Op 6 juli is het nieuwe maan in Kreeft – dit kun je verwachten

Op 6 juli is het nieuwe maan in Kreeft – dit kun je verwachten Op 6 juli is het nieuwe maan in Kreeft – dit kun je verwachten Op 6 juli is het nieuwe maan in Kreeft – dit kun je verwachten

Op 6 juli 2024 is het nieuwe maan. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Dit is het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren.

Hiervoor is iedere nieuwe maan geschikt, maar elke maand spelen er andere thema’s. Deze zijn afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Op 6 juli staat de nieuwe maan in het gevoelige teken Kreeft. De maan is op haar gemak in het teken Kreeft, want hier is ze thuis. Dit is wat jij daarvan merkt.

Nieuwe maan juli 2024

De nadruk ligt tijdens de nieuwe maan erg op de huiselijke sfeer. Kreeft hecht veel waarde aan een veilig, maar ook een knus huis. Dat is waar dit sterrenbeeld de rust en veiligheid vindt om zich weer op te laden. Dat kan de Kreeft goed in zijn eentje, maar dit teken omringt zich ook graag met dierbaren bij wie hij volledig zichzelf kan zijn. Met zoveel lieve, fijne mensen in de buurt, voelt de Kreeft een sterke neiging om voor anderen te willen zorgen. Daarin geeft de Kreeft zoveel van zichzelf, dat hij vergeet om voor zichzelf te zorgen. Deze nieuwe maan is het moment om de balans op te maken. Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn? En welke rol spelen jouw dierbaren daarin?

Lees ook: ken jij je maanteken al? Zo bereken je het

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Geef er vooral gehoor aan als je de behoefte voelt om je tijdens de nieuwe maan te omringen met familie of vrienden. Dat hoeft niet het geval te zijn, want ook wisselende, heftige emoties kunnen de kop op steken. Dat heeft te maken met de gevoelige aard van de Kreeft. Gevoelens van wrok of afgunst kunnen naar boven komen richting de mensen die je ooit kwaad hebben gedaan. Dat kan pijnlijk en vervelend zijn, maar laat je er niet teveel door meeslepen. Probeer liever om begrip op te brengen voor deze mensen. Hen vergeven doe je uiteindelijk voor jezelf, niet voor de ander.

Emotionele inzichten

Omdat het teken Kreeft sterk verbonden is aan je binnenwereld en emoties, kan het ook zijn dat je op die gebieden inzichten opdoet. Je kunt je realiseren dat je (te)veel van jezelf vraagt om maar goed voor anderen te kunnen zorgen. Of misschien kom je tot de realisatie dat je altijd bereid bent om naar anderen te luisteren, maar zelden zélf je verhaal durft te delen. Schrijf op wat er in je opkomt. Heb je het idee dat je niet direct weet hoe je het tij kunt keren, dan komen die inzichten later in deze maancyclus tot je.

Meer lezen?

Zo leef je in het ritme van de maan.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent