Wandelen bij volle maan: dit kan het je brengen

Wandelen bij volle maan: dit kan het je brengen Wandelen bij volle maan: dit kan het je brengen Wandelen bij volle maan: dit kan het je brengen

Het blijft keer op keer magisch: volle maan. Een bijzondere maanfase om de tijd voor te nemen. Bewonder haar eens tijdens een wandeling, als de dag overgaat in de nacht. Dit brengt je meer dan alleen de krachtige energie van die grote, lichtgevende bol.  

Elke maanfase heeft zijn eigen specifieke kracht. Volle maan geeft een explosie aan energie en vruchtbaarheid. Het is dan ook een mooie tijd om te oogsten wat je hebt gezaaid. Maar je kunt ook last hebben van deze heftige energie. Vooral twee dagen voor en twee dagen na het hoogtepunt. 

Emoties en energie

Een slechte nachtrust, intense dromen, onrust en slaapwandelen worden vaak gekoppeld aan volle maan. Emoties komen bovendrijven, maar je zit ook vol energie. Je kunt de kracht van de volle maan het beste voor je laten werken door positief en kalm te zijn. Want alles wordt versterkt in die nachten. Ook negatieve gedachten. 

Nachtelijke wandeling

Een mooie manier om je geest te kalmeren, is door het maken van een wandeling. Het maakt je hoofd leeg en helpt je om in het hier en nu te zijn. Geef je wandeling een vleugje extra magie door te gaan wanneer de maan je pad verlicht. De duisternis zet al je zintuigen op scherp. 

Verstillen in het maanlicht

Met minder zicht gebruik je je andere zintuigen meer. Je loopt meer op gevoel en op de tast. Je hoort nieuwe geluiden – om je heen én in jezelf. Je ruikt de geuren van het groen. In het donker is geen afleiding, er zijn geen prikkels, niks of niemand vraagt om aandacht, alles is rustig. Je laat alle beslommeringen achter je en bent alleen met je gedachten. Je kunt je volledig focussen op je dromen, verlangens en plannen. De kracht van de volle maan zal je een extra sprankeling geven om ze ook te verwezenlijken.

Vollemaanwandelingen met Iederal

Wil je ook overdenken en verstillen in het maanlicht? Iederal organiseert door het hele land Vollemaanwandelingen. Je loopt samen het donker in. Door verstilde bossen, over polderweggetjes, langs maanverlichte velden. Samen ervaar je hoe de sfeer verandert als de volle maan verschijnt. Het thema van de edities in juni is ‘verbinden en verwonderen’. Tijdens de wandeling wordt hier samen bij stilgestaan. Je loopt delen in stilte en soms ga je met elkaar in gesprek over het thema aan de hand van vragen.

De wandelingen worden georganiseerd op 4, 5 en 6 juni in Den Haag, Arnhem, Goirle en IJsselstein. Meer weten? Bekijk hier meer details en waar je moet verzamelen.

Samen, je eigen weg vinden 

Naast Vollemaanwandelingen biedt Iederal nog meer workshops aan. Bekijk hier het hele aanbod. Bij Iederal ontdek je samen met andere levensontdekkers waar het voor jou in het leven om draait.

Volgend artikel
555 betekenis: ontrafel de boodschap van de engelen
555 betekenis: ontrafel de boodschap van de engelen