Ontdek je Keltische boomhoroscoop

Ontdek je Keltische boomhoroscoop Ontdek je Keltische boomhoroscoop Ontdek je Keltische boomhoroscoop

Ben jij mateloos gefascineerd door astrologie? Parkeer Ram, Stier en Tweelingen even en maak kennis met de Keltische boomhoroscoop.

Keltische Boomhoroscoop

De oude Kelten baseerden hun astrologie op de bloeiperiode van bomen. De eigenschappen van de bomen vertaalden ze naar karakters. De boomkalender is verdeeld in 39 periodes, bestaande uit in totaal 21 bomen. Het grootste deel van deze bomen kent een heersende periode van maximaal tien dagen in het voor- én in het najaar. Daarnaast zijn er vier heilige bomen (eik, berk, olijfboom en beuk) die aan één dag in het jaar gebonden zijn.

Dat klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar om erachter te komen wat jouw bomenhoroscoop is, zoek je simpelweg jouw geboortedatum op in onderstaand lijstje. 

Spar

 • 2 januari t/m 11 januari
 • 5 juli t/m 14 juli

De spar is een solist. Iemand met een mysterieuze, waardige uitstraling die zich liever niet op de voorgrond begeeft. Conservatief en ambitieus. Een goede luisteraar die er doorgaans geen behoefte aan heeft het hoogste woord te voeren. Een spar kan goed alleen zijn, maar gedijt ook in groepen. Succes en een goede baan zijn belangrijk voor de spar, evenals een hartstochtelijke en stabiele liefdesrelatie.

Iep

 • 12 januari t/m 24 januari
 • 15 juli t/m 25 juli

Gevoelig en onafhankelijk is de iep. Dit boomtype is eigenzinnig en bezit de wils- en daadkrachtige eigenschappen van een overtuigend leider. Eén die de juiste richting helder voor ogen heeft en mensen écht ziet. De iep straalt harmonie uit en is ruimdenkend. Dat geeft hem niet per definitie een makkelijk karakter, want dit boomtype stelt hoge eisen aan zichzelf en anderen.

Cipres

 • 25 januari t/m 3 februari
 • 26 juli t/m 4 augustus

Boomtype cipres staat bekend om relativeringsvermogen en trouw. De cipres ziet het als een uitdaging overal zin aan te geven en gaat daarbij daadkrachtig en hartstochtelijk te werk. Dit boomtype improviseert graag, wat soms een chaotische indruk oplevert. Onafhankelijk en trouw, avontuurlijk en behoudend; de tegenstellingen in het karakter van de cipres maken dit boomtype onnavolgbaar en intrigerend.

Populier

 • 4 februari t/m 8 februari
 • 1 mei t/m 14 mei
 • 5 augustus t/m 13 augustus

Onzekerheid kenmerkt het karakter van de populier. Een eigenschap die voortkomt uit een serieuze levenshouding en een uiterst gevoelige inborst. De populier is creatief, filosofisch en organisatorisch sterk onderlegd. Hij heeft zijn zaakjes doorgaans goed op orde, al kan dit type ook erg slordig en warrig zijn. Populieren verbergen hun gevoelens tactisch uit angst om gekwetst of afhankelijk te worden. Dit kan in een liefdesrelatie in de weg staan.

Ceder

 • 9 februari t/m 18 februari
 • 14 augustus t/m 23 augustus

In tegenstelling tot de populier staat de ceder bekend om zelfvertrouwen. Wat hij wil bereiken, gáát hij bereiken. Daar is de ceder zeker van. Dit boomtype laat van zich horen en blijft zijn standpunten trouw. De ceder maakt graag indruk op anderen en weet zich moeiteloos aan situaties en gezelschappen aan te passen. Een ceder gaat altijd voor goud.

Den

 • 19 februari t/m 28 februari
 • 24 augustus t/m 2 september

Dennen zijn rustige mensen die zelfs passief over kunnen komen. Schijn bedriegt. De den stelt hoge eisen en staat bekend als het meest kieskeurige boomtype. Ernstig streeft de den naar perfectie en rechtvaardigheid. Over het algemeen is dit boomtype praktisch ingesteld, maar de liefde maakt passionele hartstocht los.

