Je geboortehoroscoop volgens de Maya-kalender

Je geboortehoroscoop volgens de Maya-kalender Je geboortehoroscoop volgens de Maya-kalender Je geboortehoroscoop volgens de Maya-kalender

De Tzolkin is de Maya-kalender. Deze kalender telt 260 dagen die ieder in het teken staan van een toon en zonnezegel.

Ieder Mayajaar kent twintig periodes van dertien dagen. De dertien dagen (tonen) geven de energie van die dag aan, de twintig zonnezegels de oerkwaliteit. Met je geboortedatum kun je je geboortezegel uitrekenen op de website Maya Wijsheid.

Thema’s

De zonnezegels volgen elkaar dertien keer per Maya-jaar thematisch op:

  • Passie (Rode Draak, Witte Wind, Blauwe Nacht, Geel Zaad, Rode Slang)
  • Introspectie (Witte Wereldoverbrugger, Blauwe Hand, Gele Ster, Rode Maan, Witte Hond)
  • Transformatie (Blauwe Aap, Gele Mens, Rode Hemelbewandelaar, Witte Tovenaar, Blauwe Adelaar)
  • Voltooiing (Gele Krijger, Rode Aarde, Witte Spiegel, Blauwe Storm, Gele Zon).

Zegels van introspectie

Eén van de onderdelen van je geboortezegel is je geboorte-energie, die staat voor je levensmissie en de uitdagingen die op je pad komen. In een reeks van vier artikelen maak je kennis met de twintig zonnezegels als geboorte-energie. Nu staat het thema introspectie centraal met de zegels: Witte Wereldoverbrugger, Blauwe Hand, Gele Ster, Rode Maan en Witte Hond.

Witte Wereldoverbrugger

Loslaten is het thema van Witte Wereldoverbrugger. Mensen met deze geboorte-energie maken grote, transformerende veranderingen mee in hun leven om te leren over liefde, zichzelf en het leven. Soms roepen al die ontwikkelingen weerstand en slachtofferschap op. Probeer dat te voorkomen, want acceptatie, vergeving en loslaten worden jouw belangrijkste krachten. Daarmee bereik je innerlijke vrijheid, diepgang en balans. Houd het leven luchtig met humor en ga altijd je eigen weg.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Blauwe Hand

Geboorte-energie Blauwe Hand is creatief en invoelend. Deze mensen zijn graag dienstbaar aan het grotere geheel en laten zich innerlijk leiden door wat er op hun pad komt. En dat is vaak veel. Focussen en dingen afmaken is de uitdaging voor mensen met deze geboorte-energie. Waak ervoor dat je energie niet versnippert. Heel jezelf en anderen en zorg voor voldoende persoonlijke vrijheid in je leven.


Gele Ster

Neem je eigen ruimte in; dat moedigt geboorte-energie Gele Ster aan. Cijfer jezelf niet weg, maar wees wie je bent. Spreek je gevoelens uit. Focus op de dingen waarvan je geniet en geef die de meeste aandacht. Jij wijst anderen de weg door te zijn wie je bent: iemand die gelijkwaardigheid en harmonie belangrijk vindt én die op een natuurlijke manier kan bieden. Doe niet teveel je best om de harmonie te bewaren. Daar hoef je namelijk niets voor te doen, die harmonie zit in je.

Rode Maan

Oprecht, romantisch en zeer emotioneel; dat zijn mensen met geboorte-energie Rode Maan. Je staat in directe verbinding met je onderbewustzijn en dat levert je veel inzichten op. Laat je sterke gevoelens toe en probeer ze niet te controleren. Jij voelt haarfijn aan wat zuiver is en wat niet. Vertrouw daarop. Houd niet vast aan het bekende en temper de negatieve stem in je hoofd. Allemaal controlemechanismen die je niet nodig hebt.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Witte Hond

Met geboorte-energie Witte Hond leer je oordelen los te laten, trouw te zijn en jezelf te accepteren. Witte Hond staat voor emotioneel volwassen worden en losbreken van beperkende patronen. Kijk eerlijk naar jezelf en wees zacht, zegt Witte Hond. Met Witte Hond kom je voor veel uitdagingen te staan die de band met jezelf versterken. Stel je open voor nieuwe mogelijkheden en trek je niet te veel aan van de mening van anderen.

Je geboortehoroscoop

Een andere manier om je geboortehoroscoop uit te rekenen is met onze persoonlijke geboortehoroscoop-tool. Hiermee bereken je je geboortehoroscoop én je maanteken.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over de Maya-kalender?

Je vindt hier de andere geboortezegels van de Maya-kalender.

Volgend artikel
Ontrafel de betekenis van je droom met deze 5 sleutels
Ontrafel de betekenis van je droom met deze 5 sleutels