Dit is jouw Chinese jaarhoroscoop voor 2019

Dit is jouw Chinese jaarhoroscoop voor 2019 Dit is jouw Chinese jaarhoroscoop voor 2019 Dit is jouw Chinese jaarhoroscoop voor 2019

Dit is wat je kunt verwachten van het Chinese jaar van het Varken (van 5 februari 2019 tot 24 januari 2020).

De maan speelt bij het inluiden van het Chinese Nieuwjaar een grote rol: op de dag dat de nieuwe maan het dichtst bij de lente staat wordt Nieuwjaar ingeluid met veel kleurrijk vuurwerk en wilde drakendansen.

Zo werkt de Chinese astrologie

Het grootste verschil tussen het Chinese nieuwjaar en de jaarwisseling die in het westen gevierd wordt, is dat het gebaseerd is op de maankalender, in plaats van op de zonnewende rond de aarde.

Elk nieuwe jaar wordt een Chinees teken gelinkt aan de zodiak (ook wel dierenriem genoemd). De twaalf sterrenbeelden van de dierenriem draaien rond de Chinese tekens: rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Dit jaar staat in het teken van het varken – dat is iedereen die in (plusminus) 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 en 2019 geboren is. Beroemde varkens zijn Henry Ford, Ronald Reagan, Arnold Schwarzenegger en Hilary Clinton.

Dit betekent het jaar van het varken voor jou

Als je uit een van deze jaren komt, dan hebben onderstaande eigenschappen op jou nog meer effect – maar iedereen kan in het komende jaar iets meer van de kwaliteiten voelen die horen bij dit Chinese teken.

In China wordt het varken geassocieerd met overvloed en uitwisseling. Het varken verzamelt graag rijkdom om zich heen, maar deelt zijn rijkdom net zo graag met anderen. Tekortkomingen die je de afgelopen jaren hebt ervaren worden nu opgevuld door de invloed van het varken.

Daarnaast staan er dit jaar steeds meer mensen op met groene ideeën. Collectief gaan we steeds bewuster om met het milieu en het credo is dan ook: eerst denken, dan doen. Enkel handelen voor eigen gewin met alle gevolgen voor de planeet van dien wordt niet langer getolereerd. We staan bij de consequenties van onze eigen acties en die van anderen en komen in opstand wanneer we onrecht ervaren. Verwacht dit jaar dus filantropie van jezelf en anderen, inclusief enerverende oplossingen voor het welzijn van de planeet.

Ook hecht je dit jaar extra veel waarde aan je familie. Je bent vergevingsgezind en geniet van alle positieve energie van het varken. Maar kijk uit voor roekeloosheid, weloverwogen beslissingen leveren je veel meer op. Neem de verantwoordelijkheid voor projecten en ga aan de slag met een duidelijke visie. Op die manier verdien je meer respect dan via lef en een grote mond.

Dit brengt je geluk in 2019

Als je een nieuw jurkje aanschaft of als je de muur in je slaapkamer wilt verven, ga dan voor geel, grijs, bruin of goud – dat zijn de kleuren die geluk brengen in het jaar van het varken. Als je een lot koopt, let dan extra op de nummers 2, 5 en 8: die brengen geluk. De edelsteen die je dit jaar extra overvloed geeft is de citrien.

Meer lezen?

Volgend artikel
Steenbok, in februari vind jij de sleutel naar eeuwige jeugd
Steenbok, in februari vind jij de sleutel naar eeuwige jeugd