Wilg

 • 1 maart t/m 10 maart
 • 3 september t/m 12 september

Empathisch en kunstzinnig is de wilg. Dit boomtype geniet met volle teugen van het goede leven, heeft oog voor schoonheid en is intuïtief sterk onderlegd. Wilgen zijn recht door zee, doortastend en energiek. Die eigenschappen, in combinatie met hun romantische inborst, maken de wilg tot een populair boomtype. Gevoelens van eenzaamheid en melancholie kenmerken de (treur)wilg ook. Ze reizen graag, maar zijn minstens zo gesteld op thuis zijn.

Linde

 • 11 maart t/m 20 maart
 • 13 september t/m 22 september

Twijfel kenmerkt de linde. Dit boomtype droomt, wikt en weegt. Zeker weten doet de linde weinig, maar dat is ook niet per se het streven. Het zijn onverbeterlijke idealisten met een grote fantasie. Een linde inspireert en neemt je mee in zijn ideale wereld. Dit boomtype stelt zichzelf soms onrealistische doelen en baalt als die niet worden bereikt. Lindes zijn esthetische, onzelfzuchtige dromers. Hun gezelschap wordt op prijs gesteld, maar ze trekken zich liever terug.

Olijfboom

 • 23 september

De olijfboom is een geboren coach. Met zijn empathische vermogen doorziet hij de krochten van menig ziel. Als je dit boomtype om hulp vraagt, word je met liefde begeleid. Ongevraagd zal een olijfboom zich nooit met andermans zaken bemoeien. Olijfbomen hebben een ingetogen persoonlijkheid en de neiging om concessies te doen. Hierin gaan ze soms aan zichzelf voorbij. De olijfboom is vergevingsgezind en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel.

Eik

 • 21 maart

Een eik staat voor eerlijkheid. What you see is what you get. Het zijn dominante personen die niet bang zijn om hun mening te uiten, al gaat die regelrecht tegen de stroom is. Het maakt de eik tot een geboren leider, iemand die doorzet tot het einddoel is behaald. Een eik krijg je niet omver; dit boomtype vertrouwt blind op eigen intuïtieve ingevingen en wantrouwt toneelspel en voorkomendheid.

Hazelaar

 • 22 maart t/m 31 maart
 • 24 september t/m 3 oktober

Hazelaars zijn ontdekkingsreizigers. Altijd in voor nieuwe avonturen en ervaringen. Het zijn mensen die indruk maken door hun bescheidenheid en die door hun charme en inlevingsvermogen menig hart veroveren. Een hazelaar zet zich in voor zaken die de medemens aangaan. Ze hebben een tolerant en eerlijk karakter, intuïtieve gaven en scherp oordeelsvermogen.

Lijsterbes

 • 1 april t/m 10 april
 • 4 oktober t/m 13 oktober

De lijsterbes is een wereldverbeteraar. Het is een fijngevoelig boomtype dat zich het leed van de wereld aantrekt. Een lijsterbes is een voorbeeld voor anderen en houdt de sociale touwtjes in handen. Dit boomtype straalt positiviteit uit, is graag in goed gezelschap en heeft eerlijkheid en openheid hoog in het vaandel staan.

Esdoorn

 • 11 april t/m 20 april
 • 14 oktober t/m 23 oktober

Onstuimig, goedgelovig, eigenzinnig en fantasierijk. De esdoorn valt op door originaliteit en creativiteit. In het leven van een esdoorn is elke dag een verrassing. Dit boomtype is altijd op zoek naar nieuwe ervaringen, hobby’s en banen. Een esdoorn zit zelden stil, spreekt zich helder uit en kan naast dominant aanwezig ook verlegen en terughoudend zijn. Esdoornen zijn ze doorgaans een veilige haven voor hun dierbaren.

