Terug naar overzicht

Kreeft kijkt naar zijn rol in relaties

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Kreeft kijkt naar zijn rol in relaties

De maand juni gaat voor jou als kreeft veel in perspectief plaatsen. Je neemt alles en iedereen onder de loep en kunt daardoor veel aspecten van je leven beter plaatsen en bespreekbaar maken.

Juno in kreeft

Tot 20 juni bevindt Juno zich in jouw teken, in Kreeft. Dat betekent dat je relaties onder een loep komen te liggen. Je kunt je meer en meer afvragen welke rol jij in het leven van je geliefde of in een vriendschap speelt. Ben je happy met die rol of wil je eigenlijk meer, wil je het anders?

Bespreek onvrede

En vraagt de ander deze rol van je, of heb je die vrijwillig aangenomen? Het kunnen ongemakkelijke vragen zijn, toch is het goed om te beseffen dat je echt belangrijk bent voor hem of haar. Gevoelens van onzekerheid komen vaak voort uit jezelf en kunnen gelinkt zijn aan je jeugd en de band met een ouder. Probeer nuchter te blijven en je niet te veel te laten meeslepen door emoties zoals angst of jaloezie. Dat wil niet zeggen dat je je onvrede niet bespreekbaar kunt maken. Maar doe dat op een goed moment, rustig en weloverwogen, zonder verwijten. Dan helpt zo’n gesprek alleen maar om de band tussen jullie te versterken.

Meer lezen?

Door anderen gelezen