Op 17 juli is het nieuwe maan in Kreeft – dit kun je verwachten

Op 17 juli is het nieuwe maan in Kreeft – dit kun je verwachten Op 17 juli is het nieuwe maan in Kreeft – dit kun je verwachten Op 17 juli is het nieuwe maan in Kreeft – dit kun je verwachten

Op 17 juli om 20:31 uur is het nieuwe maan in Kreeft. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent.

Nieuwe maan juli 2023

Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Dit is het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren. Hiervoor is iedere nieuwe maan uiterst geschikt, maar de nieuwe maan kent ook elke maand weer andere thema’s, afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Op 17 juli staat de nieuwe maan in het gevoelige teken Kreeft.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Nieuwe maan in Kreeft zorgt voor een sentimentele energie. De focus ligt de dagen rondom de nieuwe maan op je (t)huis, je dierbaren en je binnenwereld. Kreeft hecht ongelofelijk veel waarde aan een veilig, maar ook een knus huis. Dat is waar dit sterrenbeeld de rust en veiligheid vindt om zich weer op te laden. Dat kan alleen, maar de Kreeft omringt zich ook graag met dierbaren bij wie hij volledig zichzelf kan zijn. Met zoveel lieve, fijne mensen in de buurt, voelt de Kreeft een sterke neiging om voor anderen te willen zorgen. Daarin geeft de Kreeft zoveel van zichzelf, dat hij vergeet om voor zichzelf te zorgen.

Maak de balans op

Deze nieuwe maan is het moment om de balans op te maken. Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn? En welke rol spelen jouw dierbaren daarin? Geef er vooral gehoor aan als je de behoefte voelt om je tijdens de nieuwe maan te omringen met familie of vrienden. Wie weet doe je interessante inzichten op door hun aanwezigheid.

Lees ook: ken jij je maanteken al? Zo bereken je het

Omdat het teken Kreeft sterk is verbonden aan je binnenwereld en emoties, kan het ook zijn dat je op die gebieden inzichten opdoet. Je kunt je realiseren dat je (te)veel van jezelf vraagt om maar goed voor anderen te kunnen zorgen. Of misschien kom je tot de realisatie dat je altijd bereid bent om naar anderen te luisteren, maar zelden zélf je verhaal durft te delen. Schrijf op wat er in je opkomt. Heb je het idee dat je niet direct weet hoe je het tij kunt keren, dan komen die inzichten later in deze maancyclus tot je.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Meer lezen?

Zo leef je in het ritme van de maan.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent