April-horoscoop: een maand vol optimisme en levenslust

In april botst Saturnus (de planeet die staat voor grenzen, limitering, structuur en autoriteit) continu met Uranus (de planeet die wordt geassocieerd met rebellie, vrijheid en nieuwe wegen inslaan). Dus we zijn nog niet af van het gevoel dat onze vrijheid onder druk staat. Maar vanaf 8 april vormen de dynamische planeet Mars en de optimistische planeet Jupiter een prachtige alliantie in de tekens Tweelingen en Waterman. Dat zorgt tot eind april voor optimisme en levenslust, het gevoel dat we stil staan verdwijnt, er is hoop dat de wereld weer in beweging komt.

Deel met vrienden:

Ram

Ram mag in ‘april doet wat ie wil’ vooruit lopen op de muziek. Eerder dan anderen zie je licht aan het einde van de tunnel, waardoor je je omgeving meesleept in het vertrouwen op de goede afloop. Je bent als het ware de boodschapper van het goede nieuws. Dat is te danken aan Jupiter, die voor jou extra aardig is. Daarnaast is Jupiter bijzonder gul op het gebied van geld, liefde en relaties. En vaak ook als er andere zaken zijn waarbij je een duwtje in de rug kunt gebruiken. Jupiter brengt alles in stelling om jou te ondersteunen bij je dromen en wensen. Soms verschijnt hij als behulpzaam persoon in je leven, soms waait er zomaar een tientje uit de lucht, net als je dat nodig hebt. De wegen van Jupiter zijn ondoorgrondelijk en vol van kleine wonderen. Hij is als het ware de geest die uit de toverlantaren komt als je die mooi oppoetst. De geest die drie wensen voor jou in vervulling laat gaan. Er is uiteraard één voorwaarde: denk goed na voordat je een wens uitspreekt. Dan is de kans het grootst dat je echt blij bent met wat hij voor jou uit zijn hoge hoed tovert.

Stier

Jupiter en Mars laten jou relatief ongemoeid deze maand, maar als iedereen in je omgeving de rouwsluier afdoet, kan het niet anders of jij begint ook weer te geloven in een leven na de crisis. Ondertussen is het belangrijk om te letten op de manier waarop jij je visie en mening in de buitenwereld presenteert, vooral onder collega’s of andere mensen waarmee je via je werk te maken krijgt. Dat doe je waarschijnlijk vol goede bedoelingen, want Jupiter bemoeit zich ermee, maar misschien ben je iets te enthousiast geweest in één bepaalde richting. Je opvattingen zouden toe kunnen zijn aan een reality check. Misschien heb je je de afgelopen tijd teveel laten meeslepen door een geluid waarin de nuance en nuchterheid ontbraken. Dan is het de kunst om niet koppig te zijn (dat is wel een ‘kleine’ uitdaging voor Stier), maar toe te geven dat niemand alwetend is. Sta open voor de nieuwe informatie die de komende tijd op je pad komt en stel je visie bij. Twijfelen hoort net zo goed bij Stier als koppig zijn. Het zijn twee keerzijdes van dezelfde medaille. Beiden komen voort uit onzekerheid. En dat is iets dat hoort bij het leven. Hoe beter je daarmee kunt omgaan, hoe vrijer je bent.

Tweelingen

Tweelingen behoort tot de tekens de zich extra gesteund voelen in april. Allereerst staat Mars in jouw teken, wat bijdraagt aan een sterke fysieke energie. Als je de kans krijgt om te sporten, zal je aan den lijve ondervinden wat de sterren daarmee bedoelen. Ook zware klussen zoals de tuin opruimen, spullen verhuizen of boodschappen tillen, doe je fluitend. Je krijgt er een soort kick van om je kracht en je spieren te voelen. En je lijkt onvermoeibaar. Maar als Jupiter meedoet in de constellatie bestaat er altijd de kans dat je gaat overdrijven. In een keer van 0 naar 100. Daarom: hoe fit je ook bent, respecteer wel de oeroude regels van ‘warming up’ en ‘cooling down’.

De energie van Mars geeft je niet alleen lichamelijk vleugels, maar ook mentaal. Je bent en blijft een Tweelingen, niet waar. Dus ben je bezig met het schrijven van een boek, een scriptie, een artikel, de voorbereiding van een mondelinge presentatie? Dan komen de woorden in hoog tempo, vurig en gedreven, met humor en to the point. Het lukt je om een heldere visie neer te zetten. Goed om te weten toch? Zeker als je momenteel kampt met een writers block of stage fright, die verdwijnt als sneeuw voor de aprilzon.

Kreeft

Terwijl overal de bomen uitlopen en de bloesem verschijnt, heb jij het gevoel dat je in de knop zit maar dat het niet lukt om door te breken. Mars en Jupiter bevinden zich bij jou in de wat meer verborgen zones van je horoscoop. Dat betekent veel positieve vibes in je binnenwereld, maar dat blijkt lastig zichtbaar te maken in de buitenwereld. Het is meer een kwestie van genieten in stilte en afzondering dan ‘lekker losgaan’. Dat wil niet zeggen dat deze periode minder waardevol is.

Juist in de stilte spelen zich de mooiste processen af. Die van vergeving en verlossing bijvoorbeeld. Een afscheid kan een enorme opluchting teweeg brengen als daarmee een einde komt aan een periode van pijn en verdriet. Je leven wordt lichter als het je lukt om diegene die jou pijn heeft gedaan te vergeven. Deze processen vragen energie, die je dankzij Mars in april ook echt kunt vrijmaken. Een energie die zich meer richt op de spirituele aspecten van het leven, dan op de waan van de dag. Er is eigenlijk geen ontkomen of ontkennen aan. Misschien zou je zorgeloos op een terras willen zitten en toch besef je: de plek waar ik ben is de plek waar ik nu eigenlijk wil zijn.

Leeuw

Jupiter heeft voor jou vooral een boodschap van liefde. En dat in april, de maand waarin de eerste vlinders rondfladderen. Dankzij Mars is dat een liefde die niet alleen een mentale match belooft, maar ook een die gelardeerd is met zinderende erotiek. Je hebt de neiging alle reserves overboord te gooien en ook samen met deze man of vrouw is het vaak lastig maat te houden. Jullie kunnen elkaar verstreken in hedonistische gewoontes. Maak je daar niet teveel zorgen over. We komen langzaam los van een periode van strenge restricties en dan is het een natuurlijke reactie om even door te slaan naar de andere kant. Vertrouw erop dat je vanzelf weer terugveert en je natuurlijke evenwicht hervindt.

De Leeuw(in) die momenteel niet toe is aan liefde, kan toch een bijzondere partner ontmoeten, bijvoorbeeld een zakenpartner. Diegene kan zich ontpoppen als trouwe en ondernemende vriend en als een grote inspirator. Iemand waarmee je graag tijd doorbrengt  omdat hij of zij jouw wereld groter maakt, je op ideeën brengt. En dat alles stormt je leven binnen in een enorm tempo, met een superkrachtige focus en energie, want daar waar Jupiter deze maand verschijnt, doet Mars er nog een schepje bovenop.

Maagd

Bij jou richt de energie van Mars en Jupiter zich op jouw favoriete onderwerp: werken! Je kunt en wilt bergen verzetten. En die bergen komen er ook, dus houd de agenda een beetje luchtig, want de kans dat je ’s avonds achter je computer wilt kruipen om even iets af te ronden, is zeer aanwezig. Misschien kom je uit een periode waarin je werk op een laag pitje stond te pruttelen. Dan voelt deze enorme work load als een cadeau.

Eindelijk kun je weer laten zien wat je kunt en hoe goed je bent. Met Jupiter als kruiwagen krijg je bovendien de kans om een visie te geven op de manier waarop bepaalde processen verlopen. Het kan zoveel beter en jij weet hoe. Het enige waar je een beetje voorzichtig mee moet zijn is een bepaalde vechtlust die je uitstraalt. Sommigen begrijpen dat dit enthousiasme is, maar de wat introvertere mensen in je omgeving kunnen zich geïntimideerd voelen en het opvatten als een soort agressie. Mars geeft je naast enthousiasme nu eenmaal wat fanatisme en Jupiter wakkert het vuur nog eens extra aan. Zolang je daar bewust van bent en anderen niet teveel tegen de haren instrijkt, kun je in korte tijd enorm veel bereiken.

