Dit is jouw zonnezegel-horoscoop (volgens de Maya-kalender)

Dit is jouw zonnezegel-horoscoop (volgens de Maya-kalender) Dit is jouw zonnezegel-horoscoop (volgens de Maya-kalender) Dit is jouw zonnezegel-horoscoop (volgens de Maya-kalender)

De Maya-kalender (Tzolkin) heeft voor iedere dag een zonnezegel dat iets zegt over je karakter.

Hoe is de Tzolkin opgebouwd? De kalender bestaat uit 260 dagen, waarbij iedere dag in het teken staat van een toon en een zonnezegel. Een Maya-jaar kent twintig periodes van dertien dagen. De dertien dagen (tonen) bepalen de energie van een dag, de twintig zonnezegels de oerkwaliteit.

Klinkt ingewikkeld, maar eenmaal uitgezocht, spreekt het voor zich. Met je geboortedatum kun je je zegel uitrekenen op de website Maya Wijsheid.

Thematische verdeling

De zonnezegels volgen elkaar dertien keer per Maya-jaar thematisch op:

Passie (Rode Draak, Witte Wind, Blauwe Nacht, Geel Zaad, Rode Slang)
Introspectie (Witte Wereldoverbrugger, Blauwe Hand, Gele Ster, Rode Maan, Witte Hond)
Transformatie (Blauwe Aap, Gele Mens, Rode Hemelbewandelaar, Witte Tovenaar, Blauwe Adelaar)
Voltooiing (Gele Krijger, Rode Aarde, Witte Spiegel, Blauwe Storm, Gele Zon).

Zegels van voltooiing

De geboorte-energie is één van de onderdelen van een zonnezegel. Deze energie staat voor je levensmissie en de uitdagingen die op je pad komen. In een reeks van vier artikelen maak je kennis met de twintig zonnezegels als geboorte-energie. In deel 1 las je over de eerste vijf zegels met het thema passie, in deel 2 over zegels van introspectie, in deel 3 over die met het thema transformatie. In het laatste artikel van deze reeks staat het thema voltooiing centraal met de zonnezegels: Gele Krijger, Rode Aarde, Witte Spiegel, Blauwe Storm en Gele Zon.

Gele Krijger

Gele Krijger geboorte-energie zorgt voor een uiterst sensitief vermogen. Mensen met deze geboorte-energie hebben een sterke intuïtie waar ze blind op kunnen vertrouwen. Het zijn onderzoekers die strijden voor rechtvaardigheid. Deze mensen stellen de vragen die niemand durft te stellen. Door hun gevoeligheid kunnen de doorgaans krachtige mensen met Gele Krijger-energie overvallen worden door angst en onzekerheid. Blijf dicht bij jezelf door voldoende rust en ontspanning.

Rode Aarde

Mensen met Rode Aarde geboorte-energie zijn goed geaard, actief, praktisch en rationeel. Als ze hun aandacht bij het hier en nu houden, komen ze moeiteloos in een flow terecht die ze verder op hun levenspad brengt. Die verbinding met het hier en nu is er niet altijd, want ondanks hun praktische aard zijn Rode Aarde mensen ook gevoelige dromers die zich soms bewust losmaken van de realiteit. Wandelen in de natuur brengt hun gevoel en verstand in evenwicht.


Witte Spiegel

Spiegelen; in dat teken staat geboorte-energie Witte Spiegel. Jij ontdekt jouw diepste kern in de mensen om je heen en de mensen om je heen ontdekken hun diepste kern in jou. Met je directe optreden kan niet iedereen goed omgaan. Laat je daardoor niet ontmoedigen en blijf open communiceren. Let op de reactie van anderen op jou, want daar leer je van. Mensen met deze geboorte-energie zijn in staat orde, begrip en helderheid te scheppen in hun eigen leven en in dat van anderen.

Blauwe Storm

Constante vernieuwing is het thema in het leven van iemand met geboorte-energie Blauwe Storm. Het leven daagt deze mensen uit om te laten zien wie ze echt zijn. Dat gaat soms gepaard met angst voor verandering en het is de kunst om die angst los te laten. Klamp je nergens aan vast, richt je naar binnen en omarm emotie. De Blauwe Storm geboorte-energie geeft je zelfdiscipline en daadkracht. Jij kunt verandering aan.

Gele Zon

Gele zon wijst je op het belang van liefde en aandacht voor jezelf. Met deze geboorte-energie ben je een meelevend en verzorgend mens. Je bent in verbinding met alles en iedereen om je heen en gunt anderen de wereld. Mensen met Gele Zon geboorte-energie zijn perfectionist én idealist. Ze worden uitgedaagd hun hoge verwachtingen los te laten. Die vertroebelen hun warme, liefdevolle blik op de wereld. Zorg goed voor jezelf en geniet; dat zegt Gele Zon.

Meer weten?

Meer weten over de andere zonnezegels?

Je vindt hier de andere geboortezegels van de Maya-kalender

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Venus is de planeet van de liefde – zo bereken je jouw plaatsing
Venus is de planeet van de liefde – zo bereken je jouw plaatsing