Welk krachtdier staat aan jouw zij?

Welk krachtdier staat aan jouw zij? Welk krachtdier staat aan jouw zij? Welk krachtdier staat aan jouw zij?

Ben jij je krachtdier al tegengekomen in een droom, visualisatie of meditatie? Ga eerst op onderzoek uit met het artikel ‘Welk krachtdier helpt jou verder?‘ en lees dan hier verder om te ontdekken waar jouw krachtdier voor staat.

Volgens het boek De kracht van dierengeesten van David Carson zijn er vijftig krachtdieren. Deze dieren zijn in drie categorieën te verdelen: innerlijke kwaliteiten, innerlijke wijsheid en innerlijke schoonheid.

Maak kennis met vijf krachtdieren van innerlijke kwaliteiten: draak, krokodil, spin, kat en schildpad.

Krokodil: durf te wachten

Geduld en vruchtbaarheid; daarmee wordt de krokodil van oudsher geassocieerd. Geduld omdat dit dier muisstil wacht op het juiste moment om zijn prooi te verdrinken en te verslinden. Vruchtbaarheid omdat ze volgens legendes voor de regen zorgen die de Nijl doet overstromen, zodat het land wordt bemest. Een krokodil als krachtdier versterkt je vermogen te wachten op het juiste moment om op je doel af te gaan. Wil je een nieuwe relatie aangaan, een nieuw project opstarten, verhuizen? Durf te wachten op de vruchtbare grond, want die komt vanzelf; dat zegt de krokodil.

Spin: grip op je leven

De spin weeft zijn eigen web. Een geometrisch, evenwichtig patroon. Het ziet er fragiel uit en is dat ook als je er een bezem doorheen haalt, maar voor de spin en zijn prooi is het stevig genoeg. De spin als krachtdier staat voor creativiteit en het aantrekken van wat belangrijk voor je is. Heb je moeite met grip houden op je eigen leven? Leef je een leven dat eigenlijk niet (meer) bij je past? Dan is de spin jouw krachtdier. De spin creëert zelf verbinding, het netwerk van draden ondersteunt hem. De spin vraagt jou: weef jij je eigen web?

Kat: kies voor jezelf

Katten staan in het sjamanisme bekend als mysterieus en solitair. Zie je je kat wel eens gefocust in het ‘niets’ staren? Hij lijkt iets te zien en volgens de sjamanen is dat ook zo. Katten hebben het vermogen om wezens uit andere dimensies te zien. Wil jij je spirituele vermogen ontwikkelen? Dan is de kat voor jou een goed krachtdier. Iets anders waarin de kat uitblinkt: onafhankelijkheid. De ene avond ligt het dier aanhankelijk bij je op schoot, de volgende is hij buiten op roverstocht. Wat voor karakter een kat ook heeft; dit dier doet waar hij zin in heeft. Vaker voor jezelf kiezen? De kat als krachtdier helpt je daarbij.

Schildpad: vergroot je besluitvaardigheid

Volgens de sjamanen staat het stempel van de kosmos in het schild van de schildpad gedrukt. De schilden worden soms zelfs gebruikt om de toekomst mee te voorspellen. De schildpad is langzaam, maar werkt zich met zijn krachtige voorpoten door iedere situatie heen. De rust van het dier vergroot zijn besluitvaardigheid. Nog een belangrijke kracht van de schildpad? Hij kan zichzelf terugtrekken in zijn pantser bij gevaar of negatieve energie. Als je snel overprikkeld bent, last hebt van invloeden van buiten en besluitvaardiger wilt zijn, staat de schildpad als krachtdier je bij.

Draak: ga op reis

Draken zijn mythische wezens. In westerse legendes komen ze meestal voor als kwaadaardig, maar in de Aziatische cultuur belichaamt de draak oerkracht en het bovennatuurlijke. Een draak als krachtdier laat je zien dat het tijd is om je ogen te openen voor universele wijsheid. De draak doet je beseffen dat je deel bent van een groter geheel en in verbinding staat met het universum. Hij laat je het hoogste bestaansniveau ervaren. De draak staat voor de souplesse waarmee je door bewustzijnsniveaus beweegt. Is de draak jouw krachtdier? Maak je dan klaar voor een mystieke reis.

Meer weten over de betekenis van dieren?

  • Het boek De kracht van dierengeesten van David Carson
  • Ontdek jouw totemdier, en wat dit voor jou betekent
  • Droom je vaak over een specifiek dier? Dit is de achterliggende betekenis
Volgend artikel
Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid
Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid