat via alles wat levend is, planten en dieren, het goddelijke met je spreekt. Oude stammen en clans namen vaak een dier of vogel waarvan ze de eigenschappen bewonderden als symbool voor hun stam. Dieren werden gezien als spirituele gidsen die onze verborgen eigenschappen en krachten symboliseerden. Als helper, beschermer of begeleider kwamen ze een specifieke wijsheid, raad of bemoediging brengen.

Dit is de spirituele betekenis van de eekhoorn

Eekhoorn: overvloed

Voorbereiding, vindingrijkheid, vreugde

De eekhoorn is een verzamelaar. Met zijn prachtige pluimstaart klimt, springt en rent hij sierlijk van tak tot tak, druk bezig om eten te verzamelen en op diverse plekken te verstoppen, zodat hij goed voorbereid is op de winter. De eekhoorn verliest de toekomst nooit uit het oog, maar doet zijn voorbereiding spelenderwijs. Hij is volop aanwezig in het hier en nu. Zijn verstopte noten en zaden vindt hij niet allemaal terug, maar het deel dat blijft liggen kan zich ontspruiten en wordt zo weer voeding voor een ander moment. Eekhoorn staat voor speelsheid, vindingrijkheid en de mogelijkheid om snel van richting te veranderen. Hij is altijd in beweging en gaat flexibel door het leven. Hij waagt zijn sprongen vol overgave.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?
  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging
  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

Evenwicht tussen ambitie en plezier

Eekhoorn brengt de gave van planning, organisatie en verantwoordelijkheid, maar met een zekere mate van zorgeloosheid. Als de eekhoorn plots aanwezig is in je leven, kan dat – afhankelijk van waar je op dit moment staat in je leven – twee dingen betekenen.

Het kan zijn dat eekhoorn je aanspoort alert te zijn op wat komen gaat. Ben jij voorbereid op de toekomst? Heb je bijvoorbeeld een spaarpotje om financiële tegenslag op te kunnen vangen? Het kan ook een oproep zijn juist niet door te slaan in het voorbereiden op de toekomst, dat je naast je werk niet moet vergeten te leven, dat je wat meer plezier mag hebben in het hier en nu. Spullen opsparen waar je niets aan hebt, kan juist weer overtollige ballast opleveren. Kortom, er mag wat meer evenwicht zijn tussen ambitie en plezier. Wat je je kunt afvragen is: zijn je doelen en dromen nog in evenwicht met de tijd en energie die je erin moet steken? Stel je nog wel de juiste prioriteiten? Misschien wil de eekhoorn je vertellen dat het allemaal iets losser mag. Als we iets van de eekhoorn kunnen leren, is het wel dat plezier en hard werken hand in hand kunnen gaan.

Deze tekst komt deels uit de handleiding van het Magische Krachtdieren deck, geschreven door Nicole van Borkulo. Wil jij meer weten over krachtdieren en hun boodschappen? Bestel het deck en ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren.

Over auteur
Robin is online redacteur en sterrenbeeld Maagd. Ze voorziet de Instagramfeed van prachtige posts en zorgt dat de website gevuld wordt met inspirerende artikelen over spiritualiteit en zingeving.

Meer lezen over krachtdieren?

Dit moet je weten over krachtdieren.

Volgend artikel
Dit is de spirituele betekenis van de nachtvlinder
Dit is de spirituele betekenis van de nachtvlinder