Het is bijna nieuwe maan: ervaar jij ook een disbalans?

Het is bijna nieuwe maan: ervaar jij ook een disbalans? Het is bijna nieuwe maan: ervaar jij ook een disbalans? Het is bijna nieuwe maan: ervaar jij ook een disbalans?

Het is alweer bijna het laatste kwartaal van het jaar, tijd om de balans op te maken. De nieuwe maan in Weegschaal die op woensdag 6 oktober aan de hemel staat, is daar het perfecte moment voor. Dit dierenriemteken staat namelijk voor verbinding en het evenwicht (her)vinden. Wat merk jij daarvan?

Disbalans

Waar een Weegschaal altijd in balans lijkt te willen zijn, gaat het eigenlijk om het onderzoeken van de disbalans die is ontstaan. Een staat van perfecte harmonie is namelijk alleen mogelijk wanneer disbalans kan worden opgelost. Vraag jezelf dus tijdens deze maanfase af op welk gebied je op zoek bent naar meer harmonie in je leven. Is het je werk-privé balans? Ben je op zoek naar een betere balans in je vriendschappen? Of met je familie? Zijn jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid nog in balans?

In beweging zijn

Daarnaast is oktober een maand waarin veel staat te gebeuren in de kosmos. De nieuwe maan in Weegschaal lijkt daarbij het startschot te geven voor wat we allemaal kunnen gaan verwachten deze maand. Een van de grotere gebeurtenissen zijn de vier hemellichamen, de zon, de maan, Mercurius en Mars, die allemaal tijdens de nieuwe maan in Weegschaal staan. Deze samenkomst creëert een stellium, die het element lucht duidelijk onder onze aandacht zal brengen. Een stellium is een samenkomst van planeten in hetzelfde sterrenbeeld.


Element lucht

Het element lucht staat voor denken, denkkracht, maar ook voor vrijheid en ruimte. Zowel tijdens de nieuwe maan als in het element lucht worden we uitgenodigd om nieuwe plannen te maken en onze gedachten(patronen) onder de loep te nemen. Het is het perfecte moment om je creativiteit de vrije hand te geven en wellicht nieuwe paden te bewandelen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Mars

Vanwege het stellium waarin Mars in Weegschaal staat, zal de invloed van deze planeet sterk voelbaar zijn. Mars staat voor actie, energie, zelfverzekerdheid en het achterna jagen van je dromen. De aanwezigheid van Mars kan ons dan ook helpen angsten onder ogen te zien en bepaalde doelen (eindelijk) te bereiken. Ook op emotioneel vlak zal Mars je beïnvloeden. Heb jij het gevoel dat je op een bepaald gebied of moment in je leven teveel van jezelf gegeven hebt? Onder deze nieuwe maan zullen je emoties makkelijker de overhand nemen en je misschien wel duidelijk willen maken dat je best een pas op de plaats mag doen.

Meer lezen over astrologie?

De Happinez Astrologie guide ligt nu in de winkel, of bestel ‘m in de Happinez shop zonder verzendkosten.

Volgend artikel
Deze sterrenbeelden zijn jouw ideale match – op basis van je maanteken
Deze sterrenbeelden zijn jouw ideale match – op basis van je maanteken