Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Warm, geurig, vullend: het oudste gerecht van de wereld verlicht je gemoed met elke lepel. Deze wortelsoep is genieten, op een gezonde manier.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Schil 750 gram wortel en snijd in grove stukken.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan.
Voeg de wortel toe en laat op matig vuur 5 minuten fruiten.
Schep over in een ovenschaal.
Doe er 2 tenen knoflook in plakjes, rasp en sap van 1 limoen en ½ eetlepel komijnzaad bij.
Dek af met aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de soeppan. Fruit hierin zachtjes 1 gesnipperde ui glazig.
Voeg 150 gram rode linzen, ½ eetlepel ras-el-hanout (Marokkaans kruidenmengsel),
2 blaadjes laurier en 6 deciliter groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
Voeg de wortel aan de linzen toe, verwijder de laurierblaadjes (!) en pureer de soep.
Bestrooi de soep met 2 eetlepels grofgehakte verse koriander.
Snijd 2 limoenen in partjes. Serveer de soep met de stukjes limoen om er naar smaak over uit te knijpen.
Lekker met warm Arabisch platbrood.
Variatie: voor een maaltijdsoep voeg je er op het laatst een blikje kikkererwten aan toe.
Eventueel wat gemalen peper toevoegen.
Wil je aan de slag met meer lekkere, gezonde Happinez recepten? Je vindt ze in onze kookboeken Good Food en Puur Koken.
Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Voor als je zin hebt in onvervalst comfort food. Lees meer
Happy Chocolatemousse Day! Lees meer
Het is eigenlijk best eenvoudig. Lees meer
Je hebt vast de beelden gezien van het strand van Schiermonnikoog, vol aangespoelde... Lees meer
Gek op musea en theater? Dan kun je niet om Londen heen. Lees meer