Schorpioen? Dan heeft Saturnus een uitdaging voor je

Schorpioen? Dan heeft Saturnus een uitdaging voor je Schorpioen? Dan heeft Saturnus een uitdaging voor je Schorpioen? Dan heeft Saturnus een uitdaging voor je

Dat iets niet altijd alles alleen maar aan de ander ligt is misschien niet jouw eerste gedachte, lieve Schorpioen. Maar in April brengt Saturnus je op andere gedachten.

De zone van communicatie

Momenteel bevindt Saturnus zich bij jou in de zone waar de communicatie plaatsvindt. Dat confronteert je met de soms gebrekkige manier waarop jij je uitdrukt, zaken onder woorden probeert te brengen. Misschien is je toon te directief. Daardoor kunnen mensen om je heen afwijzend reageren of domweg niet doen wat jij van ze vraagt. Misschien ben je niet open of duidelijk genoeg, waardoor anderen je simpelweg niet begrijpen.

Voor Schorpioen is communiceren sowieso een uitdaging

Schorpioen, in april kun je langzamerhand beseffen dat het niet alleen aan de andere ligt. Zij zijn niet dom, eigenwijs of hardhorens. Jij kunt leren om op een andere manier te communiceren. Dat begint met bewustwording van wat er nu precies gebeurt en hoe je de uitwisseling met anderen onderbreekt door de keuze van woorden (en gebaren, 80 procent van de communicatie is non-verbaal). Wat is het precies waar je uitdrukking aan geeft als je anderen iets probeert duidelijk te maken.

Speelt er irritatie of kritiek waardoor de ander zich aangevallen voelt? En wat kun je doen om de boodschap wel goed over te brengen? Voor Schorpioen is communiceren sowieso een uitdaging, maar juist als je denkt, laat dan helemaal maar, komen de inzichten die jou verder helpen.

Meer lezen?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter, in april draait het om financiën
Boogschutter, in april draait het om financiën