Zomerhoroscoop 2022: dit is wat jou deze zomer te wachten staat

Ontdek hier de zomerhoroscoop van alle sterrenbeelden: Ram Stier Tweelingen Kreeft Leeuw Maagd Weegschaal Schorpioen Boogschutter Steenbok Waterman Vissen

Nooit meer een horoscoop missen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar ontvangt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox. [nieuwsbrief-form id="12" iform_id="" title="Happinez astrologie nieuwsbrief" text="Ontvang jouw horoscoop wekelijks in je mailbox"]
Deel met vrienden:

Zomerhoroscoop Ram

Begin juli is Mars onder de invloed van Pluto. Dan zou je kunnen merken dat je behoefte aan intiem contact intens is, maar dat je partner je niet altijd kan of wil geven wat je nodig hebt. Dat kan een gevoel van afwijzing geven. Het kan dan goed zijn om je frustratie met je geliefde te bespreken, maar probeer niet te dwingend of te needy te zijn. Het is de kunst om te accepteren wat zich nu voordoet. Misschien helpt het als je weet dat deze periode niet lang duurt. Jouw persoonlijke planeet Mars reist de rest van de zomermaanden namelijk door het teken Stier. Dat is misschien niet het sterrenbeeld waarin hij tot het hoogste libido komt, maar… Stier activeert al je zintuigen, waardoor erotiek verandert in een totaalbeleving. Dan kan een zachte aanraking jou al in vervoering brengen. Of de geur van bloemen, de smaak van fenegriek, chocolade of truffel, het geluid van bronstige herten of strelende vioolmuziek. Alles wat jouw zintuigen raakt, laat zich vertalen naar een subtiele opwinding, een aangename liefdesroes.

In Happinez 5 ‘Hartstocht’ vind je een nóg uitgebreidere zomerhoroscoop. Dit nummer is vanaf 6 juli in de winkel te verkrijgen en hier online te bestellen.

Lees ook: dit moet je weten over de invloed van jouw persoonlijke planeet Mars

Zomerhoroscoop Stier

De vurige planeet Mars bevindt zich het grootste deel van de zomermaanden in jouw teken. Dat maakt jou tot een van de lievelingen van het zinderende viertal Pluto, Venus, Juno en Mars. Vooral tussen 29 juli en 23 augustus kun je dat merken als de energie van deze vier wordt gesynchroniseerd tot een prachtig geheel van passie, liefde, intimiteit en aantrekkingskracht. Je zult misschien in eerste instantie je pijlen richten op lichamelijke aantrekkingskracht, maar het is alsof je een draaikolk wordt binnengezogen waarbij ook liefde, intimiteit en verzengende hartstocht al snel een rol gaan spelen. Zeker in het leven van de single Stier kan dit een omwenteling betekenen. Opeens kun je wél alles in één persoon vinden, terwijl je daarvoor misschien te nuchter was om te geloven dat dit mogelijk was. Misschien voel je ergens wel dat voor een langdurige verbinding ook andere zaken nodig zijn dan lichamelijk samensmelten met de ander, maar voorlopig kun je nergens anders aan denken. Dit intense moment met deze persoon, dat is wat je wilt, daarvoor wil je al het andere opzij zetten.

In Happinez 5 ‘Hartstocht’ vind je een nóg uitgebreidere zomerhoroscoop. Dit nummer is vanaf 6 juli in de winkel te verkrijgen en hier online te bestellen.

Zomerhoroscoop Tweelingen

Hoewel de vier spannende planeten Pluto, Juno, Venus en Mars voor bijna iedereen deze zomer wel een liefdescadeau hebben meegenomen, kan het zijn dat jij het gevoel hebt dat je er wat bekaaid vanaf komt. Het kan voor jou wat lastiger zijn dan voor anderen om deze maand je mojo te vinden. Dat is puur een kwestie van omstandigheden die simpelweg niet zo uitnodigend zijn om je helemaal over te geven aan een nieuwe liefde, of aan het bedrijven van de liefde met een oude geliefde. Denk aan pasgeboren baby’s, grote verbouwingen of andere obstakels die het leven soms opwerpt. Van deze vier planeten krijg jij het makkelijkste contact met Juno, die weliswaar bijzonder bedreven is in liefde en passie, maar Juno staat in het teken Vissen, en dat is de plek waar het vaak bij een roze droom blijft. Je zou daarom een enorm verlangen kunnen voelen om met hart en ziel te versmelten met jouw eigen of een nieuwe partner, maar waarschijnlijk is de weg pas na de zomer vrij om daaraan toe te geven.

