Welke van de vier Kreeft-types ben jij?

Welke van de vier Kreeft-types ben jij? Welke van de vier Kreeft-types ben jij? Welke van de vier Kreeft-types ben jij?

Ben jij een zorgzame, huiselijke Kreeft? Of herken je je nauwelijks in die omschrijving? Ontdek dan de vier Kreeft-types volgens de astrologen Gary Goldschneider en Joost Elffers. Welke Kreeft ben jij?

In hun boek ‘Het mysterie van je geboortedag’ zetten de twee astrologen maar liefst 48 verschillende types uiteen, vier per sterrenbeeld. Hoe dat precies in elkaar steekt lees je in het artikel met de persoonsbeschrijvingen van Ram. In dit artikel ontdek je vier types die horen bij het sterrenbeeld Kreeft.

Staat jouw geboortedatum er niet bij, dan is jouw type vast ingedeeld bij Tweelingen!

Kreeft I (25 juni – 2 juli)

Kreeft I is een dromer met een krachtig innerlijk kompas. Deze mensen beschikken over een inlevingsvermogen dat respect afdwingt. Op sociaal en emotioneel vlak zijn ze op hun best, dit uit zich zowel privé als in hun werk. Kreeften I voelen zich graag veilig, ze beschermen zichzelf tegen reacties van anderen en kunnen daarin fel en defensief zijn. Als ze leren omgaan met hun intense emoties maken deze mensen een immense groei door.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Kreeft II (3 – 10 juli)

Menselijk gedrag is de fascinatie van Kreeft II. Ze komen doorgaans rustig en soms zelfs onopvallend over, maar niets ongewoons is hen vreemd. Ze omringen zich graag met excentriekelingen waarmee ze de diepte ingaan. Kreeft II kan mensen als geen ander in de kern raken en daarmee gevoelens losmaken. Soms delen ze hun inzichten en ideeën met publiek, maar net zo vaak leiden ze een dubbelleven waarin hun liefde voor menselijke drijfveren zich minder opvallend uit.


Kreeft III (11 – 18 juli)

Kreeft III is doortastend en heeft sterke drijfveren. Deze meesters in overredingskracht winnen niet met argumentatie, maar met inlevingsvermogen, aanwezigheid en soms een staaltje subtiele manipulatie. Ze kennen de kunst van verleiding en aantrekkingskracht en gaan daar geraffineerd mee om. Met een Kreeft III die, in zijn element, op het goede spoor zit, win je de oorlog. Deze krachtige persoonlijkheden moeten ervoor waken dominant en onderdrukkend te zijn naar anderen.

Kreeft-Leeuw cusp (19 – 25 juli)

Bij Kreeft-Leeuw cusp-mensen is fluctuatie aan de orde van de dag. Hun leven is vaak een aaneenschakeling van uitersten. Zowel fysiek als mentaal zijn ze continu in beweging. Cusp-persoonlijkheden zijn geboren op de overgang tussen twee tekens en hebben eigenschappen van beide. In dit geval invoelend en emotioneel (Kreeft) tegenover vurig en assertief (Leeuw). Hoogte- en dieptepunten wisselen elkaar in rap tempo af en het is de uitdaging voor Kreeft-Leeuw daarin balans te vinden

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over astrologie?

Dit zegt je geboortemaand over je karakter (volgens wetenschap).

Volgend artikel
Is je Chinese teken Hond? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld
Is je Chinese teken Hond? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld