Wat is het Beste Spirituele Boek van 2019

Wat is het Beste Spirituele Boek van 2019 Wat is het Beste Spirituele Boek van 2019 Wat is het Beste Spirituele Boek van 2019

Vorig jaar was Jelle Hermus’ boek ‘Steeds leuker’ de winnaar, dit jaar kun jij weer mede bepalen wat het Beste Spirituele Boek van 2019 is. Er zijn vijf boeken waar je uit kunt kiezen, de winnaar wordt aanstaande zaterdag bekendgemaakt in het tv-programma Jacobine (KRO-NCRV).

In negen stappen naar innerlijke bloei

‘In negen stappen naar innerlijke bloei’ van Lisette Thooft – je kent haar misschien van haar vele essays voor Happinez – is een praktisch boek dat je helpt om het beste uit jezelf te halen. Centraal staat het Negen Stappen Plan, dat leidt naar meer zelfvertrouwen, liefde en gevoel in je leven. Het staat vol verhalen, schrijfoefeningen en meditaties.

Shinrin-yoku

Weleens gehoord van shinrin-yoku? Het is de Japanse kunst van het bosbaden. Dat gaat zonder water, puur door je onder te dompelen in de weldaad van het bos. In het boek ‘Shinrin-yoku’ legt journalist Annette Lavrijsen uit hoe een meditatieve boswandeling kan helpen tegen stress en je welzijn op allerlei manieren vergroot. Aan de hand van haar eigen ‘bosbad-ervaringen’ en simpele oefeningen laat ze zien hoe je via de natuur meer in verbinding kunt komen met jezelf.

Voor Joseph en zijn broer

‘Van overleven naar spelen en andere zaken van ultiem belang’, dat is de ondertitel van Christa Anbeeks boek ‘Voor Joseph en zijn broer’. Het is een persoonlijk boek, waarin Christa intense persoonlijke ervaringen koppelt aan filosofische beschouwingen. Het gaat over haar familiegeschiedenis – meerdere familieleden beëindigden hun eigen leven – en hoe ze daarmee om leerde gaan. Ze vraagt zich hardop af: ‘Hoe kom ik van treurigheid naar verwondering? Hoe verwelkom ik het nieuwe, vreemde en onverwachte?’

Minimalisme

In plaats van meer, meer, meer (consumptie, informatie, social media) gaan de vrienden Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus juist voor minder. Minimaliseren schept ruimte, die je kunt invullen met dingen die echt gelukkig maken. Joshua en Ryan vertellen in ‘Minimalisme’ hoe de filosofie van ‘minder’ hen inspireerde om te stoppen met werk dat hen niet inspireerde en een hoop spullen van de hand te doen. Hun focus ligt nu op betekenis, niet meer op bezit.

Paradijs in de polder

Ontdekkingsreiziger en schrijver Arita Baaijens verkent de wereld al dertig jaar. Ze was in de Sahara, in Siberië en Papoea-Nieuw-Guinea en schreef over de verhalen en de sfeer van die gebieden – ook voor Happinez. In haar nieuwe boek ‘Paradijs in de polder’ kijkt Arita met de blik van een wereldreiziger naar Nederland. Haar boek is een aanmoediging om te struinen, je te verwonderen en op ontdekkingsreis te gaan in eigen land.

Stemmen doe je zo

Ook je stem uitbrengen? Dat kan hier, tot en met woensdag 30 januari. De winnaar wordt aanstaande zaterdag 2 februari bekendgemaakt door Jacobine Geel in het programma Jacobine op NPO 2 om 17.40 uur.

Volgend artikel
Ontdek karma. Wat zijn jouw karmische patronen?
Ontdek karma. Wat zijn jouw karmische patronen?