Notenboom

 • 21 april t/m 30 april
 • 24 oktober t/m 11 november

Passie en hartstocht kenmerken de notenboom. Dit zijn stevige types die goed weten wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken. Een notenboom strijdt met hart en ziel. Deze mensen zijn spontaan en gezellig, lijken soms afwezig, maar zijn dat geenszins. Een notenboom is alert, gedreven en behoorlijk koppig. Ze inspireren anderen door hun natuurlijk overwicht en krachtige houding.

Kastanjeboom

 • 15 mei t/m 24 mei
 • 12 november t/m 21 november

Een kastanjeboom is goudeerlijk en betrouwbaar. Conservatieve mensen met een onderzoekende houding. Ze schuwen problemen en als deze zich voordoen, bedenken ze een passende oplossing. Een kastanje is kwetsbaar en onzekerheid, maar deze eigenschappen schuilen achter een gereserveerd en soms zelfgenoegzaam voorkomen. Als een kastanje zich écht op zijn gemak voelt, laat hij zijn ware gezicht zien. Maar ook daarin gaat dit boomtype niet over één nacht ijs.

Es

 • 25 mei t/m 3 juni
 • 22 november t/m 1 december

De es is ambitieus en gedisciplineerd. Iemand die niet achter de meute aanloopt, maar vertrouwt op eigen ingevingen. Het zijn doelgerichte mensen die niet schrikken van kritiek. Essen zijn vrolijk en optimistisch en laten graag zien wat ze te bieden hebben. Het zijn uiterst trouwe mensen die altijd klaarstaan voor hun dierbaren.

Haagbeuk

 • 4 juni t/m 13 juni
 • 2 december t/m 11 december

Haagbeuken zijn vredestichters. Ze maken het mensen naar de zin en beschikken over een bewonderenswaardig aanpassingsvermogen. Een haagbeuk is empathisch en invoelend. Tegenstellingen overbruggen is het levensthema van dit boomtype. Een haagbeuk heeft een groot plichtsbesef en is gedisciplineerd. Achter hun beheerste voorkomen gaat een verlangen naar diepe (liefdes)banden schuil.

Vijgenboom

 • 14 juni t/m 23 juni
 • 12 december t/m 21 december

De vrolijke vijgenboom draagt het leed van de wereld op de schouders. Dit boomtype is bijzonder optimistisch, uiterst gevoelig, vriendelijk en toegankelijk. De vijgenboom kan zich oprecht verbazen over verbittering en hardheid en ziet het als missie daar een positieve draai aan te geven. Lukt dat niet, dan doet dat de vijgenboom pijn. Deze mensen zijn levenslustig, onafhankelijk en hebben vaak een aanstekelijke lach.

Beuk

 • 22 december

Beuken zijn echte doorzetters. Het zijn zeer geduldige mensen die hun leven goed georganiseerd hebben. Een beuk heeft vaak een goede baan en voldoende spaargeld, want een risico neemt dit boomtype liever niet. Deze mensen stellen hoge eigen aan zichzelf en anderen en staan doorgaans bekend als perfectionisten pur sang.

Berk

 • 24 juni

De berk houdt niet van ophef. Het zijn tevreden mensen met het hart op de juiste plaats. Ze zijn menslievend, gevoelig en vaak creatief onderlegd. Hoewel berken goed financieel inzicht hebben, zijn het vaker kunstenaars dan boekhouders. Een berk is doorgaans diplomatiek in de omgang, maar als iets niet gaat zoals gewenst, kan dit boomtype streng en autoritair zijn. Een berk is voor velen een rots in de branding.

Appelboom

 • 25 juni t/m 4 juli
 • 23 december t/m 1 januari

Liefde en tolerantie zijn kernwaarden voor de appelboom. Dit boomtype leeft moeiteloos in het nu en is daarmee een voorbeeld voor zijn omgeving. Appelbomen zijn meesters in het verenigen van tegenstellingen en dat maakt ze geboren bemiddelaars. Ze genieten van het leven en laten anderen mee genieten. Een appelboom is een idealist die zich beroepsmatig vaak inzet voor een betere wereld.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over astrologie?

Ken jij je ascendant al? Zo kun je ‘m berekenen

Volgend artikel
Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven
Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven