Maandhoroscoop juni

Maandhoroscoop juni Maandhoroscoop juni Maandhoroscoop juni

In deze maandhoroscoop: Juni, de rozenmaand, is vernoemd naar de Romeinse godin Juno, beschermster van vrouwen en het huwelijk. In 1804 werd er een asteroïde ontdekt die ook de naam Juno kreeg. De laatste jaren is de astrologische belangstelling voor Juno sterk opgeleefd.

Sommigen denken dat Juno vooral gaat over de levenspartner, anderen zien in Juno juist een verwijzing naar de driehoeksverhouding van de man, zijn partner en de minnares. Tot 20 juni staat Juno in het teken Kreeft. Wat wil ze ons vertellen?

Ram

Juno staat in het teken Kreeft en het teken Kreeft gaat over moederliefde. De eerste band die de meesten van ons aangaan, is met onze moeder. Dat is onze blauwdruk voor de manier waarop we later in relaties staan. Zijn we vol vertrouwen of juist angstig, wantrouwend of te afhankelijk? De emoties die we als volwassene in relaties tegenkomen beginnen al vorm te krijgen in onze kinderjaren. Nu staat het teken Ram van nature op gespannen voet met het teken Kreeft. De onafhankelijkheid en avonturendrang van Ram druist nogal eens in tegen het huiselijke en romantische Kreeft-karakter.

Daarom kunnen er in juni in je liefdesrelatie ongemakkelijke momenten zijn, waarin je merkt dat jouw onafhankelijkheid op gespannen voet staat met wat je partner wil. Toch zijn juist dergelijke ‘dynamische’ momenten belangrijk. Ze helpen je om tot persoonlijke groei te komen. Als je veel van de ander houdt, kun je namelijk niet anders dan onderzoeken hoe je allebei volledig jezelf kunt zijn en toch samen. Het gaat erom dat je respect ontwikkelt, elkaar ruimte laat. En je zult moeten aangeven wat je wilt. Niet door te schreeuwen of te stampvoeten, te huilen of boos te zwijgen, maar door rustig het gesprek aan te gaan. Ook in vriendschapsrelaties zal dit je verder helpen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Stier

Als Stier voel je je prettig met Juno in het bevriende teken Kreeft. Het zorgt ervoor dat de nadruk komt te liggen op de vriendschap in je relatie. Je partner als beste maatje, diegene aan wie je alles kunt toevertrouwen en op wie je altijd kunt rekenen. Natuurlijk, niemand is perfect, maar in juni, zal je merken je geliefde er voor de volle 100 procent voor je is.

Je zou ook kunnen ervaren dat jij daardoor in een diepe ontspanning terecht komt, alsof je eindelijk achterover kunt leunen, omdat je weet dat je zijn/haar schouder hebt. En dat brengt je bij een diepere laag in jezelf, die je confronteert met de onzekerheid en angst die daaraan vooraf is gegaan. Het nodigt je uit tot een zelfonderzoek en jezelf vragen te stellen zoals ‘waarom ben ik zo bang om in de steek gelaten te worden?’, ‘waarom vind ik het zo moeilijk om op een ander te vertrouwen’? Kijk met compassie naar jezelf en vooral ook naar je moeder, die waarschijnlijk de bron is van – een deel van – deze onzekerheid. Het leidt geen twijfel dat je partner de mooie verandering in je merkt en daar erg blij mee zal zijn.

Tweelingen

In deze maandhoroscoop is ‘Ongemakkelijk’ het gevoel van Tweelingen als Juno in Kreeft staat. Het komt erop neer dat de focus binnen liefde en relaties ligt bij het gevoel van wat je waard bent voor de ander. Je kunt ontdekken dat je continu de rekening bijhoudt van wat de ander voor jou doet, voor je over heeft of voor je koopt. Vooral als het over geld gaat, kan dat messy worden. Heb je continu de bevestiging nodig dat hij/zij van je houdt? En bouw je zo jouw gevoel van eigenwaarde op? Dan kun je merken dat het nooit genoeg is. De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is: ligt dat aan de ander? Of is jouw liefdeshonger zo groot dat niemand die kan stillen? Misschien is het tijd om volwassen te worden en in jezelf te geloven, zelf te zien wat je waard bent, los van de ander. Het kan ook 180 graden andersom werken. Dat de belangrijkste persoon in je leven jou continu overvraagt in aandacht, geld of tijd. Dan is het belangrijk om je af te vragen: wie ben ik als ik die ander niet in alles zijn/haar zin geef? Prikkelende vragen, maar ook vragen die je verder helpen.

Kreeft

Tot 20 juni bevindt Juno zich in jouw teken, in Kreeft. Dat betekent dat je relatie onder een vergrootglas komt te liggen. Je kunt je meer en meer afvragen welke rol jij in het leven van je partner speelt. Ben je zijn/haar moeder, minnares of beste maatje? Ben je happy met die rol of wil je eigenlijk meer, wil je het anders?

En vraagt je geliefde deze rol van je, of heb je die vrijwillig aangenomen? Het kunnen ongemakkelijke vragen zijn, toch is het goed om te beseffen dat je echt belangrijk bent voor je partner. Gevoelens van onzekerheid komen meer voort uit je zelf en kunnen gelinkt zijn aan je jeugd en de band met je moeder. Probeer nuchter te blijven en je niet te veel te laten meeslepen door emoties zoals angst of jaloezie. Dat wil niet zeggen dat je je onvrede niet bespreekbaar kunt maken. Maar doe dat op een goed moment, rustig en weloverwogen, zonder verwijten. Dan helpt zo’n gesprek alleen maar om de band tussen jullie te versterken. Het lijkt misschien of dit alleen slaat op Kreeften met relatie, maar ook als je single bent, zal je zien dat dit op een of andere manier relevant voor je is.

Leeuw

Na 20 juni begeeft Juno zich naar het teken Leeuw. Daardoor krijg je deels met dezelfde vragen te maken als Kreeft. Dus lees ook dat stukje van de maandhoroscoop van Kreeft door. Bij levensgenieter Leeuw ligt de nadruk echter wel wat anders. Jij kunt teveel terecht gekomen zijn in de rol van minnaar(es), of je kunt het gevoel krijgen dat het je partner ‘alleen maar om seks’ gaat. Allereerst kun je je afvragen waarom we een overweldigende en mooie emotie als seks soms bagatelliseren met de term ‘alleen maar’. En verder zou het weleens kunnen zijn dat je daarmee het gevoel van de ander voor jou ernstig onderschat. Overweeg de mogelijkheid dat je hem/haar tekort doet.

Daar komt bij dat een Leeuw(in) vaak in de rol van minnaar(es) schiet, omdat ze meent dat via seksualiteit een soort macht over de ander ontstaat. Dat is een lastig uitgangspunt, want als je je echt met je partner wilt verbinden, gaat het er juist om dat je allebei de behoefte aan macht opgeeft. Pas dan heeft intimiteit en gelijkwaardigheid een kans. Misschien is dat minder speels en minder spannend, maar het levert wel de gevoelens op waar duurzame relaties van zijn gemaakt. De maand juni brengt je inzichten die je daarbij verder helpen.

Maagd

Met Juno in Kreeft, lift jij mee op de positieve emoties die deze stand teweeg kan brengen. Vooral in de communicatie met je partner, kunnen er bijzondere momenten zijn, die bij elkaar opgeteld zelfs een doorbraak kunnen betekenen als er sprake is van een impasse (denk aan: jullie willen gaan samenwonen maar je lief wil per se naar de natuur, terwijl jij gehecht bent aan het centrum van de stad). Jullie vinden oplossingen, van ‘elkaar begrijpen’ komt begrip en dingen die lastig te benoemen zijn, krijgen een naam en een plek.

Misschien zou je soms willen dat de passie een grotere rol zou spelen. Ook dan heeft Juno goed nieuws voor jullie. Maar daarvoor moet je wel figuurlijk met de billen bloot: meer van jezelf en je emoties laten zien. Dat is voor jou misschien een beetje eng, voor je partner kan het een enorme turn-on zijn als je hem binnenlaat in het heilige der heiligen, jouwe warme maar verlegen hart. Dus neem afscheid van de eventuele valse schaamte die jou gevangen houdt en maak plaats voor de man of vrouw van je leven. En ja, deze vibes zijn ook van toepassing als je single bent, ook dan kun je een betekenisvol contact leggen.

Weegschaal

Net als Ram kun jij op enigszins gespannen voet staan met Juno in het teken Kreeft. Er kunnen dingen bovenkomen die je rechtstreeks terug slingeren naar je jeugd. Toen je klein was en weinig controle had over je leven. Dat roept de vraag op hoe je nu de controle neemt of houdt binnen je relatie. Het is heel natuurlijk om behoefte te hebben aan controle, maar het is ook belangrijk om te zien wanneer die behoefte tussen jou en je partner in komt te staan, een muur vormt, waar je niet achter vandaan komt. In juni is dat je opdracht: onderzoeken of minder controle je verder kan brengen. En eventueel onderzoeken hoe dat bij je partner zit? Is hij of zij misschien diegene die het meeste behoefte heeft aan controle en word je daar ongelukkig van? Hoe zou je dit bespreekbaar kunnen maken? En wat zou je kunnen doen om je (weer) vrij en jezelf te kunnen voelen, zonder je steeds aan te hoeven passen. Soms is het genoeg als je een grens trekt. Dat is misschien moeilijk als je Weegschaal bent, want je vindt het vervelend anderen te kwetsen. En toch doe je iedereen (jezelf én anderen) te kort als je niet voor jezelf opkomt.

Schorpioen

Juno in Kreeft is voor Schorpioen een feest, zo’n mooi feest in een boomgaard, waar gedronken en gelachen wordt en waar aan het einde de tranen van geluk en ontroering vloeien, terwijl de glazen worden geheven. Gewoon een heerlijke maand waarin je de verbinding met je partner leeft en viert. Mocht je reisplannen hebben, dan is geen betere periode denkbaar, want als je samen onderweg bent, zonder vrienden, familie wifi of werk, heb je voluit tijd en aandacht voor elkaar.

Desondanks kan het zijn dat er iets besproken moet worden. Het kan zijn dat je partner meer duidelijkheid van je wil, ten aanzien van de toekomst. Durf jij je vast te leggen, samen te wonen, te trouwen, ze zeggen: jij bent de liefde van mijn leven? Het kan in allerlei gradaties komen. En misschien vind jij het zelf voldoende dat het ‘goed voelt’. Maar het is soms ook nodig om je uit te spreken. En daar is het in juni de juiste tijd voor.

Wellicht ten overvloede: de single-Schorpioen profiteert ook van deze fantastische energie, vooral als je op vakantie bent en iemand ontmoet die bereid is jou te volgen tot het andere einde van de wereld.

Boogschutter

Juno in Kreeft komt bij jou terecht in een diep en verdrongen stuk van je emoties. Natuurlijk heeft dit ook bij jou met je moeder te maken. Het kan zijn dat de angst en pijn uit je eerste levensjaren nog steeds je leven en liefdesrelatie bepaalt. Misschien zit je samen met je geliefde al langere tijd vast in een patroon dat destructieve kanten heeft en dat jouw persoonlijke groei belemmert. En daar kun je in juni mee geconfronteerd raken op een manier die je misschien niet aan ziet komen. En toch is het nodig en misschien uiteindelijk ook welkom, dat je hiermee aan de slag gaat.

Het kan zijn dat je partner een onvoorziene stap zet. Het kan ook dat de behoefte aan verandering opeens diep van binnen komt. Het kan gaan om diepe trauma’s, die mogelijk ontstaan zijn in de periode dat je nog niet kon praten. Daarom kan het goed zijn om de hulp te vragen van een therapeut. Door door te gaan op de huidige manier doe je jezelf en de ander tekort, terwijl er voor jullie allebei nog ruimte is voor meer vervulling en harmonie.

Uiteraard speelt dit ook bij singles en ook dan ontdek je dat er ruimte is voor groei.

Steenbok

Als in deze maandhoroscoop van juni Juno in Kreeft staat, neemt zij automatisch het emotionele stuk mee dat gaat over je moeder. En dat wordt uitgespeeld binnen je relatie. Daarom gaat juni beslist niet over rozen, ook al heet het de rozenmaand.

In eerste instantie kun je zelfs het gevoel hebben dat je lief aan het muiten is of zich aan het terugtrekken is. Dat confronteert je met een enorme onzekerheid. Dus is dit een uitgelezen moment om te onderzoeken waar die onzekerheid vandaan komt. Blijf je naar je metgezel wijzen, dan krijg je te maken met een kinderlijke, onvolwassen en opstandige tegenpartij. Wat in feite een spiegel is voor je eigen gedrag.

Het heeft niet zoveel zin om steeds de ander verantwoordelijk te houden voor de dingen die misgaan tussen jullie. Je zult echt moeten kijken naar je eigen aandeel. Doe je dat, dan is dit één van de beste periodes om je relatie te versterken. Dan zal je merken dat hij of zij bereid is om er samen met jou voor te gaan. Dus kijk nog eens goed in die spiegel en vraag je af of je een kind wilt blijven of (je partners’) man of vrouw wilt zijn.

Waterman

Juno in Kreeft gaat over moeders en vrouwelijkheid. Voor Waterman is dat niet vanzelfsprekend een gemakkelijk stuk. Vaak zie je bij Waterman dat ze dienstbaar moesten zijn aan hun moeder en dat ze die rol ook aannemen binnen hun relatie. Daardoor kan er ongelijkwaardigheid insluipen en het gevoel dat je onvoldoende wordt gewaardeerd. Maar als je aan je partner probeert duidelijk te maken wat je bedoeld, lijkt het alsof je Swahili spreekt. Die begrijpt er niets van.

In juni kun je dus veel verwarring voelen over je relatie(s) en de rol die je daarin vervult. Praten lijkt niet zoveel te helpen, en toch is dat de weg. Maar wel op een manier die hij of zij kan begrijpen. Misschien helpt het als je een goede vriend of therapeut om raad vraagt. Die kan misschien zien hoe je de impasse kunt doorbreken. Je kunt in elk geval sterk voelen dat dit nodig is, zodat je weer het gevoel hebt dat je helemaal voor hem of haar kunt gaan.

Ook als je single bent, kun jij bezig zijn met vragen rond je eigen vrouwelijkheid. Een mooie periode om hier met vriend(inn)en over te praten of samen een toepasselijk event te bezoeken.

Vissen

Geen mooier moment om je over te geven aan de liefde dan wanneer Juno in Kreeft staat. Misschien ben je single en vergeten hoe het voelt om je hart te openen en de ander toe te laten. Maar zodra je in de armen ligt van iemand die jou begrijpt en raakt, gaat het helemaal vanzelf, alsof er warme honing door je aderen stroomt. Dan kun je nergens anders meer aan denken en wil je elke minuut samen doorbrengen.

Dit lijkt misschien alleen van toepassing op single-Vissen, maar ook Vissen met een vaste relatie merken dat er iets verandert. Vooral als de vaste relatie een beetje vastzit in een sleur of bepaalde patronen, kun je elkaar weer vinden door een blik, een woord. Soms is het alleen maar een kwestie van ruimte maken in de agenda, samen staren naar de zonsondergang, een glas wijn drinken. Soms is er meer nodig. Een stevig gesprek om elkaar bij de les te houden, of een tantraworkshop misschien. Het belangrijkste: Besef dat liefde niet kan opraken, zij wil, net als de klimop, alleen maar groeien en zich vermeerderen. Het is nu aan jou in welke richting je de liefde laat klimmen.

Benieuwd of de voorspellingen vorige maand zijn uitgekomen? Hier kun je je horoscoop van mei teruglezen.

Meer lezen?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Weegschaal? In de maand juni ligt er een opdracht voor je klaar
Weegschaal? In de maand juni ligt er een opdracht voor je klaar