3 supermanen om naar uit te kijken

3 supermanen om naar uit te kijken 3 supermanen om naar uit te kijken 3 supermanen om naar uit te kijken

Wij vinden ‘m magisch, de maan. Die grote zilveren bol – of piepkleine sikkeltje aan de donkere hemel – heeft een grote aantrekkingskracht. Letterlijk en figuurlijk. En het mooie is dat je die kracht van de maan voor je kunt laten werken. 

Wil jij het einde van dit jaar nog hand in hand met de maan leven? Dan is het ontzettend leuk om je wat meer in de supermaan en haar astrologische krachten te verdiepen.

Wat is een supermaan?

Een supermaan is een nieuwe maan of volle maan die plaatsvindt op het moment dat de maan het dichts bij de aarde staat. Bij een supermaan is de volle maan heel groot te zien, laag aan de horizon en worden de eigenschappen van de volle- of nieuwe maan versterkt. Er zijn vier tot zes supermanen per jaar.

De nog aankomende supermanen in 2019 en hun astrologische betekenis.

Wij hebben de aankomende supermanen van 2019 nog even voor je op een rijtje gezet:

  • 26 november: Nieuwe maan in Boogschutter. Als je je door het leven geremd voelt en daaruit wilt ontsnappen, boek dan nu een reis of neem vrij. Boogschutter is het teken dat weet dat alles altijd beter kan worden. Soms hebben we een nieuw perspectief nodig om te zien hoe gezegend ons leven is.
  • 12 december: Volle maan in Tweelingen. De energie is veranderlijk en wankel. Doe kalm aan en wees reëel tegen andere mensen.
  • 26 december: Nieuwe maan in Steenbok met eclips*. Gebruik deze tijd om na te denken over wat je het komende jaar wilt bereiken. Steenbok weet dat je langzaam en gestaag op je doel af moet gaan, dus kijk hoe je dit kunt gebruiken in je plannen.

* In de astrologie betekent een maan-eclips of maansverduistering dat de effecten van een nieuwe- of volle maan veel sterker zijn dan normaal. Eclipsen openen poorten naar een nieuwe toekomst, wordt gezegd.

Meer lezen?

  • Dit stuk komt uit het nieuwe Happikids nummer ‘Moonchild’. Je kunt dit nieuwe nummer ook in onze webshop vinden. Nooit meer een nummer missen? Check hier onze abonnementen.
  • Met dit maanritueel nodig je nieuwe dingen uit in je leven
  • Dit is de grote liefdeshoroscoop voor de maand oktober
  • Yasmin Boland over de kracht van de maan en haar fasen.

Volgend artikel
Horoscoop voor afnemende maan in Tweelingen
Horoscoop voor afnemende maan in Tweelingen