Combinatie-horoscoop: zo matcht Tijger met je sterrenbeeld

Combinatie-horoscoop: zo matcht Tijger met je sterrenbeeld Combinatie-horoscoop: zo matcht Tijger met je sterrenbeeld Combinatie-horoscoop: zo matcht Tijger met je sterrenbeeld

Ken jij je westerse en Chinese sterrenbeeld? Herken je je in de standvastige Os of in de felle Schorpioen, in de ambitieuze Rat of in de vrijheidslievende Waterman? Ben jij het Chinese teken tijger? Zoek dan op wat dat betekent in combinatie met je westerse sterrenbeeld. 

Erika Sauer van het boek De twaalf tekens van de Chinese astrologie beschrijft de karaktereigenschappen van de Chinese en westerse sterrenbeelden. Ontdek die van de Tijger in dit artikel. Ken je je Chinese sterrenbeeld niet? Bereken het hier.

Ram-Tijger

Ram-Tijgers stuiven door het leven. Ze gaan recht op hun doel af en kijken zelden achterom. Het zijn vlotte en elegante mensen die goed met teleurstellingen en tegenslagen kunnen omgaan. Deze uitdagende ervaringen maken ze sterker, waardoor ze het leven nog strijdlustiger tegemoet kunnen treden. Als ze in de liefde een fijne partner hebben gevonden, lukt het ze – met een beetje hulp – om thuis wat af te remmen.

Stier-Tijger

Gulheid is de deugd die Stier-Tijger kenmerkt. Voor hun dierbaren hebben ze alles over. Ze zijn goed in het behouden en vermeerderen van geld, maar zijn beslist niet gierig. Ze delen graag. Niet om trots te laten zien wat ze bezitten, maar uit liefde voor de mensen waarvan ze houden. In de liefde adoreren en koesteren ze hun partner. Ze kunnen behoorlijk jaloers zijn, maar proberen dat te uit respect verbergen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Tweelingen-Tijger

Temperamentvol, onbesuisd, succesvol; Tweelingen-Tijger omarmt het leven en geniet van zijn vele bewonderaars. Dit type kan meedogenloos zijn in een strijd, maar staat vooral bekend om zijn tolerantie. In de liefde hebben Tweelingen-Tijgers het voor het kiezen. Ze wisselen graag en vaak van partner, maar als ze een succesvolle, aantrekkelijke evenknie vinden, blijven ze bij hoge uitzondering wel eens hangen.

Kreeft-Tijger

Geheimen gaan met Kreeft-Tijger mee het graf in. Deze mensen houden bij voorkeur alles voor zichzelf. Ze hebben een bewonderenswaardige hoeveelheid mensenkennis, alleen is de keerzijde daarvan dat ze wantrouwig kunnen zijn. De Kreeft-Tijger is mysterieus en een gesloten boek. Dat is vooral in de liefde wel eens lastig, maar als dit type zich geborgen voelt en er goed voor hem wordt gezorgd, komt zijn vrolijke, warme karakter ruimschoots naar voren.

Leeuw-Tijger

Leeuw-Tijger is trots. Op zichzelf, op zijn dierbaren, op zijn werk; op alles wat hem aangaat. Wordt dit type in trots gekrenkt of loopt er iets totaal anders dan gepland, dan wordt Leeuw-Tijger woedend. Deze mensen stellen hoge eisen aan zichzelf, maar in de liefde kunnen ze ontspannen met een charmante, humoristische partner die trouw is en er geen moeite mee heeft complimenten uit te delen.

Maagd-Tijger

Hard werken, is aan de Maagd-Tijger besteed. Deze mensen zijn goed in hun vak en blijven zelden stilstaan. Leren en vooruitkomen, is wat dit type wil. Daar hebben ze geen aansporing bij nodig. In een leidinggevende functie komen Maagd-Tijgers goed tot hun recht omdat ze serieus, toegewijd en rustig zijn. In de liefde zijn ze prettig, harmonieus gezelschap, maar minder vooruitstrevend dan in hun werk. Het kan dus even duren voor ze een serieuze relatie aangaan.


Weegschaal-Tijger

Charmant, vriendelijk en diplomatiek zijn karaktereigenschappen die de ene kant van de medaille van het karakter van Weegschaal-Tijger belichten. Want wordt dit type geraakt – en dat hoeft niet eens diep te zijn – schiet de vlam in de pan. Deze overgang van zachtmoedig naar fel doet menigeen schrikken, maar dat kan Weegschaal-Tijger niet schelen. Deze mensen komen moedig voor zichzelf op, ook al maakt het ze soms onzeker. Weegschaal-Tijgers zijn vaak kunstzinnige types met vele interesses die in de liefde bekoorlijk en temperamentvol zijn.

Schorpioen-Tijger

Kan niet bestaat niet is het devies van Schorpioen-Tijger. Deze mensen hebben scherp voor ogen wat ze willen en bereiken dat moeiteloos. Wat ze niet willen, weten ze ook, maar daarover zijn ze minder uitgesproken. Schorpioen-Tijgers stellen hoge eisen op elk gebied in hun leven en dan vooral in de liefde. Deze koppige types zijn trouw aan degenen die ze in hun hart toelaten, maar voor die tijd zijn ze gereserveerd en ongrijpbaar.

Boogschutter-Tijger

Boogschutter-Tijgers zijn herkenbaar aan hun indringende, rustige stem. Het zijn extreem vrijheidslievende mensen die zich in het leven bij voorkeur nergens aan binden. Ze hebben een sterk concentratievermogen en kunnen heel hard werken. In de liefde schieten ze alle kanten uit zodat ze de vrijheid blijven ervaren die ze zo lief is. Voor een partner die bereid is Boogschutter-Tijger die vrijheid te geven, is dit type een goede match.

Steenbok-Tijger

Opgeven doen Steenbok-Tijgers nooit. Deze mensen gaan tot het gaatje, hoeveel dat ook van ze vergt. Eerst denken, dan doen is stelregel bij deze diepe denkers. Ze zijn niet snel, maar wel vasthoudend en overtuigd van hun standpunt. Het zijn eigengereide mensen met een scherp oog voor financiën. Hun dierbaren kunnen altijd op ze rekenen omdat ze trouw en zorgzaam zijn. De liefde is voor Steenbok-Tijger geen avontuur, eerder serieuze aangelegenheid die goed moet worden doordacht.

Waterman-Tijger

Onverbeterlijke idealisten die dromen van gelijkheid voor iedereen; dat kenmerkt Waterman-Tijgers. Ze bruisen van de interessante ideeën die ze gedurende hun leven moeiteloos en aan één stuk door realiseren. In de liefde houden ze van afwisseling en avontuur, ook op dat gebied hebben ze inspirerende ideeën waar ze hun partner(s) graag in meenemen. Voorspelbaarheid is niks voor Waterman-Tijger en daarvan zijn de dierbaren van deze levenskunstenaar doordrongen.

Vissen-Tijger

Vissen-Tijgers houden van spelen, zingen, lachen en dansen. Het zijn gezelschapsdieren met een gevoelige inborst die sombere gedachten en buien van anderen koste wat het kost willen verlichten. Met hun empathisch vermogen deinen ze mee in de gemoedstoestanden van anderen en dat levert vooral in de liefde wel eens drama op. Vissen-Tijgers leven voor de liefde, binden zich snel, kunnen soms bezitterig uit de hoek komen en beleven in hun relaties de meest romantische avonturen.

Meer weten?

Hier vind je de andere Chinese tekens in combinatie met je westerse sterrenbeeld.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Is je Chinese teken Konijn? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld
Is je Chinese teken Konijn? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld