Oktober-liefdeshoroscoop

Oktober-liefdeshoroscoop Oktober-liefdeshoroscoop Oktober-liefdeshoroscoop

Oktober geeft ons de opdracht om extra liefde en aandacht aan onze partners te geven. Dat is omdat de Zon (tot 23 oktober) en Mars in het teken Weegschaal verblijven, het teken dat symbool staat voor de vaste relatie en andere intense bondgenootschappen.

Ram

Je wilt met heel je hart de liefde vieren, maar wat te doen als je partner zich continu aangevallen voelt door wat je zegt of doet? Dat is de situatie die zich kan voordoen in oktober. De oplossing zit niet in boos worden of er nog harder tegenin gaan. Je zult terug moeten gaan naar jezelf. Wat zeg je eigenlijk precies, wat is het dat de ander zo raakt? Het zal echt niet zo zijn dat je partner zich als een prins(es) op de erwt gedraagt en jij alleen maar onschuldig bent. Probeer je eens voor te stellen wat het met jou zou doen als iemand tegen jou zou zeggen wat jij tegen de ander zegt (kun je het nog volgen?). Zou je dan goed reageren? Of zou je opstandig worden, niet meer luisteren, je afzonderen?

Een voorwaarde voor een goede relatie is empathie. Beide partners proberen zich in te leven in wat de ander ervaart, hoe ingewikkeld dat soms ook is. Oktober biedt jou daartoe alle kans. Even iets verder kijken dan je neus lang is. Even wachten tot de ander is afgekoeld en hem (haar) vragen wat je verkeerd hebt gedaan. Het is even slikken, maar zelfs een Ram is niet perfect.

Stier

De partner van Stier kan in oktober niet goed in zijn of haar vel zitten. Dat vraagt van jou om hem (haar) te verzorgen en extra aandacht te geven. Of het nu griep is of de aankomende winterdip, de ander heeft je nu echt nodig, ook al doet hij of zij flink. Wel is het belangrijk dat je niet overdrijft met je bezorgdheid. Je partner schiet er niets mee op als hij of zij een graadje verhoging heeft en jij meteen achter de computer duikt om de meest gruwelijke ziektebeelden op te diepen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Het belangrijkste is dat je er voor de ander bent, citroenen uitperst en dat je optimisme en vrolijkheid brengt. Daar knapt iedereen van op. Daarom zal je dus ook goed voor jezelf moeten zorgen, want alleen als jij in topconditie bent, kun je de ander geven wat hij of zij nodig heeft. Je kunt niet elke verkoudheid voorkomen, maar als de basis goed is, ben jij er snel bovenop. En anders zit er niks anders op dan samen uitzieken in bed. Misschien is dat de manier van het universum om te zeggen dat het tijd is voor wat quality time in je relatie…

Tweelingen

De Zon en Mars geven jouw relatie een krachtige impuls. Je partner kijkt je ineens aan met andere, van passie fonkelende ogen. En dat maakt ook bij jou het nodige los. Het is net alsof je opnieuw verliefd aan het worden bent op de man (vrouw) die je al jaren als je partner ziet. Dus vertrouw op een fijne dosis slaapkamergeluk.

Op zich is verliefdheid een hormonaal proces, waarbij in je brein stofjes vrijkomen die je in de armen van de ander drijven. Maar het verliefde gevoel is ook iets dat we zelf kunnen stimuleren of voeden. Mensen die hun hele leven lang verliefd blijven op één partner (en wie wil dat nu niet) zijn hier van nature goed in. De Kamasutra bevat technieken om deze gevoelens op te wekken. In oktober gaat het misschien spontaan, maar waarom zou je niet proberen deze gevoelens voor je partner te koesteren, waardoor je ook in november en de rest van je leven meer van elkaar geniet? Dat doe je door bewust de focus te leggen op alles wat hem speciaal maakt. Of door samen het genoemde Indiase liefdesboek te bestuderen. En natuurlijk: ook voor de single-Tweelingen heeft oktober een soort liefdesverhaal in petto.

Kreeft

De behoefte van je partner sluit in oktober perfect aan bij je natuurlijke talent. Hij (zij) zoekt bij jou vooral een veilige plek om thuis te komen, om weg te kruipen voor de buitenwereld. Jij vindt het heerlijk de kaarsjes aan te steken, de gordijnen dicht te trekken en samen te cocoonen.

Maar wat een heerlijke maand kan zijn, raakt soms een beetje uit balans door gekibbel. Een soort territoriumdans, your place or mine? Jullie kunnen daar zo af en toe wat energie aan verspillen. Zinloos, want uiteindelijk wil je allebei niets liever dan samen tijd doorbrengen in een knusse en rustige omgeving. Probeer goede afspraken te maken over huiselijke kwesties, van opruimen tot de mogelijkheid je afzonderlijk terug te trekken. Dat voorkomt geharrewar. Verder hoef je niets anders te doen dan je allerbeste zelf te zijn. Zet de pan met pompoensoep op vul het huis met de geur van herfstwarmte terwijl de wind de blaadjes van de bomen schudt.

Voor de single-Kreeft die geen zin heeft in de zoektocht naar een partner: je beste vriend of vriendin kan wel wat tender loving care gebruiken. Maak van je huis een liefdevolle plek waar belangrijke mensen zich welkom voelen.

Leeuw

Mars en de Zon geven een enorme impuls aan de communicatie met je partner. Hij (zij) komt krachtiger voor zichzelf op dan normaal. Het kan daardoor tot knetterende ruzies komen, maar als Leeuw vind je het ook aantrekkelijk dat hij meer staat voor wie hij is en niet over zich heen laat lopen. Dus ook al vallen er soms wat ruwe woorden, de verbintenis die jullie voelen heeft er eigenlijk niet onder te lijden. Het is meer een kwestie van de bakens verzetten, opnieuw aftasten waar de grenzen liggen. En met elkaar kortsluiten hoe jullie over belangrijke zaken denken. Misschien gaat dat gepaard met wat lawaai, maar het blijft onschuldig. Er komt meer energie in de gesprekken en daardoor ook in de relatie.

Het positieve is dat jij minder de neiging hebt om je in te houden. Misschien was je soms te bang de ander te kwetsen omdat hij (zij) daar niet tegenop gewassen lijkt. Maar nu kun jij het achterste van je tong laten zien. Kortom, na wat stormpjes is aan het eind van oktober de lucht behoorlijk geklaard.

Ben je single, dan kun je veel energie stoppen in online daten, maar waarom zoek je het niet wat dichter in de buurt…?

Maagd

Het is iets dat we ons allemaal weleens afvragen binnen een relatie: wie geeft en wie neemt? En om hoeveel gaat het precies? ‘Ik heb dit voor jou gedaan dus nu moet jij hetzelfde voor mij doen.’ Een valkuil waarin je in oktober terecht kunt komen is dat je teveel ‘de liefdesrekening gaat bijhouden’.

Als je alles tegen elkaar afmeet, trek je het kleed van spontaniteit onder de relatietafel vandaan. De ander krijgt het gevoel dat elk gebaar langs een meetlat wordt gelegd. Die kan negatief of boos reageren. Of helemaal in staking gaan en niets meer voor jou willen doen, waardoor alles van jouw kant moet komen. We kunnen pas echt geven, als het onvoorwaardelijk is. Als de glimlach op het gezicht van je partner voldoende tegenprestatie is. Sterker nog, als zelfs dat niet nodig is. Als diegene mag ontvangen wat jij te geven hebt, zoals hij (zij) dat wil, zonder dat er een voorwaarde wordt gesteld. Dat raakt aan je gevoel van eigenwaarde. Dus geef je omdat je iets tekort komt, dat die ander jou in ruil moet gaan geven? Of geef je uit overvloed? Je bent waardevol zoals je bent, ook als de ander geen dankjewel zegt.

Weegschaal

Met Mars én de Zon in je eigen sterrenbeeld, krijgen jij en je partner extra aandacht van de kosmos. De focus ligt echter bij jou. Wat kun jij doen om beter voor jezelf op te komen en zo de relatie te versterken. Je eerste gedachte zal misschien zijn: dat kan helemaal niet, want als ik voor mezelf opkom, verlies ik mijn partner. Dat is een hardnekkig misverstand, dat soms diep in het systeem van Weegschalen sluimert. Het omgekeerde is waar. Als jij durft te zeggen wat je wilt, durft te laten zien wie je bent, dan wordt je veel aantrekkelijker voor de ander. Bovendien weet de ander dan wie je echt bent. Anders leef je een illusie die bedoeld is om de ander tevreden te houden. De meeste mensen voelen echter dat dit niet klopt, waardoor er onderhuidse irritaties ontstaan. Natuurlijk levert het weleens een discussie op als je laat merken wat jij wilt. Maar die discussies betekenen niet dat de liefde voorbij is maar dat je iemand echt toelaat. Daardoor ontdek je juist hoe sterk de band is. In oktober helpt Mars jou om jezelf te bekwamen in staan voor wie je bent.

Schorpioen

De energie in jouw relatie stroomt vooral op het spirituele niveau. Het mooie daarvan is dat je een intense band met je partner kunt voelen, zelfs als diegene op reis is naar de andere kant van de wereld. Het lastige is dat het niet lukt om emoties of andere zaken voor elkaar te verbergen. Alles komt aan het licht. Dus er kan een geheim boven water komen dat een van jullie bij zich draagt. En dan moet er natuurlijk wel gepraat worden. Als het je lukt om empathisch te reageren, voelt de ander dat hij (zij) veilig is bij jou en dan is het ontmantelen van dat ene geheim het begin van een relatie waarin ruimte is voor meer openheid en intimiteit. Belangrijk is dat je beseft dat je partner zijn (haar) geheim niet bewaart om jou te kwetsen, maar eerder uit schaamte, schuldgevoel of juist de angst om jou pijn te doen. Houd dat in je achterhoofd want het bestaan van geheimen kan jou het gevoel geven dat je wordt buitengesloten (en dus verlaten, denkt Schorpioen dan in één moeite door). Probeer de gebeurtenissen in oktober dus te zien als een gouden kans om dichter bij elkaar komen.

Boogschutter

Je relatie draait in oktober rond het thema vriendschap. Misschien is het belangrijk om te ontdekken hoe je een betere vriend(in) voor je partner kunt zijn. Hoe je wat minder vanuit egocentrische emoties op hem (haar) kunt reageren en wat meer vanuit tolerantie, zodat je de andere de ruimte kunt geven om meer vrijheid te ervaren.

Er kan ook een conflict ontstaan dat te maken heeft met de rol die vrienden in jullie leven spelen. Is die rol te groot waardoor steeds discussies ontstaan? Of zou je eigenlijk meer tijd willen doorbrengen met je vriendinnen, maar voelt je partner zich dan tekort gedaan? In oktober helpt Mars jou om je territorium af te bakenen. Je bent minder bang om je partner te kwetsen en je vindt beter argumenten om je standpunt te onderbouwen. Misschien is het wel even zoeken naar een vorm voor ‘de nieuwe vrijheid’, maar je zult merken dat de relatie alleen maar leuker wordt van zo’n opfrisbeurt.

Ben je single, dan adviseren de sterren je om erop uit te trekken. Mars geeft je de energie om een nieuwe relatie aan te gaan. Die begint vrijblijvend maar het kan gebeuren dat het uitgroeit tot die ene speciale.

Steenbok

Terwijl iedereen druk bezig is met de liefde, zijn het bij jou vooral de werkrelaties die aandacht vragen. Je kunt te maken krijgen met collega’s die de competitie met jou aangaan. Misschien voel jij je aangevallen door hun gedrag en waarschijnlijk zag je het al een tijdje aankomen. Jouw eigen houding is bepalend voor de sfeer op je werk. Zet je de kaken op elkaar en wil je ze laten zien dat jij de sterkste bent, dan vraagt dat enorm veel energie van je terwijl anderen zich steeds harder vastbijten in de strijd. Misschien ben je zelfs zo boos, dat je dit mee naar huis neemt en afreageert op je partner. De situatie op je werk kan dan teveel impact krijgen op je relatie.

Denk eens terug aan de motivatie waarmee je dit werk hebt gekozen. Het gaat erom dat jij je werk met liefde en plezier doet, dat jij je hogere doel in het achterhoofd houdt. Als je steeds bezig bent met erkenning, de vraag wie het beste is, bestaat de kans dat je dat uit het oog verliest en er geen lol meer aan beleeft. Daarom is het beter om de focus te houden bij jezelf en je eigen taken.

Waterman

Mars en de Zon willen dat je energie stopt in relaties met of ín het buitenland. Een relatie die de grens over gaat. Voor singles zou het weleens een spannende maand kunnen worden, want de ‘donkere man van over zee’ heeft nu eenmaal een romantische bijklank.

Het kan ook figuurlijk over grenzen gaan. Dan is het misschien de bedoeling dat je van je troon komt en iemand die je eerder niet zag staan een kans geeft. Iemand die uit een heel andere wereld komt dan de jouwe, waardoor je misschien een vooroordeel koesterde. Door te beseffen dat je vooroordeel niet klopt, wordt je wereld groter en je geest rijker.

Heb je een vaste relatie, dan is dat ook de boodschap die je partner jou op een of andere manier wil brengen. Hij probeert op een of andere manier door te dringen tot jouw geest met een visie die hij heeft en die voor hem heel belangrijk is. Het is jouw opdracht om je open te stellen, te luisteren en niet onmiddellijk in de aanval te gaan omdat je denkt dat jij het beter weet. Dat is makkelijker dan je denkt. En als het lukt om jezelf te overwinnen, komt je relatie sterker uit de strijd.

Vissen

Bij jou laat Mars zich vooral in de slaapkamer gelden. Dat is eigenlijk de beste plek voor deze energieke en erotisch geladen planeet. Dat is alvast het positieve nieuws.

Voor jou is het wel essentieel dat er sprake is van emotionele diepgang en verbondenheid. Dus dat moet eerst op orde zijn. Dat heb je waarschijnlijk meer in de hand dan je zelf denkt.

Je onderschat als verlegen Vissen soms hoe belangrijk het is dat jij je openstelt. Dan denk je dat het genoeg is om alles van de ander te weten en veel belangstelling te tonen. Maar de ander wil ook weten wie jij bent. Probeer in oktober om meer van jezelf te laten zien. Dan kun je ontdekken dat je de sleutel in handen hebt om je relatie naar een hoger plan te tillen. En dan hoef je waarschijnlijk niets te doen om in de stemming te raken. De seksuele energie tussen jou en je partner stroomt moeiteloos door, als een perpetuum mobile.

Voor single-Vissen liggen de nuances anders. Hoewel je innerlijk een sterke passie kunt voelen, stel jij je gereserveerd op. Je wacht op een partner waarmee je verbondenheid voelt op het niveau van lichaam, hart en ziel.

Meer lezen?

  • Wil je weten welke planten perfect bij jouw sterrenbeeld passen? Klik dan hier!
  • Heb jij een passie voor astrologie? Zo herken je ieder sterrenbeeld in jouw omgeving.
  • Hoe ben jij in de liefde? Dit zegt je Chinese maandier

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Zorg deze maand goed voor jezelf én voor je geliefden, Stier!
Zorg deze maand goed voor jezelf én voor je geliefden, Stier!