Terug naar overzicht

Kreeft, acceptatie en zelfliefde zijn deze maand jouw sleutelwoorden

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Kreeft, acceptatie en zelfliefde zijn deze maand jouw sleutelwoorden

Kreeft, dit jaar heb jij ondervonden waar je grenzen liggen. Dat was misschien niet altijd even makkelijk, maar het brengt je dichterbij jouw eigen kern.

In 2018 heb je stevig kennisgemaakt met grenzen en beperkingen. Dat kan financieel zijn geweest, of je kreeg te maken met geestelijke of fysieke grenzen.

Terug naar de basis

Dat lijkt in eerste instantie misschien geen prettige ervaring, tot je gaandeweg creatiever leert omgaan met je mogelijkheden (‘in de beperking toont zich de meester’, luidt het gezegde). Daarnaast ontdek je misschien de rijkdom van een kleinere, overzichtelijke wereld.

Had je afgelopen jaar het gevoel dat je zekerheid op het spel stond? Dan leerde je je waarschijnlijk weer zekerder te voelen door mee te gaan met de aanpassingen die het leven van je vroeg. Zo zou je normaal misschien de champagne opentrekken in december, maar ook met een flesje prosecco kun jij een uitstekend feestje bouwen. Als er iemand is die het heeft verdiend…

Omarm jezelf

De sterren hebben ook nog een tip voor de ‘afdeling goede voornemens’. Wees in 2019 vaker trots op jezelf. Ook al heb je ingeleverd, je bent niet ‘minder’ dan anderen. In tegendeel. Je laat keer op keer zien dat je bergen kunt verzetten. En sowieso, waarom zou je jezelf met anderen vergelijken? Een goed voornemen ‘an sich’: vraag je nooit meer af waarom je niet net zo bent als iemand anders. Dan zou je namelijk jezelf niet zijn.

Meer lezen, Kreeft?

Door anderen gelezen