In Happinez 5 ‘Hartstocht’ vind je een nóg uitgebreidere zomerhoroscoop. Dit nummer is vanaf 6 juli in de winkel te verkrijgen en hier online te bestellen.

Lees ook: waar staat Juno in jouw geboortehoroscoop? Dit zegt het over je ideale partner

Zomerhoroscoop Kreeft

Met Venus het grootste deel van de maanden juli en augustus in het teken Kreeft ga jij zomeren onder een bijzonder romantische sterrenhemel. Venus gaat samen met Juno, Pluto en Mars extra haar best doen om jou een piekervaring te bezorgen. Daarbij kun je je helemaal laten gaan in je vrouwelijke zachtheid en gevoeligheid. Alsof je gevoed wordt door je partner. Misschien gebeurt dat zelfs wel letterlijk, als hij of zij voor je kookt of je zoete vruchten voert. Maar in principe bedoelen de sterren met voeden het emotionele proces. Omdat hij of zij oog heeft voor jouw behoeftes, kijkt naar wie jij echt bent, je respecteert, naar je luistert als je verdrietig bent of blij, jou het gevoel geeft dat je bij hem of haar veilig bent, dat je vertrouwen niet beschaamd zal worden. Hoe mooi deze gevoelens ook zijn, omdat Juno in het spel is, bestaat de kans dat een van jullie twee toch nog ruimte in zijn of haar hart heeft voor een ander. Juno is namelijk ook de planeet van de driehoeksrelatie. Dat hoeft niet altijd te gaan over vreemdgaan. Een driehoeksrelatie kan ook ontstaan als een partner nog een band voelt met iemand uit het verleden.

In Happinez 5 ‘Hartstocht’ vind je een nóg uitgebreidere zomerhoroscoop. Dit nummer is vanaf 6 juli in de winkel te verkrijgen en hier online te bestellen.

Zomerhoroscoop Leeuw

Jouw liefdeszomer komt pas na 12 augustus écht op stoom, als Venus op haar allerbevalligst het teken Leeuw binnenwandelt. Tot die tijd kun je het gevoel hebben dat je je romantische ei niet kwijt kunt. Terwijl er emotioneel toch erg veel aan de hand kan zijn; misschien heeft iemand je hart gestolen, misschien lijkt het alsof diegene speelt met je gevoel, wat voor een trotse Leeuw extra lastig te verwerken is, omdat er niet alleen sprake is van liefdespijn, maar ook van een gekrenkt ego. Toch zou het zomaar kunnen dat je de situatie verkeerd inschat. Juno in Vissen kan voor jou werken als een zinsbegoocheling, en Pluto draagt bij aan een zekere geheimzinnigheid. Dan kan het zomaar zijn dat de waarheid niet helemaal aan het licht komt. Er zijn dingen die niet worden gezegd of gedeeld tussen partners of geliefden. Het zou kunnen dat jij je dan compleet afsluit voor de ander, omdat je voelt ‘dat het niet klopt’. Misschien is het toch beter om open te blijven staan, in gesprek te blijven. Er komt vanzelf duidelijkheid als de ander daar klaar voor is.

In Happinez 5 ‘Hartstocht’ vind je een nóg uitgebreidere zomerhoroscoop. Dit nummer is vanaf 6 juli in de winkel te verkrijgen en hier online te bestellen.

Lees ook: dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven

Zomerhoroscoop Maagd

Jouw zomer strekt zich als een bed met satijnen lakens voor je uit. Juno, een van de hoekpunten van het trapezium met Pluto, Venus en Mars, bevindt zich in een voor jou cruciale liefdeszone. De focus komt te liggen op een vaste relatie en de beleving van liefde en erotiek binnen die veilige muren. Juno vertegenwoordigt spannende erotiek, maar laat ook belangrijke eigenschappen doorschemeren van je levenspartner. Die zou meer dan gewoonlijk interesse kunnen ontwikkelen in spirituele onderwerpen. Ook toont hij of zij meer empathie en zachtheid dan je van hem of haar gewend bent. Dat kan soms voelen alsof jij je partner herontdekt. Vooral als je al lang bij elkaar bent, kan dat super opwindend zijn. Aan de buitenkant wordt hij of zij misschien wel (ietsje) ouder, maar van binnen vindt een soort verjonging plaats die doorwerkt in jullie relatie. Vooral voor de single Maagd is dit een interessante periode. Je zou zomaar iemand kunnen ontmoeten die het helemaal voor jou is. En dan krijg je als bonus op de geestelijke klik de fysieke erbij.

In Happinez 5 ‘Hartstocht’ vind je een nóg uitgebreidere zomerhoroscoop. Dit nummer is vanaf 6 juli in de winkel te verkrijgen en hier online te bestellen.

Zomerhoroscoop Weegschaal

Mars en Juno richten deze zomer al hun energie op Weegschaal. Dat merk je op de eerste plaats door veel aandacht van mensen van het andere geslacht, of van hetzelfde als dat je voorkeur heeft. Je trekt overal bewonderende blikken. Daar zou je blij mee kunnen zijn, maar er zouden ook momenten kunnen komen dat je het een beetje lastig vindt, dat het teveel is of te intens, dat je niet meer weet hoe je moet reageren. Dan word je er weer aan herinnerd dat je in relatie tot anderen soms beter voor jezelf moet opkomen, je grenzen mag aangeven. Dat blijft voor jou een teer punt, misschien omdat je niet vindt dat je er het recht toe hebt, vaak ook omdat je bang bent anderen pijn te doen. Toch is het juist in het licht van al die aandacht extra belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Maar verder niets dan goed nieuws. Omdat jouw persoonlijke planeet Venus deel uitmaakt van het wonderlijke trapezium, kun jij volledig opgaan in de magie van de liefde.

In Happinez 5 ‘Hartstocht’ vind je een nóg uitgebreidere zomerhoroscoop. Dit nummer is vanaf 6 juli in de winkel te verkrijgen en hier online te bestellen.

Lees ook: dit verklapt jouw Marsteken over je seksleven

Zomerhoroscoop Schorpioen

Met Mars in Stier is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn, al kun jij ook uitkijken naar twee zomermaanden vol hartstocht. Het venijn zit hem in het feit dat het bedrijven van de liefde zo intens verloopt en zo’n sterk gevoel bij je oproept, dat je soms de neiging kunt krijgen om ruzie te maken. Dat klinkt misschien gek, maar dat is het helemaal niet. Iedereen kent wel zo’n stel dat het ene moment tegen elkaar staat te schreeuwen om even later weer in elkaars armen te vallen. Juist als de passie groot is, kan dat hand in hand gaan met felle ruzies. Juist als je heel sterk naar iemand verlangt, voel je je op je kwetsbaarst, waardoor je extra snel wordt geraakt als diegene iets zegt of doet wat jij onprettig vindt. Omdat diegene zo belangrijk voor je is, kun je dan extreem fel reageren. Dat speelt bij Schorpioen normaalgesproken al, maar door Mars in Stier wordt het vuur extra opgepookt. Maar verder niets dan positiefs dankzij het fijne trapezium van Pluto, Juno, Mars en Venus.

In Happinez 5 ‘Hartstocht’ vind je een nóg uitgebreidere zomerhoroscoop. Dit nummer is vanaf 6 juli in de winkel te verkrijgen en hier online te bestellen.

Zomerhoroscoop Boogschutter

Het trapezium van Pluto, Venus, Mars en Juno maakt geen contact met het teken Boogschutter. Dat wil zeggen dat de liefde deze zomer in jouw leven minder centraal staat. Misschien vind je het niet zo’n issue dat jij deze zomer waarschijnlijk (zeg nooit nooit) minder kans maakt bij het uitdelen van grote liefdes. Misschien zou een ontmoeting met de ware niet passen in de plannen die je voor je leven aan het uitrollen bent. Als je een half jaar naar Afrika wilt voor een humanitair project, doe je dat liever in alle vrijheid. Of als je alles op alles wilt zetten om binnen je carrière vooruit te komen, wil je liever niet de hele tijd met vlinders in je buik rondlopen, dat leidt te veel af. Toch kunnen er momenten zijn dat je het gevoel hebt dat je die ene bijzondere persoon in je leven mist. Besef dan dat liefde zomaar je leven kan binnenwandelen, op elk moment en elke plaats waar je dat het minst verwacht.

In Happinez 5 ‘Hartstocht’ vind je een nóg uitgebreidere zomerhoroscoop. Dit nummer is vanaf 6 juli in de winkel te verkrijgen en hier online te bestellen.

Lees ook: dit is alles wat je moet weten over jouw heersende planeet Jupiter

Zomerhoroscoop Steenbok

Net als je denkt dat de lasten in het leven niet eerlijk verdeeld zijn en jij meer op je schouders neemt dan anderen, is alles ineens anders. Pluto die al een aantal jaren bezig is om jou uit te dagen en misschien zelfs je leven op zijn kop te zetten, gaat in juli en augustus een liefdevolle verbinding aan met Venus, Juno en Mars. Dat zijn maar liefst drie planeten tegelijk, wat al een klein astrologisch wonder is. Terwijl de vorm die deze verbinding aanneemt (een trapezium) ook nog eens erg harmonisch is. Dan kan het zomaar gebeuren dat eventuele moeilijkheden op het gebied van je relatie verdwijnen of verzachten. Dan kunnen liefde en begrip weer de sfeer bepalen en ook het vuur kan terugkeren in de slaapkamer, mocht dat gedoofd zijn.

Omdat je momenteel de sterkste band hebt met Pluto, ligt de focus tijdens dit proces bij het thema intimiteit. Je kunt voelen dat dit iets is waar je zelf aan zou willen werken, het kan ook zijn dat je partner of de situatie je daarmee confronteert.

In Happinez 5 ‘Hartstocht’ vind je een nóg uitgebreidere zomerhoroscoop. Dit nummer is vanaf 6 juli in de winkel te verkrijgen en hier online te bestellen.

Zomerhoroscoop Waterman

Is er een keer in de zoveel jaar zo’n prachtige belofte van liefde en erotiek, bevind jij je net in de hoek van de dierenriem waar deze constellatie aan voorbij gaat. Dat wil niet zeggen dat je er niets van zult merken. In deze beschrijvingen kijken we naar je zonneteken, je sterrenbeeld. Maar misschien maakt de constellatie wel contact met een ander belangrijk punt in jouw persoonlijke horoscoop: met je ascendant, maan of Venus bijvoorbeeld. Dan zou je alsnog de summer of love tegemoet kunnen zien.

Is dat niet het geval, dan kun je maar beter op expeditie gaan naar de noordpool met een bevriende collega-Waterman, want als single zou je wat moedeloos kunnen worden van al dat stroperige geflirt om je heen. Normaalgesproken ben je waarschijnlijk tevreden met het leven in je eentje. Vriendschap is voor jou sowieso belangrijker dan een liefdesrelatie, je houdt van je vrijheid en je bent creatief genoeg om je leven op je eigen, unieke manier vorm te geven. Maar nu even niet. Ineens zou je die arm om je heen kunnen missen, het lepeltje-lepeltje slapen, het samen lachen.

In Happinez 5 ‘Hartstocht’ vind je een nóg uitgebreidere zomerhoroscoop. Dit nummer is vanaf 6 juli in de winkel te verkrijgen en hier online te bestellen.

Lees ook: deze sterrenbeelden zijn jouw ideale match – op basis van je maanteken

Zomerhoroscoop Vissen

De hele zomer staat de planeet Juno in Vissen, waar hij zijn uiterste best gaat doen om jou een onvergetelijke tijd te bezorgen. Juno nodigt je uit om na te denken over de vraag wat je écht nodig hebt om met iemand een duurzame relatie aan te gaan. Wat zou je zelf nog moeten leren? Welke eigenschappen in de ander zijn voor jou het belangrijkst? Aan welke voorwaarden moet jouw relatie voldoen? Hoeveel vrijheid heb je nodig, hoeveel nabijheid? De laatste vraag is extra belangrijk voor jou, omdat Vissen soms leeft met het romantische idee dat je zou moeten samensmelten met je geliefde. Maar als het zover is, kan juist Vissen gekke capriolen uithalen om te ‘ontsnappen’. Vissen kan tegelijk lijden aan bindingsangst en enorm verlangen naar een intense relatie. Als je die valkuil van jezelf weet te doorgronden en je weet wat je nodig hebt aan persoonlijke privacy, dan is de kans groot dat deze relatie slaagt.

In Happinez 5 ‘Hartstocht’ vind je een nóg uitgebreidere zomerhoroscoop. Dit nummer is vanaf 6 juli in de winkel te verkrijgen en hier online te bestellen.

Illustraties sterrenbeelden: Cloudy Thurstag

Nooit meer een horoscoop missen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar ontvangt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.