Weegschaal? In de maand juni ligt er een opdracht voor je klaar

Weegschaal? In de maand juni ligt er een opdracht voor je klaar Weegschaal? In de maand juni ligt er een opdracht voor je klaar Weegschaal? In de maand juni ligt er een opdracht voor je klaar

Deze maand staat voor de Weegschaal in het teken van controle. Heb je de touwtjes graag in handen en zo ja, wat brengt dit jou en durf je de teugels wat meer te laten vieren? Dit is wat juni je te zeggen heeft. 

Juno in Weegschaal

Net als Ram kun jij op enigszins gespannen voet staan met Juno in het teken Kreeft. Er kunnen dingen bovenkomen die je rechtstreeks terug slingeren naar je jeugd. Toen je klein was en weinig controle had over je leven. Dat roept de vraag op hoe je nu de controle neemt of houdt binnen je relatie(s). Het is heel natuurlijk om behoefte te hebben aan controle, maar het is ook belangrijk om te zien wanneer die behoefte tussen jou en een ander in komt te staan, een muur vormt, waar je niet achter vandaan komt.

Loslaten en bespreekbaar maken

In juni is dat je opdracht: onderzoeken of minder controle je verder kan brengen. En eventueel onderzoeken hoe dat bij je geliefde of dierbare zit? Is de ander misschien diegene die het meeste behoefte heeft aan controle en word je daar ongelukkig van? Hoe zou je dit bespreekbaar kunnen maken? En wat zou je kunnen doen om je (weer) vrij en jezelf te kunnen voelen, zonder je steeds aan te hoeven passen. Soms is het genoeg als je een grens trekt. Dat is misschien moeilijk als je Weegschaal bent, want je vindt het vervelend anderen te kwetsen. En toch doe je iedereen (jezelf én anderen) te kort als je niet voor jezelf opkomt.

Meer lezen?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Horoscoop: deze maand viert Schorpioen het leven
Horoscoop: deze maand viert Schorpioen het leven