Dit is je zonnezegel-horoscoop

Dit is je zonnezegel-horoscoop Dit is je zonnezegel-horoscoop Dit is je zonnezegel-horoscoop

Bij iedere dag hoort een zonnezegel, volgens de Maya-kalender (Tzolkin). Dat zegel zegt iets over je karakter, innerlijke drijfveren, valkuilen en levensmissie.

De Maya-kalender bestaat uit 260 dagen. Iedere dag staat in het teken van een toon en zonnezegel. Een Mayajaar kent twintig periodes van dertien dagen. De dertien dagen (tonen) bepalen de energie van een dag, de twintig zonnezegels de oerkwaliteit. Met je geboortedatum kun je je geboortezegel uitrekenen op de website Maya Wijsheid.

Thema’s

De zonnezegels volgen elkaar dertien keer per Maya-jaar thematisch op:
Passie (Rode Draak, Witte Wind, Blauwe Nacht, Geel Zaad, Rode Slang)
Introspectie (Witte Wereldoverbrugger, Blauwe Hand, Gele Ster, Rode Maan, Witte Hond)
Transformatie (Blauwe Aap, Gele Mens, Rode Hemelbewandelaar, Witte Tovenaar, Blauwe Adelaar)
Voltooiing (Gele Krijger, Rode Aarde, Witte Spiegel, Blauwe Storm, Gele Zon).

Zegels van transformatie

De geboorte-energie is één van de onderdelen van een zonnezegel. Deze energie staat voor je levensmissie en de uitdagingen die op je pad komen. In een reeks van vier artikelen maak je kennis met de twintig zonnezegels als geboorte-energie. In dit artikel staat het thema transformatie centraal met de zegels: Blauwe Aap, Gele Mens, Rode Hemelbewandelaar, Witte Tovenaar, Blauwe Adelaar.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Blauwe Aap

Blauwe Aap geboorte-energie zorgt voor een opgewekt, humoristisch, nieuwsgierig en ambitieus karakter. Deze mensen staan hun hele leven in contact met het kind in zichzelf. Ze zijn speels en laten ook anderen de magie van het leven ervaren met de onbevangen houding waarmee ze in het leven staan. Blauwe Aap-energie levert veel interesses en een actief sociaal leven op. Pas op dat je je diepere gevoelens niet weg lacht of het leven in een moeilijke situatie juist te serieus neemt. Blauwe Aap zorgt voor een charmante middenweg.

Gele Mens

Eigenwaarde is het thema van geboorte-energie Gele Mens. Mensen met deze geboorte-energie zijn in de omgang ontspannen, beleefd en voorkomend. Ze buigen graag mee met waar de ander behoefte aan heeft. Gele Mens daagt je uit je gevoelens te leren kennen en ze onder woorden te brengen. Wat wil jij zélf? Je hebt een krachtige innerlijke drijfveer waarmee je alles kunt bereiken wat je wilt.

Rode Hemelbewandelaar

Laat de angst voor het onbekende los; daar spoort Rode Hemelbewandelaar toe aan. Deze geboorte-energie schudt je wakker en verlost je van patronen. Grenzen verleggen en avontuur omarmen horen bij Rode Hemelbewandelaar-energie. Je hebt het in je om andere mensen moeiteloos te doorgronden. Met je integere en expressieve karakter weet je boodschappen over te brengen die de kern raken. Je bent een daadkrachtige doener, maar waak ervoor dat je niet opgebrand raakt.


Witte Tovenaar

Geboorte-energie Witte Tovenaar staat voor innerlijk weten. Mensen met deze geboorte-energie staan, bewust of onbewust, in contact met meerdere bewustzijnsniveaus en zetten zich onbaatzuchtig in voor hun omgeving. Vaak hebben ze een sterke link met spiritualiteit of religie. Witte Tovenaar zet je aan om te ontdekken wie je bent en dat ook te tonen. Spreek je waarheid op jouw integere manier en inspireer anderen om datzelfde te doen.

Blauwe Adelaar

Voor Blauwe Adelaar is vrijheid het belangrijkst. Mensen met deze energie hebben grote idealen en een heldere visie, maar moeten accepteren dat ze de wereld niet alleen kunnen redden. Voor anderen zorgen, kunnen mensen met deze geboorte-energie heel goed. Belangrijk is dat ze ook goed voor zichzelf zorgen. Behoud je persoonlijke vrijheid en creëer een veilige plek voor jezelf; alleen dan kun je jouw idealen waarmaken.

Meer weten?

  • Je vindt hier de andere geboortezegels van de Maya-kalender
  • Het boek Maya Kristalbewustzijn van Mardou van Lohuizen
Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over geboortehoroscopen?

Bereken je geboortehoroscoop met onze nieuwste tool!

Volgend artikel
Je geboortehoroscoop volgens de Maya-kalender
Je geboortehoroscoop volgens de Maya-kalender