Leer je geboorte-energie kennen volgens de Mayakalender

Leer je geboorte-energie kennen volgens de Mayakalender Leer je geboorte-energie kennen volgens de Mayakalender Leer je geboorte-energie kennen volgens de Mayakalender

De Mayakalender, ook wel Tzolkin genaamd, telt 260 dagen met elk een eigen karakter. De kalender kent twintig zonnezegels, ook wel oerkwaliteiten genoemd. Iedere dag staat in het teken van een andere oerkwaliteit.

Eén Maya-kalenderjaar telt twintig periodes van dertien dagen (20 keer 13 is 260 dagen) waarin de oerkwaliteiten van de twintig zonnezegels gelden. Op elke dag in zo’n periode van dertien dagen staat naast een zonnezegel ook een toon centraal die aangeeft wat de energie van die dag is.

Met de website Maya Wijsheid bereken je jouw zegel door middel van je geboortedatum.

Vier thema’s

Een Maya-jaar bestaat dus uit dertien periodes met twintig verschillende zonnezegels. De twintig zonnezegels horen bij vier thema’s die als volgt verdeeld zijn:

  • Passie (Rode Draak, Witte Wind, Blauwe Nacht, Geel Zaad, Rode Slang)
  • Introspectie (Witte Wereldoverbrugger, Blauwe Hand, Gele Ster, Rode Maan, Witte Hond)
  • Transformatie (Blauwe Aap, Gele Mens, Rode Hemelbewandelaar, Witte Tovenaar, Blauwe Adelaar)
  • Voltooiing (Gele Krijger, Rode Aarde, Witte Spiegel, Blauwe Storm, Gele Zon).

Geboorte-energie

Eén van de onderdelen van je zegel is je geboorte-energie, die staat voor je levensmissie en de uitdagingen die op je pad komen. In een reeks van vier artikelen maak je kennis met de twintig zonnezegels als geboorte-energie, beginnend bij de eerste vijf met het thema passie: Rode Draak, Witte Wind, Blauwe Nacht, Geel Zaad en Rode Slang.

Rode Draak

Vertrouwen, verzorgen, initiëren; Rode Draak staat voor een nieuw begin. Met Rode Draak als geboorte-energie ben je continu in beweging: nieuwe dingen onderzoeken, uitproberen en opstarten. Gedurende je leven word je uitgedaagd oervertrouwen op te bouwen in jezelf. Je leert te zijn wie je bent en uit te spreken wat je vindt. De schaduwkanten van Rode Draak zijn weinig (zelf)vertrouwen, te serieus zijn en boosheid. Wees daar alert op en probeer de energie op zo’n moment weer positief te keren.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Witte Wind

Witte Wind-energie zorgt voor verandering. Met deze zonnezegel als geboorte-energie heb je elke dag nieuwe ideeën. Je hebt een grenzeloze fantasie en wordt uitgedaagd om helder te communiceren. Want jouw enthousiasme en idealen overbrengen op anderen is je levensmissie. Witte Wind-energie nodigt je uit om goed naar je intuïtie te luisteren. Twijfelen en een overdreven behoefte aan vrijheid zijn je valkuilen. Keer regelmatig naar binnen om goed aarden.


Blauwe Nacht

Mensen met Blauwe Nacht als geboorte-energie zijn uiterst sensitief. Ze luisteren vaak goed naar hun gevoel en voelen ook anderen haarfijn aan. Blauwe Nacht-energie zorgt ervoor dat je je graag veilig voelt. Je bent een harde werker die dromen het liefst vandaag verwezenlijkt. Oordelen en veroordelen brengen je van je levenspad; probeer altijd te relativeren. Op jouw weg ontdek je waarheden voor jezelf én voor anderen. Wees je daarvan bewust.

Geel Zaad

Geel Zaad biedt structuur. Wat je ook doet in je leven, de mogelijkheden liggen voor het oprapen. Jij kunt zaken voltooien en daar de vruchten van plukken. Natuurlijk leiderschap straal je uit. Je stelt hoge doelen, hebt oog voor de talenten van anderen en stimuleert hen. Lastig vind je het om je diepe gevoelens te doorvoelen, die ga je het liefst uit de weg. Waak daarvoor, want juist die zelfkennis zorgt ervoor dat je ontwikkeling in beweging blijft.

Rode Slang

Is je geboorte-energie Rode Slang? Dan ben je temperamentvol, wilskrachtig en charismatisch. Een intense persoonlijkheid voor wie genieten van het leven het hoogste goed is. Het is voor jezelf en anderen wel eens lastig om met je passievolle karakter om te gaan. Probeer je energie te stroomlijnen door te dansen, patronen te doorbreken en lief te hebben op een manier die bij jou past. Want het is jouw talent om uit te dragen wat onvoorwaardelijke liefde is.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Health-horoscoop: dit zegt je sterrenbeeld over je gezondheid
Health-horoscoop: dit zegt je sterrenbeeld over je gezondheid