Welk krachtdier helpt jou verder?

Welk krachtdier helpt jou verder? Welk krachtdier helpt jou verder? Welk krachtdier helpt jou verder?

Heb jij een dier dat jou in je dromen bezoekt? Een huisdier? Of een dier dat altijd je lievelingsdier geweest is? Ga op zoek naar jouw totemdier en ontdek wat het dier voor je kan betekenen volgens het boek De kracht van dierengeesten van David Carson.

De laatste tijd droom ik over dieren; een jaguar die mijn huis binnenglipt, een walvis die rondzwemt in de Scheveningse haven, een parmantige leeuw die langs mijn raam paradeert. Ik ben veel bezig met dromen, maar met de dierensymboliek had ik weinig. Tot ik de betekenis van deze droomdieren ging opzoeken. Ik realiseerde me: die dieren, dat ben ik. Droom jij ook vaak over dieren? Dit kan het betekenen.

Sjamanen

Totemdieren, krachtdieren of dierengeesten hebben hun oorsprong bij de natuurvolken die in stammen leven, zoals de Indianen en Aboriginals. Deze volken zijn één met de natuur. Dat zij een grote kracht toekennen aan dieren is dus niet verwonderlijk. Een sjamaan verbindt binnen een volk de mens met de geestenwereld. Hij onderzoekt dromen en maakt contact met zielen van overledenen en dierengeesten door middel van ceremonies en rituelen. Dierengeesten zijn als gidsen voor mensen. Ze begeleiden op een specifiek gebied. Zo brengt de leeuw kracht, de aap plezier en leidt de wolf de weg. Dierengeesten geven je wat je op een bepaald moment nodig hebt. Dus: kom in contact met je krachtdier door middel van dromen, visualisatie en meditatie.

Droomdieren

Je onderbewustzijn toont je ware zelf. Angsten, sterke emoties en diepe verlangens komen boven in dromen. Wil je je krachtdier ontmoeten? Dan zijn dromen daarvoor bij uitstek geschikt. Onthoud je je dromen niet? Ga daar mee oefenen door een schriftje naast je bed te leggen om je dromen in op te schrijven. Focussen op dromen, doet dromen. Concentreer je vervolgens op het thema diergeesten. Je kunt bijvoorbeeld voor het slapen gaan je intentie benoemen, bedenken of opschrijven: ik wil mijn krachtdier ontmoeten. Breng in gedachten alvast een bezoek aan de dierenwereld en visualiseer dieren, zonder er betekenis aan te verbinden. Je zult zien dat je binnen de kortste keren een droomdier ontmoet. Welk dier is het? En welke rol heeft het in je droom?

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?
  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging
  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

Visualisatie

Zoek een rustige plek waar je je veilig voelt. Sluit je ogen en focus op je ademhaling. Ga in gedachten naar een natuurlijke omgeving. Bos, park, strand, woestijn, jungle, diep in de zee; ga waar je gedachten je heen leiden. Wat zie je daar? Probeer je de omgeving zo levendig mogelijk voor te stellen. Probeer geluiden te horen, misschien zelfs de warmte of een zuchtje wind te voelen. Blijf daar rustig zitten en sta open voor de ontmoeting met je krachtdier. Welk dier verschijnt er? Hoe gedraagt het zich? Ben je een beetje bang of juist heel rustig? Ervaar het. Als je er klaar voor bent, open je je ogen weer. Blijf nog even rustig zitten, adem diep in en uit. Schrijf je ervaringen op. Waar was je en welk dier of welke dieren heb je ontmoet?

Leer je krachtdier kennen

Heb je in een droom of tijdens een visualisatie je krachtdier ontmoet, maar nog niet ervaren wat het dier voor je kan doen? In meditatie kun je je krachtdier beter leren kennen. Ook hiervoor ga je rustig zitten. Adem diep in en uit, neem de tijd om tot jezelf te komen en nodig je krachtdier dan uit. Stel geen vragen tijdens de meditatie, maar laat gebeuren en ervaar. Na afloop schrijf je je ervaringen op. Welk gevoel levert de ontmoeting op, wat laat de ontmoeting je zien over jezelf, waar confronteert het dier je mee? Vat samen wat de kracht van de dierengeest je heeft gebracht.

Beeld: fotografie door Jeroen van der Spek, styling door Cyn Ferdinandus

Meer weten?

Meer lezen over krachtdieren?

Ontdek jouw totemdier, en wat dit voor jou betekent.

Volgend artikel
Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid
Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid