Een ochtendritueel en ontbijt om de dag energiek te beginnen

Een ochtendritueel en ontbijt om de dag energiek te beginnen Een ochtendritueel en ontbijt om de dag energiek te beginnen Een ochtendritueel en ontbijt om de dag energiek te beginnen

Een goed begin van je dag is het halve werk. Letterlijk, want je zit beter in je vel wanneer je op een fijne manier bent opgestaan, en dus doe je meer. Met deze heerlijke reep op basis van pompoen, havermout en biologisch gember concentraat start je elke dag ook nog eens energiek.

Neem je tijd

Voordat je de keuken induikt, even dit: probeer tijd te maken voor je ochtendritueel. Kijk daarbij niet meteen op je telefoon – verleidelijk als je die als wekker gebruikt – maar rek je nog eens rustig uit, doe een paar yogahoudingen, zet een intentie, mediteer en neem uitgebreid de tijd voor je ontbijt. Zo begin je de dag rustig, zonder afleiding en input van buitenaf.

Kickstart van de dag

En dan door naar het ontbijt, de kickstart van je dag. Het helpt je stofwisseling op gang en geeft energie, fijn voor lichaam en geest. Want veel van de energie die we binnenkrijgen gaat naar ons brein. Met dit fijne ontbijt zorg je goed voor jezelf, want een van de ingrediënten is een concentraat met pit op basis van o.a. biologische gember: een van de gezondste specerijen voor je lichaam. Zo staat gember – door de gingerol die erin zit – bekend om z’n ontstekingsremmende werking. Ook stimuleert het de spijsvertering. Daarnaast werkt het antioxiderend, verlicht het gewrichtspijn en zo veel meer.

Recept: GIMBER Pumkin oatmeal bar

6 porties / 45 min

Wat heb je nodig?

  • 150 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld amandel- of havermelk)
  • 400 g gepureerde pompoen
  • 3 tl GIMBER
  • 2 eieren óf 170 g vegan yoghurt
  • 2 tl gingerbread kruiden
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g havermout
  • beetje zout

Voor de topping

  • 2 tl pecannoten
  • 2 tl rozijnen
  • 1 tl pompoenpitten

Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 160°C en vet een bakblik in van 20 x 20 cm.
Stap 2: Split de eieren (tenzij je vegan yoghurt gaat gebruiken) en voeg alle andere ingrediënten toe. Mix alles door elkaar tot een glad mengsel.
Stap 3: Giet het mengsel in het bakblik met de noten, rozijnen en pompoenzaden als topping.
Stap 4: Bak de reep af in 30 – 35 minuten en laat het daarna even afkoelen.
Stap 5: Serveer er eventueel nog wat yoghurt bij.
Stap 4: Combineer met een verwarmende GIMBER Hottie: 20 ml GIMBER, 20 cl heet water en savory.

Mooi geschenk voor de feestdagen: voor jezelf of om weg te geven

De GIMBER die je in dit recept gebruikt, is een natuurlijk en alcoholvrij concentraat met pit op basis van biologisch gember (38%), citroen, kruiden en specerijen. Te gebruiken als ingrediënten in verschillende recepten of als basis van een heerlijke non alcoholische cocktail. Om die redenen is GIMBER een prachtig geschenk voor jezelf om in huis te hebben voor de feestdagen óf juist om weg te geven aan iemand die je wel wat smaak, pit, kracht en een portie energie kan gebruiken.

Tip: serveer tijdens de feestdagen de GIMBER’s perfect serve. Mix 30ml GIMBER met fris bruiswater en werk af met een persoonlijke touch. Belangrijk: schudden voor gebruik.

gimber giftbox

Winactie: maak kans op een GIMBER giftbox

Speciaal voor de feestdagen mogen we 3 GIMBER giftboxen weggeven. Laat hieronder jouw gegevens achter om kans te maken.

Volgend artikel
De fijnste yogahoudingen voor vreugde
De fijnste yogahoudingen voor vreugde