Nieuwe maan in Kreeft, het moment om je gevoel te laten spreken

Nieuwe maan in Kreeft, het moment om je gevoel te laten spreken Nieuwe maan in Kreeft, het moment om je gevoel te laten spreken Nieuwe maan in Kreeft, het moment om je gevoel te laten spreken

Zaterdagnacht 10 juli om 03.16 uur staat de nieuwe maan in het waterteken Kreeft. De energie van deze nieuwe maan brengt een rollercoaster aan gevoelens op gang. Het wordt een bijzondere nacht, want niet alleen de maan, maar ook de zon staat op hetzelfde moment in dit zorgzame teken. Double the fun dus! Maar wat betekent deze samenkomst precies voor jou?

Moonchild

Het dierenriemteken Kreeft is een zorgzaam en gevoelig teken en is van alle sterrenbeelden het sterkst verbonden met de maan. De Kreeft wordt daarom ook wel eens liefkozend ‘Moonchild’ genoemd. Niet verbazingwekkend dus dat deze nieuwe maan vrijwel volledig in het teken staat van emoties en intuïtie. Daarbij gaat het om jouw gevoel en hoe jij reageert op de wereld om je heen.

Thuisgevoel

Je zult merken dat je tijdens de nieuwe maan in Kreeft gevoelig bent voor de stemming van mensen om je heen. Ook kun jij je wat wankel voelen en ga je van de ene emotie over in de andere. Om gegrond en dicht bij jezelf te blijven, is het verstandig om juist nu de veiligheid te vinden in een omgeving – bij familie of vrienden – waar jij je thuisvoelt. Dat is ook de bedoeling van deze nieuwe maan. Het geeft je bij wijze van een duwtje in de juiste richting: zet je familie- en gezinsleven centraal of creëer voor jezelf dat thuisgevoel. Zet daar dus ook je intenties op in.

Wakker schudden

De verbinding van de nieuwe maan in Kreeft met de planeet Uranus geeft daarbij een soort tegenreactie. Deze wil jou wakker schudden. Houd dus rekening met onverwachte gebeurtenissen, maar verwacht ook positieve en vooral creatieve mogelijkheden en vooruitgang. Omdat zowel de maan als het teken Kreeft beiden sterk verbonden zijn met emoties, is deze nieuwe maan bij het uitstek het moment om stil te staan bij je verlangens en behoeften.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Meer lezen over de nieuwe maan?

Zo kun je je toekomst voorspellen bij nieuwe maan.

Volgend artikel
Dit is je zomerhoroscoop voor 2021
Dit is je zomerhoroscoop voor 2021