Terug naar overzicht

Leeuw? Onderschat niet het gevoel dat een ander voor jou heeft

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Leeuw? Onderschat niet het gevoel dat een ander voor jou heeft

Als Leeuw is het focuspunt in de maand juni een streven naar gelijkwaardigheid. De één hoeft niet boven de ander te staan, op welke manier dan ook. Intimiteit ontstaat door gelijkheid en respect voor en tussen elkaar. 

“Alleen maar”

Na 20 juni begeeft Juno zich naar het teken Leeuw. Daardoor krijg je deels met dezelfde vragen te maken als Kreeft. Namelijk, ben je blij met de rol die je speelt in vriendschappen en relaties? Bij levensgenieter Leeuw ligt de nadruk echter wel wat anders. Jij kunt teveel terecht gekomen zijn in de rol van geliefde, of je kunt het gevoel krijgen dat het je partner ‘alleen maar om seks’ gaat. Allereerst kun je je afvragen waarom we een overweldigende en mooie emotie als seks soms bagatelliseren met de term ‘alleen maar’. En verder zou het weleens kunnen zijn dat je daarmee zijn of haar gevoel voor jou ernstig onderschat. Overweeg de mogelijkheid dat je je geliefde tekort doet.

Gelijkwaardigheid

Daar komt bij dat een Leeuw vaak in de rol van lover schiet, omdat hij of zij meent dat via seksualiteit een soort macht over de ander ontstaat. Dat is een lastig uitgangspunt, want als je je echt met je partner wilt verbinden, gaat het er juist om dat je allebei de behoefte aan macht opgeeft. Pas dan heeft intimiteit en gelijkwaardigheid een kans. Misschien is dat minder speels en minder spannend, maar het levert wel de gevoelens op waar duurzame relaties van zijn gemaakt. De maand juni brengt je inzichten die je daarbij verder helpen, ook in je vriendschappen of familierelaties zal een gevoel van gelijkheid bevorderlijk zijn voor de band die je met elkaar hebt.

Meer lezen?

Door anderen gelezen