Weegschaal

Jij bent het brandpunt van de samenwerking tussen Mars in Tweelingen en Jupiter in Waterman. Mooier kan eigenlijk niet. Het geeft je de kans om beide energieën maximaal te bundelen en te richten op wat jij maar wilt. Er kan een enorme wijsheid en creativiteit vrijkomen, die je feilloos weet in te zetten voor een hoger doel. Dat kan iets politieks of maatschappelijks zijn, maar als jij liever gaat verbouwen, ook goed. Dankzij een enorm vertrouwen in jezelf en in de wereld, weet je hoe je dingen moet aanpakken en krijg je wat je wilt.

Je zult misschien ook merken dat je behoefte hebt om erop uit te gaan, een reis te maken, om je vrij te voelen en weer te voelen hoe groot de wereld is. Misschien krijg je daar eerder of anders dan verwacht wel de kans toe. Maar is dat niet het geval, probeer dan je opvatting van wat ‘reizen’ precies is, groter te maken. Jupiter brengt je op geniale ideeën: maak studie van een oude of verre cultuur die je interessant vindt, maak een lange voettocht in eigen land of plan alvast de wereldreis die je ooit wilt maken. Veel wegen leiden naar Rome.

Schorpioen

Bij jou bevindt het enthousiaste duo Jupiter en Mars zich in de introverte zones van je horoscoop. Daar zorgen ze voor spanningen: als een emotionele vulkaan die op uitbarsten staat. Misschien heb je de afgelopen periode teveel moeten binnenhouden en is het tijd voor een schoonmaak. De dingen die je op je lever hebt, moeten eruit. Grote kans dat je gezin en familie de volle lading krijgen. Dat kan voor wat ouderwets Italiaans drama zorgen, maar maak je daar geen zorgen over. Jupiter is vooral een weldoener die jou gunstig gezind is. Als de emoties eenmaal zijn losgelaten, komen ze niet terug om je te plagen. Dan is letterlijk de lucht geklaard.

Toch kun je de neiging hebben om boos op jezelf te worden of dingen te doen waarmee jij jezelf saboteert. Dat is omdat Mars zich bevindt op de plek van de ‘blinde vlek’. Dan reageer je dingen af, omdat je niet meteen doorhebt waar het echt over gaat. Dan ga je bijvoorbeeld stampvoeten als je thuiskomt, omdat iemand onaardig tegen je was op je werk. Het helpt al als je weet dat je daar deze maand iets meer last van kunt hebben dan normaal.

Boogschutter

Mars geeft jouw persoonlijke goeroe Jupiter vooral een enorme portie energie. Dat maakt dat al jouw Boogschutter-kwaliteiten onder een vergrootglas komen te liggen. Je denkt groot, grootser, grootst. Je hebt een boodschap voor je omgeving, het land, de wereld. Je kunt het gevoel hebben dat je begrijpt hoe alles in elkaar steekt en dat kan een soort strijdlust in je wakker maken. Vooral als je vrijheid in het gedrang komt, laaien de emoties hoog op (door Jupiter in Waterman). Probeer een beetje nuchter te blijven. Jouw waarheid is niet per se dé waarheid. Die ligt rustig in zijn hangmat ergens in het midden, te wachten tot alles weer terug is naar normaal. Probeer deze extra dosis energie te gebruiken om te studeren, jezelf te verdiepen in een onderwerp, voordat je een conclusie trekt. En zorg dat jij je studiemateriaal zorgvuldig kiest. Stel je op de hoogte van alle meningen die er zijn, voordat je strijdvaardig één kant kiest. Misschien is het nog beter om helemaal toe te geven aan je diepste Boogschutter-verlangen en (in eigen land) op reis te gaan. Hoe verder je bij alles vandaan bent, hoe beter het lukt om te zien wat écht belangrijk is en wat slechts belangrijk lijkt.

