Terug naar overzicht

Ongeduldig en vurig? Dat komt door de afnemende maan in Ram

Categorie
Ongeduldig en vurig? Dat komt door de afnemende maan in Ram

Bij een afnemende maan is het tijd om op te ruimen, af te stoten, afscheid te nemen, knopen door te hakken en negatieve invloeden in je leven los te laten.

Als de maan de helft van haar reis rond de aarde heeft voltooid zien we haar als een heldere ronde, schijf: volle maan. Hierna zet ze haar reis gestaaf verder en ‘deukt’ haar schaduwzijde de schijf als het ware in (van rechts naar links). De linkerhelft van de maan is nog te zien, maar de sikkel wordt steeds kleiner naarmate het derde en vierde kwartier verlopen. Wat wij hiervan merken? Afnemende maan spoelt uit en ademt uit, nodigt uit tot activiteit en het aanwenden van energie.

Afnemende maan in Ram

Ram is het sterrenbeeld van overmoed, actie, vurigheid en vernieuwing. Dit zonneteken maakt je erg ongeduldig en je kunt niet wachten om bepaalde knopen door te hakken, zeker nu dit teken de afnemende maan beïnvloedt. Het kan daarom helpen om die ‘grote opruiming’ even op papier te zetten, zodat je wordt gedwongen om met een afstand naar je wilde plannen te kijken.

De invloed van Ram maakt je tijdens de tien dagen van de afnemende maan ook erg strijdlustig. Je staat meer dan ooit voor je eigen normen en waarden en kunt je beter losmaken van de verwachtingen van anderen. Jij weet precies wat goed voor je is, en dit kun je de komende dagen goed inzetten om te bepalen welke dingen (of mensen) geen plek meer verdienen in je leven.

Je hebt een enorme zin hebt om aan nieuwe dingen te beginnen en de directe route hier naartoe lijkt je het beste. Probeer je ongeduld nog even te stillen en zet de eerste stappen pas tijdens de nieuwe maancyclus. Onthoudt dat dit een periode is afscheid nemen, en niet van ontmoeten.

Wat kun je beter wel en niet doen?

Tijdens deze tien dagen durende fase zouden operaties beter lukken én gaan alle huishoudelijke taken een stuk gemakkelijker. Hiernaast is de afnemende maan een geschikte periode om een slechte gewoonte af te leren of een relatie of vriendschap te beëindigen. Veel werkzaamheden in de tuin en natuur lopen nu voorspoediger, zoals het inzaaien en planten die ondergronds goed gedijen.

Probeer nieuwe projecten en plannen nog even uit te stel. Je kunt hiervoor namelijk beter de energie van een nieuwe en wassende maan aanwenden, dit is namelijk een periode van opladen, vernieuwen, uitrusten, dingen naar je toe trekken. De aarde ademt in.

Door anderen gelezen