Op 16 augustus is het nieuwe maan in Leeuw – dit kun je verwachten

Op 16 augustus is het nieuwe maan in Leeuw – dit kun je verwachten Op 16 augustus is het nieuwe maan in Leeuw – dit kun je verwachten Op 16 augustus is het nieuwe maan in Leeuw – dit kun je verwachten

Op 16 augustus om 11:37 uur is het nieuwe maan in Leeuw. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent.

Nieuwe maan augustus 2023

Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Dit is het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren. Hiervoor is iedere nieuwe maan uiterst geschikt, maar de nieuwe maan kent ook elke maand weer andere thema’s, afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Op 16 augustus staat de nieuwe maan in het vurige teken Leeuw.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Hierdoor ligt de nadruk tijdens deze nieuwe maan op typische Leeuw-thema’s. Het sterrenbeeld Leeuw is sterk verbonden met speelsheid, creativiteit, zelfexpressie en plezier maken. De zon heerst over het teken Leeuw. Dit teken is dan ook op zijn best als het kan stralen als de zon, zich kan laten zien en anderen kan verwarmen met zijn gulle, enthousiaste persoonlijkheid. Leeuw is vrolijk, creatief en voelt zich graag gezien. Dit teken verschuilt zich in essentie niet graag achter donkere wolken, maar wil zijn licht delen met anderen. En dat is precies wat we van de Leeuw kunnen leren.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Lees ook: ken jij je maanteken al? Zo bereken je het

Herontdek je passie

Stel jezelf de volgende vragen: Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat doe je puur en alleen omdat het je plezier oplevert (en niet omdat het moet, omdat je er geld mee verdient of omdat je het goed kunt)? Welke vergeten hobby’s heb je laten varen omdat je verplichtingen voor gingen? Dat is hoe de nieuwe maan op 16 augustus je wil inspireren. Handel vanuit plezier en creativiteit en houd het simpel. Je mag tijd vrijmaken voor de dingen die je doet omdat je ze wil doen, niet omdat je ze moet doen. Kortom: de energie van de nieuwe maan in Leeuw kan je helpen te (her)ontdekken waar jouw passie ligt.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Meer lezen?

Zo leef je in het ritme van de maan.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
De acht fases van de maan – volgens Moonology
De acht fases van de maan – volgens Moonology