Steenbok

Jupiter en Mars zouden voor jou weleens een interessant luxeprobleem kunnen creëren. Jupiter bevordert de zone die gaat over geld, waardoor je je minder zorgen hoeft te maken, of een flinke meevaller krijgt. Je eerste neiging zal zijn dat geld weer te besteden. Als het aan Mars ligt, steek je het in je gezondheid. Misschien is je gebit toe aan een opknapbeurt, of heb je behoefte aan een ontspannende massage. En ook als een abonnement op de (online) sportschool wegens bezuinigingen er niet inzat, is dit het moment om voor je gezondheid te kiezen. De beste keuzes maken voor je lichaam is een manier om in jezelf te investeren. Je kunt mentaal pas fit zijn als je dat lichamelijk ook bent. En als je mentaal fit bent, presteer je meer, waardoor er uiteindelijk weer meer geld naar je kan toestromen. Zie het als een cyclus van zaaien en oogsten. Als Jupiter geld over je uitstort, is het tijd om te zaaien. Over enige tijd kun je dan oogsten. Geef je het uit aan kortstondige genoegens zoals drank of dure chocolade, dan kun je ook oogsten. Bijvoorbeeld extra kilo’s of hoofdpijn. Dus vraag je alvast af: waarin wil je straks investeren?

Waterman

Met Jupiter in je eigen teken, die een stevige push krijgt van Mars, gaat je leven in een soort overdrive. Er komt zoveel tegelijk op je af en je bent zo gretig alles mee te maken, alles tot je te nemen, dat het bijna niet anders kan of april wordt een uitputtingsslag. Maar wel een heel erg fijne, waarvan je elk moment geniet. De mensen, de mogelijkheden, de toevalligheden, het lijkt alsof de wereld bestaat uit één grote samenzwering die het plan heeft al jouw wensen in vervulling te laten gaan. Je hoeft alleen maar te zorgen dat je er klaar voor bent. En… dat je mindful bent tijdens het eten of het drinken van alcohol. Jupiter staat in de zone van je fysieke lichaam, en Jupiter heeft de neiging alles te laten groeien waarmee hij zich verbindt. Dan heb je de neiging om ongeremd te eten en te drinken en je komt er niet zomaar mee weg. Je zult echt je best moeten doen om maat te houden. Voor de een is dat makkelijker dan voor de ander. Heb jij er moeite mee? Dan is Mars een gouden sleutel om in vorm te blijven; dat wil zeggen dat je nu meer plezier hebt in beweging. Dus doe daar je voordeel mee.

Vissen

Mars en Jupiter bevinden zich bij jou – net als bij Kreeft en Schorpioen – in de innerlijke zones die te maken hebben met emoties en spiritualiteit. Jupiter activeert bij jou een groot besef dat alles in het leven wordt gestuurd door een hogere wijsheid. Je voelt je sterk verbonden met die wijsheid en hebt soms het gevoel dat je exact diens bedoelingen kunt doorgronden. Dat geeft je hoop en vertrouwen en ook de drang om die wijsheid te delen met iedereen die het al dan niet horen wil. Alsof je de discipel van de waarheid bent. Een beetje bescheidenheid kan echter geen kwaad; de ware bedoeling van het leven blijft per definitie voor iedereen – dus ook voor jou – verborgen, anders kunnen we niet onbevangen leren wat we moeten leren. Maar het mooie kan wel zijn dat je duidelijk voelt, dat je op deze wijze bron kunt vertrouwen en dat alles goedkomt.

Mars kan ervoor zorgen dat je je wat sneller ergert aan familieleden en huisgenoten. Als je veel tijd met elkaar doorbrengt, kan bij jou het gevoel ontstaan dat anderen je territorium betreden. Dat is een diep instinct, dat zich niet laat wegduwen. Probeer een manier te vinden om de ruimte om je heen te vergroten. Door meer tijd buiten door te brengen, bijvoorbeeld.

Meer weten over je sterrenbeeld?

De Happinez training ‘Astrologie en je sterrenbeeld’ neemt je mee in de basis van astrologie. In 7 lessen ontdek je jouw krachten, valkuilen en talenten aan de hand van je persoonlijke sterrenbeeld. Inclusief astrologisch advies van onze huisastroloog Johanna Blok, oefeningen, rituelen en meditaties die bij jouw zonneteken passen.

Wat kun je verwachten?

✓ Astrologisch advies op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid, spiritualiteit en relaties

✓ Mind, body, soul en love-horoscopen van huisastroloog en expert Johanna Blok

✓ Ontdek je element, heersende planeet en temperament voor meer inzicht in jezelf

✓ Met reflectie-oefeningen, yogahoudingen, rituelen en meditaties afgestemd op jouw teken

 

Meld je nu aan en krijg een set Astrologiekaarten t.w.v. 9,95 cadeau.