Zielshoroscoop 2021: waar zit de magie voor jou in het nieuwe jaar?

Zielshoroscoop 2021: waar zit de magie voor jou in het nieuwe jaar? Zielshoroscoop 2021: waar zit de magie voor jou in het nieuwe jaar? Zielshoroscoop 2021: waar zit de magie voor jou in het nieuwe jaar?

Het nieuwe jaar 2021 kan wat heftig beginnen met in de eerste maanden een aantal spannende verrassingen. Wat daarna nog blijft is de botsing tussen ‘het oude’ en de vooruitgang. Vanaf de lente is het tijd voor heling en magie. Wat heeft het nieuwe jaar voor jouw ziel in petto en waar zit de magie voor jou in? Ontdek het in deze horoscoop.

Ram

De meeste Rammen zijn te nuchter om veel bezig te zijn met spiritualiteit. Toch wordt er dit jaar vanuit je onderbewuste hard aan je getrokken om er meer mee bezig te zijn. Dat kan zich uiten in een bepaalde aantrekking tot zaken als astrologie en tarotkaarten. Of je hebt ineens een waarneming die je niet kunt plaatsen. Alsof je een beetje paranormaal bent, of contact kunt leggen met niet-menselijke wezens. Er zijn nog meer manieren denkbaar waarop zich dit uit. Maar de belangrijkste boodschap is dat je je openstelt voor het ‘meer’ dat er is tussen hemel en aarde. We zijn niet alleen stoffelijke wezens, meer dan dat nog zijn we spirituele wezens. Als jij die waarheid erkent, zul je merken dat je makkelijker vrede sluit met moeilijke stukjes in jezelf en met moeilijke ervaringen in het verleden. Dan wordt vergeven een tweede natuur. Allemaal zijn we weleens dader en weleens slachtoffer. Door eerlijk naar jezelf te kijken en dat te beseffen, worden de relaties met de mensen om je heen beter en ontwikkel je meer empathie. Je bent nooit uitgeleerd op spiritueel vlak en dit jaar blijkt dat enorm inspirerend!

De magie van dit jaar zit voor jou in rituelen en spiritualiteit, volg de maan!

Stier

Neptunus in Vissen bezoekt jouw vriendschappen. Dat is een mooie invloed, waardoor je je op een spiritueel niveau aangetrokken voelt tot mensen. De verbindingen die je maakt zijn dit jaar van een hogere orde. Een kleine ‘maar’: Neptunus kan ervoor zorgen dat je ook openstaat voor mensen die minder positief zijn omdat jouw empathie het overneemt. Daardoor kun je soms mensen aantrekken die proberen om mee te liften op jouw energie. Maar meestal voelt het alsof je een soort ‘oude’ familie ontmoet. Je kunt sterk betrokken raken bij een groep mensen die spiritueel gezien bezig is met dezelfde ontdekkingstocht als jij, die dezelfde richting opgaat. Dat kan voelen als een groot feest, een thuiskomen. Onder die vrienden kan zich bovendien iemand bevinden waarvoor de liefde heel erg diep gaat. Niet per se op lichamelijk vlak, maar alsof je elkaar al heel lang kent of elkaar al eerder hebt ontmoet. Misschien is dat ook wel zo en was er in een vorig leven een connectie. Wie zal het zeggen? Deze ontmoeting(en) kunnen jou inspireren om verder te komen op je levenspad. Je weet ineens hoe je verder wilt en je beseft dat je de weg niet langer alleen hoeft af te leggen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

De magie van dit jaar zit voor jou in vriendschap: je ontmoet een zielsvriend(in).

Tweelingen

2021 is voor jou waarschijnlijk een van de jaren van ‘onderscheid’, dat wil zeggen een jaar waarin je een grote beslissing neemt die bepalend is voor je toekomst. Dat heeft alles te maken met de Noordelijke Maansknoop, die de diepste wens van je ziel vertegenwoordigt. De stap die je zet, zal je, als je goed luistert naar je innerlijke stem, dichter brengen bij je ware en hogere levensbestemming. Dat kan een stap zijn die je wegvoert van alles waarvan je zeker bent en toch kun je heel sterk voelen dat je hem wilt en moet nemen. Ook al ga je een bepaalde onzekerheid tegemoet, tegelijkertijd voel je je daarbij beter dan lange tijd het geval is geweest. Er is sprake van een soort heilig moeten.

Met Neptunus in Vissen merk je dat je in je werk spiritueel van betekenis wilt zijn. Dat wil niet zeggen dat je voortaan moet proberen om je geld te verdienen als tarotkaartlezer. Misschien is het beter als je een groot gevoel van naastenliefde kwijt kunt in je werk. Dat je verpleegkundige wordt en dat patiënten zich bijvoorbeeld al beter voelen als jij hun temperatuur komt opmeten. Omdat jíj het bent.

De magie van dit jaar zit voor jou in werk, je ontpopt je als miracle worker.

Kreeft 

Met Saturnus en Jupiter in Waterman is er psychologisch en emotioneel werk aan de winkel. Vooral in de relatie met je partner. Je kunt een patroon ontwikkelen waarbij je steeds bijzonder hoge verwachtingen koestert, waarna je diep teleurgesteld bent als de ander niet voldoet aan jouw plaatje. Door Jupiter in Waterman sta je snel klaar om de ander te vergeven en door Saturnus in Waterman neem jij de schuld op je. Maar even later begint het hele verhaal opnieuw. Een herhaling van zetten op wekelijkse of zelfs dagelijkse basis. Als je de neiging hebt om het probleem te veel bij de ander te leggen, is het de kunst dat je leert om je verwachtingen bij te stellen.

Ook zonder partner ontkom je niet aan het emotionele jojo-effect van het duo Jupiter en Saturnus. Jupiter brengt een sterk optimisme met zich mee, waar Saturnus even later een dikke streep door zet. Dat kan ervoor zorgen dat je wat ontmoedigd raakt. Saturnus is een goede vriend van pessimisten en realisten. Hoe zeer Jupiter ook zijn best doet, Saturnus is de sterkste van de twee en krijgt altijd gelijk. Jouw kosmische succesrecept is: realistisch blijven.

De magie van dit jaar zit voor jou in reizen, maak een magic journey!

Leeuw

Als dit niet het jaar van de liefde wordt, dan weten de planeten het echt niet meer. Zowel Jupiter en Saturnus doen vanuit het teken Waterman enorm hun best om jou te verleiden tot het aangaan van een commitment. Jupiter doet dat door aantrekkelijke mannen of vrouwen op je pad te sturen, de een nog leuker dan de ander, het kan alleen wat moeite kosten om te kiezen. Saturnus doet ondertussen zijn best om je duidelijk te maken dat het tijd is om serieus te worden, om niet bang te zijn of weg te lopen, maar om verantwoordelijkheid te nemen voor je toekomst. Dat kan overigens net zo goed het geval zijn als de liefde al jaren in je leven is….

Neptunus in Vissen werkt bovendien op de achtergrond en in stilte aan een spirituele transformatie. Dat kan een vorm van verlichting zijn of een andere bijzondere ervaring waardoor je ineens het leven op een dieper niveau begrijpt en je jezelf kunt overgeven aan een goddelijke of hogere macht. Daardoor ga je het leven meer vanuit overgave leven, er is meer acceptatie mogelijk en je raakt minder verstrikt in innerlijke en uiterlijke conflicten. Maar eerst moet je wel ‘down the rabbit hole’.

De magie van dit jaar zit voor jou in een transformatie: raak je verlicht?

Maagd

Met Chiron in Ram komt de nadruk te liggen op de innerlijke reis die je gaat maken. Er is een stuk uit het verleden wat je niet goed hebt verwerkt, waarvoor je dit jaar healing kunt vinden. Dat kan komen als een plotselinge ervaring, een doorbraak. Maar je kunt ook voelen dat je er gestaag aan werkt, dat het een proces is waarbij je steeds dichter tot de kern komt. Er is geen ‘beste manier’, het gaat erom dat jij de manier vindt die bij je past. Misschien komt er een healer op je pad, die jou daarbij kan helpen. Dat kan een professional zijn, maar net zo goed een toevallige ontmoeting of een dierbare vriend. Diegene kan jou confronteren met het feit dat wat er aan de buitenkant zo keurig en gestreken uitziet, laat zien dat je je eigen imperfecties niet accepteert. Mocht je zelf diegene zijn die vindt dat je op een bepaald punt in je ontwikkeling niet verder komt, dan kan het goed zijn om daarbij hulp te vragen van een coach of een transformerende therapie te volgen. Je bent nu extra ontvankelijk voor healing.

De magie van dit jaar zit voor jou in de liefde! Die zou overigens ook platonisch kunnen zijn…


Weegschaal

Chiron staat naar je te stralen vanuit Ram, wat jouw aandacht trekt naar de liefde, de relatie met je partner. Chiron is de gewonde healer, maar hij is ook een beetje een grappenmaker. Je zou kunnen denken dat je met je soulmate voor altijd gelukkig zult zijn in een soort liefdesnirvana, maar voor je het weet bevindt je je dit jaar in een enorm drama. Je ervan losmaken lukt om een of andere reden niet. Of het een drama wordt of toch een idylle hangt vooral af van de mate waarin jij in staat bent liefde te geven en te ontvangen. Zitten daarin onverwerkte pijnplekken, dan komen die naar de oppervlakte. Dan voel je ineens jaloezie, eenzaamheid, onzekerheid of minderwaardigheid waarvan je dacht dat je die nooit meer zou voelen. Het is belangrijk om te beseffen dat het gedrag van die ander een doel heeft: jou bewust maken van deze pijnplekken en ze genezen. Dat kan die ander doen door heel liefdevol te zijn. Maar het kan ook zijn dat diegene met zijn enorme voeten expres op jouw pijnplek lijkt te gaan staan op het moment dat jij je hart opent. En dan ontstaat het drama. Aan jou om het op te lossen.

De magie van dit jaar zit voor jou in dieren en planten, de botanicus of ornitholoog in jou staat op!

Schorpioen 

Voor je ziel gebeuren er in 2021 fijne dingen. Met Neptunus in Vissen ervaar je een verhoogde en verfijnde vorm van creativiteit. Je kunt je aangetrokken voelen tot klassieke of meditatieve muziek, sprookjes en mythes omdat die de verbeeldingskracht activeren. Vervolgens kan dan de drang ontstaan om de wereld mooier te maken met je eigen creaties.

Jupiter, de planeet van hoop en geloof versterkt je emotionele basis: dat doet hij door je een fijnere of mooiere omgeving aan te bieden. Dat kan de verhuizing naar een droomhuis betekenen, maar het kan ook zijn dat je een bezoek brengt aan een plek waarmee je je sterk verbonden voelt en die jou het gevoel van thuiskomen geeft. Of je maakt een soort sentimental journey waarbij je dingen uit het verleden kunt verwerken, waardoor je beter in je vel komt te zitten.

In de liefde is het wat minder stabiel, met Uranus in Stier kan je partner behoefte hebben aan meer vrijheid, wat jij als bedreigend kunt ervaren. Maar het kan ook andersom zijn. Je partner wil meer commitment van je en dat ervaar jij als benauwend. Je kunt samen aan het duwen en trekken zijn om de juiste vrijheid en nabijheid te vinden. Wat overeind blijft is een diep gevoel van vriendschap.

De magie van dit jaar zit voor jou in creativiteit, het wonder van de inspiratie.

Boogschutter

Neptunus in Vissen heeft voor jou een boodschap: het is tijd om je te verbinden met je roots, vooral als je zit met vragen over je herkomst of als er in je jeugd sprake is van veel geheimen. Dat blijkt niet alleen voor jou een healing experience, maar voor je hele familie of gezin. Als het je lukt om met een zachte liefdevolle blik te kijken naar de dingen die je eerder moeilijk of pijnlijk vond, vindt een soort bevrijding plaats, dat doorwerkt in jouw gevoel van thuiszijn. Dan kan het weleens zijn dat de eeuwige vagebond in jou, eindelijk een plek vindt waarmee hij of zij zich wil verbinden. Een plek die veilig en vertrouwd voelt en die helemaal van jou is.

Het is wijs om in te gaan op dit aanbod van Neptunus, want waarschijnlijk heb je al een aantal jaren het gevoel dat je geen vaste grond onder je voeten hebt. Dat heeft niets te maken met de realiteit, maar alles met deze spirituele queeste die je nog niet tot een einde hebt gebracht. Dus waar is het wachten op?

De magie van dit jaar zit voor jou in thuiskomen: home sweet home.

