Dromen over de dood? Of gedroomd dat je de weg kwijt was? Dit betekent het

Dromen over de dood? Of gedroomd dat je de weg kwijt was? Dit betekent het Dromen over de dood? Of gedroomd dat je de weg kwijt was? Dit betekent het Dromen over de dood? Of gedroomd dat je de weg kwijt was? Dit betekent het

Heb je een droom die je nooit meer vergeet? Een terugkerende droom misschien, een droom die je bang maakte of eentje waar je juist heel gelukkig van werd? Leer dan de twaalf thema’s kennen waar alle dromen onder geschaard kunnen worden.

Bas Klinkhamer beschrijft de twaalf droomthema’s in het boek Dromen & Nachtmerries. De eerste drie zijn: de dood, de weg kwijt zijn en vliegen.

Dromen over de dood

Schrik niet van dromen waar de dood in voorkomt. Dromen over de dood van jezelf of anderen is eng omdat je bang bent dat het uitkomt. Meestal is de dood in dromen een metafoor voor een einde van een periode, een relatie, een gevoel. Niet noodzakelijkerwijs van het leven zelf dus. Iets of iemand waar je afscheid van neemt of hebt genomen. Oude gewoonten als het je eigen overlijden betreft. Maar het kan ook betekenen dat er iets ‘doodgaan’ wat je aandacht dringend nodig heeft, de band met een familielid bijvoorbeeld. Let goed op het gevoel dat je in en na je droom hebt.

De weg kwijt zijn

Je bent in je droom op weg naar het vliegveld. Onderweg word je afgeleid en daardoor mis je je vlucht. Je kunt het treinstation niet meer vinden of erger nog: je huis. Bij dit soort dromen kijk je naar wat je ervan weerhoudt om je doel te bereiken. Zijn het mensen, is het haast, gemakzucht? En wat zegt het over jou? Kijk ook goed wat het doel is waar je naar op weg bent. Is het een vlucht, een college, een huwelijk? Stel jezelf de vragen: welke doelen heb ik in mijn leven en hoe ga ik ermee om?

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Vliegen

Vrijheid; daar associëren we vliegen mee. Wegvliegen van een situatie die je benauwt. Of is het wegvliegen van je verantwoordelijkheden? Vlieg je weg van je werk of uit je huis? Vlieg je hoog of laag? En wat zie je? In vliegdromen is het belangrijk te kijken naar de manier waarop je ontsnapt aan dat waarvoor je wegvliegt. Dat is veelzeggend. Klim je eerst door een raam voordat je wegvliegt of stijg je boven de situatie uit? Ga bij jezelf na: is het de vrijheid waar ik naar verlang of is het een vlucht?

Meer over dromen?

Wil jij je dromen beter begrijpen én benutten? Een dromendokter helpt je op weg.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Vijf manieren om lucide te leren dromen
Vijf manieren om lucide te leren dromen