Terug naar overzicht

Ram krijgt ongemakkelijke momenten in de liefde

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Ram krijgt ongemakkelijke momenten in de liefde

Juno is een asteroïde die in 1804 werd ontdekt, maar ook de Romeinse godin die gaat over vrouwen en huwelijk. In juni merk je dit, Ram, aan de relatie die je hebt met je moeder. Hoe is die en wat voor invloed heeft dat op de relaties die je nu in je volwassen leven aangaat?

Moederliefde

Juno staat in het teken Kreeft en het teken Kreeft gaat over moederliefde. De eerste band die de meesten van ons aangaan, is met onze moeder. Dat is onze blauwdruk voor de manier waarop we later in relaties staan. Zijn we vol vertrouwen of juist angstig, wantrouwend of te afhankelijk? De emoties die we als volwassene in relaties (romantisch of vriendschappelijk) tegenkomen beginnen al vorm te krijgen in onze kinderjaren. Nu staat het teken Ram van nature op gespannen voet met het teken Kreeft. De onafhankelijkheid en avonturendrang van Ram druist nogal eens in tegen het huiselijke en romantische Kreeft-karakter.

Geef elkaar de ruimte in juni, Ram

Daarom kunnen er in juni in je liefdesrelatie ongemakkelijke momenten zijn, lieve Ram, waarin je merkt dat jouw onafhankelijkheid op gespannen voet staat met wat je partner wil. Toch zijn juist dergelijke ‘dynamische’ momenten belangrijk. Ze helpen je om tot persoonlijke groei te komen. Als je veel van de ander houdt, kun je namelijk niet anders dan onderzoeken hoe je allebei volledig jezelf kunt zijn en toch samen. Het gaat erom dat je respect ontwikkelt, elkaar ruimte laat. En je zult moeten aangeven wat je wilt. Niet door te schreeuwen of te stampvoeten, te huilen of boos te zwijgen, maar door rustig het gesprek aan te gaan, ook in vriendschappen zal dat de connectie verdiepen.

Meer lezen?

Door anderen gelezen