Steenbok, in april laat je lichaam van zich horen

Steenbok, in april laat je lichaam van zich horen Steenbok, in april laat je lichaam van zich horen Steenbok, in april laat je lichaam van zich horen

Saturnus brengt je in april weer in balans met je lichaam. Dus, lieve steenbok, je zult waarschijnlijk merken dat je lichaam van zich laat horen. 

Bewust van je lichaam

Saturnus in Steenbok brengt jou in april in contact met je lichaam. Dat is niet onaardig bedoeld van die oude planeet. Hij wil graag dat je van alles en nog wat voelt. Knieën, rug, botten en gewrichten kunnen jou laten merken dat ze er zijn. Misschien zijn ze niet soepel genoeg. Misschien ben je in topconditie dankzij een streng trainingsschema. In beide gevallen kun je in april merken dat het tijd is om het roer om te gooien.

Hervind je flexibiliteit

Misschien is april de tijd om de touwtjes te laten vieren steenbok. Misschien is het tijd om de yoga-mat tevoorschijn te halen. In het tweede geval helpt Saturnus jou aan de discipline om ook echt op de mat te gaan liggen en je oefeningen te doen. In het eerste geval kun je wat meer innerlijke strijd voelen. Je kunt merken dat je geplaagd wordt door schuldgevoel of angst dat het ‘helemaal’ misgaat als je wat minder traint. Maar hopelijk ontdek je dat je er veel plezier en tijd voor terugkrijgt die minstens zo waardevol zijn als een afgetraind lichaam. In beide gevallen gaat het eigenlijk om hetzelfde; je bent letterlijk of figuurlijk je flexibiliteit verloren en april laat je zien hoe je die terug kunt krijgen.

Meer lezen?

Volgend artikel
Waterman, in april mag je uit je schulp kruipen
Waterman, in april mag je uit je schulp kruipen