Dit merk je van de nieuwe maan op 18 juni 2023

Dit merk je van de nieuwe maan op 18 juni 2023 Dit merk je van de nieuwe maan op 18 juni 2023 Dit merk je van de nieuwe maan op 18 juni 2023

Zondag 18 juni om 06:36 uur is het nieuwe maan in Tweelingen. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent.

Nieuwe maan juni 2023

Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Dit is het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren. Hiervoor is iedere nieuwe maan uiterst geschikt, maar de nieuwe maan kent ook elke maand weer andere thema’s, afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Op 18 juni staat de nieuwe maan in het luchtteken Tweelingen.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Houd het luchtig

Tweelingen hebben een continue behoefte aan verandering en vernieuwing. Ze zijn spontaan, expressief en communicatief. Daarbij zijn ze nieuwsgierig en voortdurend op zoek naar intellectuele stimulatie. De energie van dit teken kan een beetje chaotisch aanvoelen. Tijdens de nieuwe maan kan het ene na het andere idee in je opkomen. Vervolgens heb je geen idee wat je ermee moet, maar dat is niet erg. Het beste kun je alle ideeën opschrijven zonder er verder te veel over na te denken. Het is goed om ruimte over te laten om dingen op zijn beloop te laten. Timmer je plannen niet helemaal dicht; Tweelingen zijn dol op luchtigheid en denkwerk. De praktische kant – hoe je het allemaal gaat uitvoeren – komt later wel.

Verder kan het prettig zijn om je volledig toe te spitsen op dat wat de Tweelingen het liefste doet: nieuwe informatie vergaren. Of dat nu is door met anderen in gesprek te gaan, in de boeken te duiken of een cursus te starten. Alles is goed, zolang je luistert naar die behoefte.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Meer lezen?

Zo leef je in het ritme van de maan.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Tweelingen-seizoen: dit kun je verwachten
Tweelingen-seizoen: dit kun je verwachten