Gezond de zomer in met Vegadutchie

Fotografie Fotografie door Bop Mulder
Gezond de zomer in met Vegadutchie Gezond de zomer in met Vegadutchie Gezond de zomer in met Vegadutchie

In haar nieuwe kookboek ‘Summer Glow’ daagt Jolijn Pelgrum van Vegadutchie je uit om groener, gezonder en bewuster te eten, aan de hand van eenvoudige en lekkere recepten.

Happinez stelde haar een paar vragen over veganistisch eten, haar blog en gezonde levenskeuzes.

Waar kunnen Happinez-lezers je van kennen?

Jolijn: “Van mijn boek Vegadutchie of mijn blog waar ik vegan recepten en stukken over bewust leven deel.”

Wat heeft de vegan lifestyle je gebracht?

Jolijn: “Heel veel positiviteit. Ik ben me veel bewuster geworden van de wereld om me heen, die we delen met dieren en de mensen om ons heen. Ik maak keuzes die beter zijn voor het hele systeem. Daar word ik blij van!”

Wat is iets dat veel mensen niet weten over plantaardig leven?

Jolijn: “Dat je gerechten die oorspronkelijk met vis gemaakt worden kunt nabootsen door nori te gebruiken, zoals jambalaya.”

Heb je drie tips die je kan meegeven aan iedereen die gezonder wil gaan eten?

Jolijn: “Als eerste: jij bent uniek, dus ga op zoek naar het voedingspatroon dat bij jou past. Let goed op wat voeding met jou doet: zo weet je steeds beter waar jij energie van krijgt. Doe dit stap voor stap, begin bijvoorbeeld met iedere dag gezond te ontbijten of juist geen suikerrijke snacks meer te nemen. Voeg iedere keer weer iets toe. Zo bouw je je dieet op en word je niet in één keer overspoeld door alle nieuwe voedingskeuzes. Als ik je drie dingen mag aanraden om mee te beginnen: beweeg veel, eet een overvloed aan verse, biologische groenten en vermijd geraffineerde suikers en transvetten. Dat laatste betekent geen margarine, koekjes en taart uit de supermarkt meer.”

Wat is je lievelingsrecept uit je nieuwe kookbook Summer Glow?

Jolijn: “De tempé saté met amandelsaus. Die heb ik laatst gemaakt op een BBQ met die-hard vleeseters en lékker dat ze het vonden!”

Wanneer komt het boek uit?

Jolijn: “Je kunt Summer Glow vanaf 27 juni bestellen op mijn website, dan krijg je het direct in je mail! In de besloten Facebookgroep die bij het boek hoort, kun je de hele zomer tips en ervaringen delen.”

Bewaren

Volgend artikel
Met deze app meet je je geluk
Met deze app meet je je geluk