Steenbok

Met de transformerende planeet Pluto al een aantal jaren in Steenbok kun jij transformerende ervaringen hebben doorgemaakt. Dat kan op elk gebied van je leven zijn geweest. Naast fysiek, kan het ook zijn dat je de afgelopen jaren van huis, carrière of partner bent veranderd. En in alle gevallen ging het waarschijnlijk om een intense ervaring en de noodzaak van loslaten op diep niveau. Maar voor de meeste Steenbokken geldt dat die ervaring is afgerond en dat ze sterker en veerkrachtiger mogen uitkijken naar de rest van hun leven. Al zijn er ook late Steenbokken (geboren na 10 januari) die er nog middenin zitten. Maar ook dan weet je nu: je bent onderweg naar een heel fijne periode.

Neptunus in Vissen geeft jou een soort verfijning mee op het gebied van de communicatie. Je hoort niet alleen wat mensen zeggen, maar ook wat ze eigenlijk bedoelen, de zinnetjes tussen de zinnetjes. En als ze het niet zeggen, dan zie je wel aan hun lichaam hoe ze zich voelen, of wat er eigenlijk met ze aan de hand is. Je zou ook gedichten of verhalen kunnen schrijven waarin een spirituele boodschap versleuteld zit, alsof je een doorgeefluik bent van een hogere energie.

De magie van dit jaar zit voor jou in communicatie, de schoonheid van (lichaams)taal.

Waterman

Met Pluto in het teken Steenbok en Neptunus in Vissen eist spiritualiteit in 2021 een belangrijke plek op. Maar er kan sprake zijn van momenten van enorme twijfel. Steenbok is het teken van de scepticus, die niet gelooft in wat hij niet kan zien. Dat kan ervoor zorgen dat je het contact met de spirituele werkelijkheid een beetje kwijtraakt, terwijl je tegelijk voelt dat daar de oplossing ligt voor bepaalde problemen. Dat kan zich uiten doordat mediteren niet lukt en een gevoel van leegte. Tegelijk wil Pluto dat je tot het uiterste gaat om je toch te verbinden met het hogere. Dan kun je eindeloos en obsessief pogingen doen om de verbinding met het hogere te voelen.

Misschien doe je er goed aan om het even los te laten. In 2023 komt er een ander krachtenveld op gang als Pluto verhuist naar Waterman. Dan kun je merken dat je pogingen meer succes hebben.

Je kunt je beter richten op de spiritualiteit van Neptunus in Vissen, die jou een bijzondere gave geeft op materieel vlak. Je weet hoe je alles om je heen mooier kunt maken en tot een bepaalde sereniteit kunt komen. Dat lijkt niet spiritueel, maar dat is het wel.

De magie van dit jaar zit voor jou in materie, wat je aanraakt verandert in goud.

Vissen

Met Neptunus al een aantal jaren in Vissen – en ook nu in 2021 weer – ontwikkel jij steeds meer je spirituele kant. Dat wordt nog eens sterker met Jupiter het grootste deel van het jaar in Waterman. Alsof een soort zuivering aan het plaatsvinden is, waardoor je steeds fijner besnaard raakt en steeds beter voelt wat de betekenis is van wat om je heen gebeurt, wat er met anderen aan de hand is. Je ontwikkelt een bijna onbegrensde empathie met anderen, met de wereld, met de natuur.

Het lastige kan zijn dat je niet goed weet hoe je hier handen en voeten aan kunt geven, hoe je echt iets voor de wereld kunt doen. Tegelijk kun je beseffen dat het iets heel belangrijks is waar je mee bezig bent, iets dat aansluit bij de tijdsgeest. Misschien is de boodschap dat je nog even geduld moet hebben voordat je hierin je weg vindt.

Mocht je op plaatsen komen waar mensen lijden, in een gevangenis, een ziekenhuis of dergelijke, dan merk je dat zij alleen al opknappen door jouw aanwezigheid. Het is net alsof je een licht bij je draagt, waardoor ze hun pijn of lijden minder voelen, vrolijker worden.

De magie van dit jaar zit voor jou in je eigen personality, je uitstraling!

Meer lezen?

In Happinez 8-2020 ‘Ontdek de magie‘ lees je ook je body-horoscoop en je mind-horoscoop voor 2021. Dit nummer ligt nu in de winkel, of bestel ‘m zonder verzendkosten in onze webshop.

Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Volle maan in Kreeft brengt verademing
Volle maan in Kreeft brengt verademing