De nieuwe maan van 20 april 2023 (met zonsverduistering) is heel speciaal

De nieuwe maan van 20 april 2023 (met zonsverduistering) is heel speciaal De nieuwe maan van 20 april 2023 (met zonsverduistering) is heel speciaal De nieuwe maan van 20 april 2023 (met zonsverduistering) is heel speciaal

Op 20 april 2023 is het nieuwe maan. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent.

Nieuwe maan april 2023

Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Hiervoor is iedere nieuwe maan uiterst geschikt, maar de nieuwe maan kent ook elke maand weer andere thema’s, afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Deze nieuwe maan staat in het teken Ram en is om meerdere redenen erg bijzonder. Het is namelijk de tweede nieuwe maan in Ram van dit jaar én we krijgen te maken met een totale zonsverduistering. Dit is wat dat voor jou betekent.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Ram-energie

Vorige maand vond er ook al een nieuwe maan in Ram plaats. Aan het begin van het Ram-seizoen zorgde dit voor een frisse, actieve energie. Daar profiteren we extra lang van, omdat de nieuwe maan dit keer weer in het teken Ram staat. Dit legt de nadruk op typische Ram-thema’s als passie, daadkracht en creativiteit. Dit geeft je de juiste dosis moed om keuzes te maken die écht bij jou passen. Je bent niet langer bezig met wat anderen van je verwachten, maar volgt puur en alleen je eigen hart. Je treedt op als leider van je eigen leven, hoe spannend je dat misschien ook vindt.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Dat heeft ook een andere kant om je bewust van te zijn. Soms kan de Ram-energie ervoor zorgen dat je te daadkrachtig wordt. Je kunt doorslaan in boosheid, egoïsme en impulsiviteit. Probeer aan te voelen waar jij behoefte aan hebt. Is dat meer van die Ram-energie of kan het wel een beetje minder? En op welke vlakken geldt dat dan?

Zonsverduistering

Gedurende de nieuwe maan in Ram krijgen we ook te maken met een totale zonsverduistering. Hiermee wordt het eclips seizoen ingeluid. Het eclips seizoen draait om plotselinge veranderingen. Deze kunnen zich voordoen in de vorm van kansen, maar af en toe lijken ze meer op obstakels. Deze veranderingen kunnen je leven even flink op zijn kop zetten, maar zorgen er uiteindelijk wel voor dat je de juiste richting op wordt gestuurd. Let wel: de energie kan gedurende het eclips seizoen vrij chaotisch aanvoelen. Hoewel het helemaal aan jou is, kun je manifesteren of het doen van (maan)rituelen beter even uitstellen.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over astrologie?

Dit moet je weten over het huidige eclips seizoen.

Volgend artikel
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou